RockStation

KOPFfein!!! - Ezt rejti a 2022. februári Metalhead Box

2022. április 17. - theshattered

metalheadbox.jpgNa, ha van jól megrakott doboz, ez az lett! A szokásos póló-kitűző-CD szentháromság mellé most a szokásosnál különlegesebb elemek is szorultak a csomagba, szóval szem nem maradt szárazon! De torok sem fog!

Tovább

Itt a Motionless In White mesterműve!

motionless_in_white.jpgMasterpiece címen kiadta a következő nagylemezének, a június 10-án megjelenő Scoring The End Of The Worldnek a következő kislemezdalát a Motionless In White. A látványos klippel megszórt tétel a korábban kiadott Cyberhexet követi a sorban, mind a két tétel az alábbiakban várja a kíváncsi tekinteteket, hallójáratokat.

Tovább

Ősszel érkezik az Electric Callboy új nagylemeze

electric_callboy_2022.jpg

Új dalokat tudtunk mutatni mostanában az Electric Callboy-tól bőségesen, de nagylemezről eddig nem szóltak a hírek. Eddig! Merthogy szeptember 9-én érkezik a zenekar Tekkno című nagylemeze a Century Media Records kiadásban, rajta 10 dallal, köztük az elmúlt időszak slágerei (We Got the Moves, Pump It, Spaceman) is helyet kapnak. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekarr több  halasztás után, április 27-én a Barba Negrában játszik.

Tovább

Stand Down - Megérkezett a Bleed From Within új lemezelőzetes dala!

bleed_from_within_2021.jpgAkárhogy nézzük, június 3 még egy kicsit arrébb van, így a Bleed From Within egy újabb kislemezdallal "kénytelen" elütni az addig felhalmozódott időt (nyilván ki van ez találva). A Stand Down már a harmadik promós tétel a Shrine-ról, ehhez egy zenélős videót társítottak be a srácok.

Tovább

Fred Sablannal nyomul a Deftones

deftones2022.pngMegtalálta Sergio Vega ideiglenes helyettesét a Deftones. A 2009 óta a zenekarban zenélt basszer nem túl kedves módon került ki a csapatból - mint kiderült, csak szerződéses és nem hivatalos tag volt, amin nem akartak változtatni - emiatt talán még idő, míg megtalálják a teljes értékű (vagy továbbra is szerződéses) pótlást. Addig is Fred Sablannal kenik az ipart, aki 2010-2014 között volt Marilyn Manson basszusgitárosa, így a nagyipar nem idegen neki. Jó eséllyel Budapestre is vele jönnek majd, a Budapest Parkba szervezett bál június 24-re lett beütemezve.

Tovább

Hallgasd meg Kirk Hammett új szólódalát!

0metallica2018_04_eredmeny.jpgA jövő héten jelenik meg Kirk Hammett első szólóanyaga, a Portals. Az eredetileg a horrorkiállítása aláfestőzenéjének készült, majd végül abból kinőtt projekt egy négyszámos EP képében valósult meg. Hogy hogyan is kell elképzelni a klasszikus zene, horror filmzenék és Ennio Morricone által is inspirált muzsikát? Ezt az elsőként kiadott előzetes, a High Plains Drifter képében tudjátok kideríteni.

Tovább

Hírek a The Sick Unicorn istálójából: BigRob menni Amerika…

…de előtte még bemutatják nálunk a zsír új klipjüket és vadulnak egyet az S8 színpadán.

sick_molino.jpg

Ahogyan az a mesékben lenni szokott, felkerekedik a legkisebbik nagyfiú és szerencsét próbál messzi földeken. Na jó, azért BigRob számára nem is annyira ismeretlen terep az “Óprenciás-tengeren” túli világ.  Így nem kizárt, hogy végre felszínre tör a benne lakozó - ám határozottan szembetűnő - Jézus hasonmás énje és jó pásztorként napfényesebb legelőkre tereli jámbornak a legjobb indulattal sem nevezhető unikornisait. Ámen!

Tovább

Elhunyt Tim Feerick, a Dance Gavin Dance basszusgitárosa

dgd2022.jpgSzomorú hírt kellett hogy közöljön a Dance Gavin Dance legénysége: elhunyt a zenekar basszusgitárosa, Tim Feerick (a képen balról a harmadik). Feerick 2009-től turnézenészként, majd 2012-től teljes tagként muzsikált a post-hardcore csapatban, összesen öt nagylemezt vett fel a DGD-vel. A halálának oka nem ismert. Nyugodjon békében!

Tovább

A Guano Apes 11 év után újra Budapesten koncertezik

mischalorenz_guanoapes_full_002.jpg

Szinte nincs olyan rockdiszkó, ahol szombatonként ne üvöltene a hangszórókból a Lords of the Boards - és persze vele együtt a közönség. A Guano Apes a 90-es években gyakorlatilag megkerülhetetlen volt, a német csapat Magyarországon is többször megfordult, egy ideje azonban hiányolniuk kellett őket a budapesti rajongóknak. Most azonban a zenekar mindent bepótol és december 2-án az Akvárium NagyHalljában csíphetjük el őket. /Fotó: Micha Lorenz/

Tovább

Meshuggah - Immutable (Atomic Fire Records, 2022)

Az agygyalu

meshuggah-immutable-.jpeg

Két hete gyötörtem magam a svéd mesterek új albumával, mire végre valami érdemi vélemény megszületett. Egy Meshuggah album sosem könnyed etűd, de az idei lemez egészen 66 percig pusztít az elejétől a végéig. Azért is nehéz Meshuggah albumról írni, mert ahol ők járnak zeneileg, oda nem nagyon merészkedik más. Ez a végletekig nyakatekert matekozás az ő territóriumuk és nagyjából annyit lehet megállapítani minden egyes új lemez megjelenésekor, hogy jah, megint sikerült egy kicsit odébb rugdalni az extrém metál határait.

Tovább

Így vereti a Between The Buried And Me dobosa

btbam2020.pngBlake Richardson egy élő dobgép, a modern metal talán egyik legszínesebb dobosa, aki nélkül talán a Between The Buried And Me muzsikája sem lenne olyan szerteágazó, mint amilyennek ismerjük. A prog-metalcore zenekar tavaly adta ki az igen remekre sikerült, Colors II című nagylemezét, melynek egyik húzódaláról, illetve annak szemre is fárasztó előadásáról egy videót tett közzé emberünk. Íme a bossa novás középrésszel operáló Revolution In Limbo egyenesen Orange Countyból!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum