RockStation

"Nem akarok abban a helyzetben lenni, amikor kiadunk valamit és az már érthetetlenül elavult lesz"

Interjú a Bad Wolves dobosával, John Boecklinnel

2022. november 13. - theshattered

bwinterview.jpgA Volbeat koncert előtt volt lehetőségem elkapni a Bad Wolves dobosát, John Boecklint. Mivel nem akartam a szokásos "mesélj az új lemezről!", "milyen a turné?" és ehhez hasonló kérdésekkel untatni, inkább az ünnepek, az időutazás, a családfa témakörét, valamint néhány nagyobb zenekarról formált véleményét veséztük ki. Íme némi kalandozás John Boecklin fejében!

Tovább

The Pretty Reckless │ The HU │ The Cruel Knives @ Malá Sportovní Hala, Prága, 2022.11.11.

Alaposan feltöltődtem, és nemcsak sörökkel

hubp1.jpg

Az volt a terv, hogy szerkesztőségünk Gábor kollégát delegálja a budapesti The HU koncertre, én pedig három nappal később, pusztán „magánemberként” látogatom meg ugyanazon turné prágai állomását. Aztán pár dolog máshogy alakult.

Tovább

Anneke van Giersbergen, Reason Akusztik Duó @ Budapest, Analog Music Hall, 2022.11.06.

Stranger Songs

52484120157_5b44252c61_h.jpg

Az a helyzet, hogy ha legalább részben vissza akarom adni ennek az estnek a milyenségét – és hát ez volna itt a cél, nemde? –, akkor többre mennék a dalok közti átvezető szövegek, sztorizások felidézésével, mintha a számlistát venném végig. Olyan volt a hangulat, mintha egy szűk körű baráti összejövetelbe csöppentem volna (ami azt illeti, nem kevés ismerős jelent meg), ahol a kedélyes beszélgetés aláfestéséül klassz zene, sok-sok régről ismert nóta szolgál. Nyilván az eredeti helyszínen áthatóbb lett volna az exkluzív jelleg, de a Dürer ugyebár kicsinek bizonyult Anneke van Giersbergen akusztikus szólókoncertjéhez. Az oldott, kötetlen atmoszféra viszont nem sínylette meg a váltást!

Tovább

Sormenjälki - Itt a Turmion Kätilöt friss nótája!

tk2020.jpgVideós dalt adott ki a Turmion Kätilöt. A hamarosan, egész pontosan december 20-án a Beast In Black és a Nightwish társaságában Budapestre látogató csapat a Sormenjälkira készített egy fura klipet. A dal maga a finnek következő nagylemezén, az Omen X-en fog helyet kapni, ez január 13-án jelenik meg.

Tovább

Elhunyt Nik Turner a Hawkwind legendája

nikturner-screen-shot-2022-11-11-at-1_31_53-pm.jpgMeghalt Nik Turner a Hawkwind egyik legendája, aki a zenekar első hét lemezén énekelt, fúvós hangszereken, szaxofonon és fuvolán is játszott. A zenészt 82 évesen érte a halál november 10-én. Mindezt családja tette közzé. Turner nevéhez olyan dalok köthetők, mint a Brainstorm vagy a Master Of The Universe. Nyugodjon békében! /Fotó: Michael Putland/Getty Images/

Tovább

Budapesten forgatták a Three Days Grace legújabb videóklipjét

threedaysgrace2021.jpgA többszörös platinalemezes Three Days Grace hetedik, Explosions című albumának bemutató turnéja során szeptember 30-án hazánkban is fellépett, a Budapest Parkban. A koncert sikerét mi sem tükrözi jobban, mint hogy legújabb klipjüket, I Am The Weapon című dalukhoz, teljes mértékben ez alatt a koncert alatt forgatták.

Tovább

Steve Vai, a motoros

vai2022.jpgHarminc éve a fiókban pihenő anyagot ad ki Steve Vai. A motoros életérzést megörökítő nagylemez dalait annak idején egyfajta levezetésként írta a gitárhős, amikor maga is rengeteget ült a Harley Davidson nyergében. A Vai/Gash lemez dalait Johnny "Gash" Sombrotto énekelte fel még 1991-ben, a hivatalos megjelenés február 24-re várható. Addig is itt az első előzetes dal, az In The Wind.

Tovább

Kasabian - The Alchemist's Euphoria (Sony/Columbia, 2022)

75f94a771b25ac5a1128f4450b28c4a8.jpgA brit Kasabian annak ellenére, hogy az utóbbi húsz év egyik legsikeresebb indie zenekara, a hazai sajtóorgánumokban legutóbb nem a zenéje okán szerepelt, hanem az alapító-frontember, Tom Meighan személyes zűrjei miatt. A zűr talán enyhe kifejezés is, hiszen emberünk egy családon belüli bántalmazás miatt került ki a leicesteri zenekarból.

Tovább

Every Loser címen jelenik meg Iggy Pop következő albuma

0iggypop2019_08_eredmeny.jpg

A nemrégiben kiadott Frenzy már sejtethette, hogy valami készül Iggy Pop háza táján. Az öreg aztán csak-csak bejelentette a következő nagylemezének érkezését, ami Every Loser címen lesz elérhető. A teljes anyag január 6-án jelenik meg limitált vinylen, kazettán és CD-n, az említett Frenzyn kívül még tíz friss nótával. Alább a borító, a dallista és a már kiadott nóta találhatók!

Tovább

Budapestre jön a Nanowar of Steel

nosbp2023.jpgCélba vette hazánkat a metal Irigy Hónaljmirigye, az olasz Nanowar of Steel. A nagyon fényesen fémes metalzenéknek görbetükröt mutató zenekar április 4-én fog fellépni az Analogban, a jegyeket ITT, a Facebook eseményt ITT találjátok. Alább egy friss videó, az Armpits Of Immortals figyel, melyben Ross The Boss vendégszerepel.

Tovább

Két különleges videót adott ki az At The Gates

at_the_gates_2022.jpgA hétvégén indul az újra Anders Björlerrel dolgozó At The Gates és a nagylemezre készülő In Flames közös, sajnos hazánkat elkerülő turnéja. A hozzánk legközelebb Bécsben megforduló koncertkör előtt az előbbi zenekar két videót adott ki a nagyközönségnek, ezek a Roadburnön adott The Burning Darkness és a The Scar nótákra lettek ráilleszve. Mutatnánk!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum