RockStation

Az én munkám az, hogy a Ghostból egy hatalmas party-zenekart csináljak

Interjú Tobias Forge-val

2022. május 22. - KoaX

0ghost2022_49_eredmeny.jpg

Az embernek vannak bakancslistás előadói, akikkel mindennél jobban szeretne interjút készíteni. Számomra ilyen volt Tobias Forge, a Ghost atyja. Négy éve nem készítettem személyesen interjút. Teljesen más érzés, mint amikor telefonon, vagy online beszélgetünk valakivel. Be is voltam tojva rendesen, de Papa Emeritus IV hétköznapi helytartója rendkívül kedves volt, így sokat mesélt többek között a sikerről is, a szűk tizenkét percben.

Tovább

Fire It Up - Itt a harmadik új Def Leppard-dal

def-leppard-by-anton-corbijn-header.jpg

Diamond Star Halos címmel jövő pénteken jelenik meg a Def Leppard új stúdióalbuma. Két előzetest már mutattunk róla, most pedig itt a harmadik, a Fire It Up című dal. A Diamond Star Halos lesz a zenekar tizenkettedik stúdiólemeze, melyet részben távmunkában írtak és rögzítettek. Érdekesség, hogy vendégként a Grammy-díjas Alison Krauss is énekel két dalban.

Tovább

Vinnie Moore, Tara Lynch, Classica @ Budapest, Analog Music Hall 2022.05.09.

Fürge ujjak

vinniemoore-12.jpg

Nem állítom, hogy rendszeres látogatója volnék az instrumentális előadásoknak, bár a világszinten elismert gitárművészek közül Steve Vai annak rendje-módja szerint lenyűgözött a Budapest Parkban közel hat éve. Mi tagadás, az 1980-as évekbeli neoklasszikus (aka Mike Varney-)iskola képviselőit illetően szintén tetemes a pótolni valóm. Így aztán a UFO soraiban is szolgáló Vinnie Moore harmadik magyarországi eljövetele apropóján végre elzarándokoltam a központi fekvésűnek nem igazán nevezhető Analogba egy jó kis fedett pályás virgaversenyre.

Tovább

Megjelent az Upon A Burning Body új nagylemeze, itt a Code Of Honor klipje!

uabb2022.jpgMegjelent, tegnap óta szabad préda az Upon A Burning Body új nagylemeze, a Fury. A csapat a beszédes című korongról a Code Of Honor-t filmesítette meg a megjelenés alkalmából, előtte az A New Responsibility került ki az anyagról. Mind a két videó ott figyel az alábbiakban. Ha bejöttek, lehet lecsapni a teljes anyagra is!

Tovább

Egy hónap és itt a VOLT

unnamed_58.jpg
Egy hónap van már csak hátra és a fesztiválozó közönség a soproni Lővérek felé indul, ahol a hosszúnak tűnő két év szünet után ismét startol a Telekom VOLT Fesztivál világsztárokkal és a hazai zenei élet krémjével. Még nem teljes a kép, de nézzük, mi vár majd ránk a főbb zenei helyszíneken. És hamarosan jönnek majd újabb helyek, újabb nevek is.

Tovább

Vonósok grindcore-ban? - Háromdalos klipet adott ki a Wormrot

wormrot.jpgMivel a grindcore nem az epikus hosszúságú dalokról szól, így a Wormrot sem egy, hanem egyenesen három tételt sűrített bele az egységes sztorit feldolgozó friss videója alá. A három kiszemelt nóta a Grieve, a Weeping Willow és a Voiceless Choir lett, az egész külön érdekessége pedig a hegedűszólam, amit a tizennyolc éves Myra Choo játszott fel a szalagra.

Tovább

Templomi kukorica - Bemutatta a lemezbemutatója egy részletét a Korn

korn_church.PNGBemutatta a legújabb nagylemeze, a Requiem lemezbemutató bulijának egy részletét a Korn. A kápolnában adott, kórussal erősített, Requiem Mass fantázianevű eseményről a legutóbbi kislemezdaluk, a Worst Is On Its Way került ki csemegének, ezt az alábbiakban találjátok. Ha pedig élőben is szeretnétek elcsípni a bakersfieldi veteránokat, akkor június 21-én irány a Papp László Sportaréna!

Tovább

Deftones rajongók FIGYELEM!

stephen_carpenter.jpg

Rossz hírünk van azoknak, akik tűkön ülve várják a budapesti koncertet. Nem, a Budapest Parkos koncert nem marad el, ellenben Stephen Carpenter nem tart a zenekarral az Európai körútra. Stephen a zenekar Facbook oldalán jelentette be, hogy a "világban zajló dolgok után még nem áll készen" arra, hogy elhagyja az országot. Helyette egyik jó barátja ( a videóban is feltűnő) Lance fogja ellátni a gitárosi posztot a turné alatt. A videót a cikkben megtaláljátok!

Tovább

Cave In - Heavy Pendulum (Relapse, 2022)

Durván egyensúlyi állapot

cave-in-heavy-pendulum.jpeg

Zenéről írni meglehetősen hálátlan feladat, jobb híján az ember hasonlítgat, kategorizál vagy címkéz esetleg valami zavaros hasonlattal próbálja meg visszaadni a hallottakat. A Cave In tipikusan az a zenekar, ahol szükség van az egész rock újságírói kelléktárra, ami a legújabb Heavy Pendulum esetében különösen igaz.

Tovább

Rage - Megérkezett a Bleeding Through új dühbombája!

bleeding_through_2018.jpg

Négy év után új dallal jelentkezett a Bleeding Through. A metalcore csapat a beszédes című Rage-dzsel bizonyítja, hogy egyrészt öreg róka nem vén róka, másrészt hogy van bennük még kraft gazdagon. Nagylemezről egyelőre nincs hír, de az utóbbi időben serényen stúdióztak, szóval igazából bármi megtörténhet.

Tovább

Napi kockaság: FPS lövöldének kölcsönzi a hangját Serj Tankian

serj_tankian_2017.jpgRandy Blythe, Alyssa White-Gluz, Matt Heafy és Serj Tankian is ott lesz a beszédes című Metal: Hellsinger FPS játék zenéjének előadói között. A még idén megjelenő trancsírozós lövölde trailerében a SOAD-frontember éneke hallható, ezt az alábbiakban láthatjátok, hallhatjátok. A program PC-n, PS-en és Xboxon is elérhető lesz.

Tovább

She Is Burning - Új dal jött a Boris-tól!

boris2021.pngA Boris úgy hányja a dalokat és lemezeket, mintha muszáj lenne. Na, nem mintha ez probléma lenne, hiszen ezért zenekar a zenekar, sőt, a klasszikus érában alap is volt a két album per év a csapatoktól, csak értitek. Honnan a kraft? Mert hogy ez a japán brigád úgy szüli a korongokat, mint kevesen, mégis magasan van a színvonal. Az idei W utódja, a Heavy Rocks (már a harmadik ezen a címen) augusztus 12-én érkezik, az első előzetes címe She Is Burning.

Tovább

Rajongóval nyomta a RATM-t a Limp Bizkit

limpbizkitfan.jpg

Szinte elvesztette az eszét az a Limp Bizkit rajongó srác, aki Pennsylvaniában nyomatta egy szám erejéig a zenekarral. A sapis koma a Rage Against The Machine klasszikusát, a Killing In The Name-et küldte az arcokba brutális átéléssel, ahogy a videón is látszik (olyan 3:50-től kezdődően), még maga Fred Durst is elismerően nézte a performanszot.

Tovább

Megérkezett a negyedik előzetes az új Arch Enemy-lemezhez

arch_enemy_2021.jpg

Július 29-én érkezik az Arch Enemy új albuma Deceivers címmel, amiről előzeteseket gazdagon mutattunk az elmúlt időben. A klipekkel megtámogatott három előzetes után megérkezett a negyedik is. A Sunset Over The Empire című dalhoz, késő délután egy videó is érkezik majd. Az új dal, valamint az eddigi előzetesek alább megtalálhatóak.

Tovább

High Speed Steel - Itt egy gyors zúzda a Municipal Waste-tól

municipal-waste-2022.jpg

Ahogy azt korábban írtuk, Electrified Brain címmel július 1-jén jelenik meg az old school thrash/crossover Municipal Waste új stúdióalbuma. Egy előzetest már mutattunk róla, most pedig megérkezett a második is High Speed Steel címmel. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy október legvégén Budapesten is látható, hallható lesz a zenekar az Anthrax vendégeként.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum