RockStation

Albumsimogató: Limp Bizkit - Three Dollar Bill, Y'all (Flip Records, 1997)

A cechet akkor most Te állod?

2022. február 20. - KoaX

3.jpg

Lehet vitázni azon, hogy Fred Durst rossz arc, a Limp Bizkit meg egy trágya. Ellenben azzal senki sem tud vitatkozni, hogy ez a zenekar az ezredforduló körül legyalulta az egész világot. Egy olyan zenei szörnyeteggé nőtte ki magát, ami könnyen felzabálta azokat, akik az útjába álltak. Idén huszonöt éves a Three Dollar Bill, Y'all, szóval "beszélgetnünk" kell kicsit erről a zenekarról.....

Tovább

Megkezdte új albumának felvételeit a Body Count

body_count_2019_by_dirk_behlau-5032-2_credit_4.jpg

Az Ice-T vezette Boy Count legutóbbi albuma, Carnivore még 2020-ban jelent meg. Nem sokkal utána a főnök már azt is bejelentette, hogy valamikor Merciless címmel érkezik majd a következő. Nos, úgy tűnik olyan sokáig már nem is kell várni, hiszen február 19-én megkezdődtek a lemez felvételei. Ice-T szerint a cél az, hogy keményebb legyen, mint az előző album és már most az! A lemez állítólag még az év vége előtt kijön a Century Media gondozásában.

Tovább

Akusztikus dalt adott ki Salvus, régi-új tag a csapatban

salvus2022.jpgTúl az Óperencián címmel egy friss dalt adott ki a Salvus. A nóta ezúttal a zenekar csendes oldalát mutatja be, bár aki látta őket korábban az akusztikus fellépéseiken, annak talán nem meglepő ez az irány sem. Persze nem is a Salvusról beszélnénk, ha nem változott volna újra a felállás, viszont most kivételesen egy visszatérő arccal találkozhatunk: újra a kvartettben nyomul a zenekar első két albumán játszó Kokavecz András, aki a szűk két év után távozott Kemencei Balázs helyét vette át.

Tovább

Borító, dallista, új dal - Rendesen megszórja a rajongókat a Memphis May Fire

memphis-may-fire-2022.jpgA folyamatos dalkiadásnak meglett az eredménye: végre bejelentette a következő nagylemezének érkezését a Memphis May Fire. A csapat június 3-án dobja piacra a Remade In Miseryt, ennek a borítója és a dallistája már szabadon elérhető. Persze nem is lehetne komolyan venni a bejelentést, ha nem jött volna mellé egy friss szám, a Make Believe lett a feladatra kiszemelt tétel.

Tovább

Bemutatta az Eurovízióra szánt dalát a The Rasmus

rasmus2021.jpgAz Eskimo Callboynak nem jött be a dolog, hátha majd a The Rasmusnak: a finn pop-rock zenekar is szerencsét próbál az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az északiak február 26-án tartják az előválogatót, melyen Lauriék a friss és ropogós, a slágergyáros Desmond Childdal közösen írt Jezebellel indulnak el. Hogy aztán mire mennek vele, ez még természetesen a jövő zenéje, de a finneknek egyszer már bejött a rockzenekaros téma, szóval akármi elképzelhető. A nevezett szám az alábbiakban található meg. Kiegészítő, de egyáltalán nem mellékes információ a zenekarral kapcsolatban: otthagyta a zenekart az alapító gitáros Pauli Rantasalmi, a helyét Emilia Suhonen vette át. Már ő látható a Jezebelhez készített videóban is.

Tovább

Megjöttek a Matt Heafy-féle Ibaraki lemezének részletei, bemutatták a Nergallal közös dalt!

ibaraki.jpgHosszú évek munkája után hamarosan végre tényleg megjelenik Matt Heafy (Trivium) black metal projektjének, az Ibarakinak a bemutatkozó anyaga. A Rashomon című nagylemez május 6-án érkezik, erről a társszerző Ihsahnnal közös Tamashii No Houkai már lassan egy hónapja elérhető. A borító és a dallista mellé megérkezett a második előzetes, amiben megint egy nagy név szerepel: a Behemoth és a Me And That Man vezére, Nergal. A nevezett nóta az Akumu, ennek videója lentebb, a borító és a dallista alatt található.

Tovább

Faceless - Új dalt adott ki a gitármágus Joe Satriani

joesatriani2022.jpg

The Elephants of Mars címmel április 8-án jelenik meg Joe Satriani új albuma. Erről a gitármágus már a második új dalt adja a világnak, melynek címe Faceless. Satriani elmondása szerint szeretné megmutatni az embereknek, hogy egy instrumentális gitáralbum a szokásosnál sokkal több kreatív és szórakoztató elemet is tartalmazhat.

Tovább

This Day - Új dal a márciusi Ignite lemezről

ignite_2022.jpg

Szimplán Ignite címmel jön majd ki március 25-én az Ignite új lemeze. Azt már talán mindenki tudja, hogy ez a lemez már Téglás Zoli nélkül érkezik, utódja Eli Santana lett. Az új felállású zenekar friss tételeket már mutatott az elmúlt hetekben, most itt egy új darab This Way címmel, amihez videó is van. A csapat nyáron a Fezen Fesztivál vendége lesz.

Tovább

A Lamb Of Goddal közös dal jött a Health-től

health_band_2022.PNG

Disco4 :: Part II címmel a Loma Vista Recordings gondozásában április 8-án jelenik meg a Health új nagylemeze, mely a 2018-as első rész folytatása lesz. A lemezen helyet kapnak a zenekar korábban a Nine Inch Nailsszel és Poppy-val közös dalai, illetve olyan új kollaborációk, melyekben a Lamb Of God, a Perturbator vagy a The Body működik közre. Ízelítőnek új dal is jött a lemezről, ez a Lamb Of God vendégszereplésével készült Cold Blood.

Tovább

Befutott a második új Three Days Grace-dal

threedaysgrace2021.jpg

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma. Erről második előzetesként a Neurotic című dal jelent meg, melyben Lukas Rossi énekes vendégszerepel, akit az egykori tévés szupergroupból, a Rockstar Supernovából lehet ismerni, ahol Tommy Lee dobossal, Jason Newsted basszerrel és Gilby Clarke gitárossal zenélt.

Tovább

Új videóval jelentkezett a Slipknot

slipknot2021.jpg

Tavaly novemberben mutatta be a Slipknot a hetedik nagylemezük első előzetesét, a The Chapeltown Rag című dalt. Ehhez a tételhez most egy videó is érkezett tavalyi koncertfelvételekből összevágva. Az zenekar új albuma is a kanyarban van már, legkésőbb nyáron megjelenik a Joe Barresi producerrel (Tool, Queens Of The Stone Age) felvett anyag. Corey Taylor énekes elmondása szerint az artwork már kész, most zajlik a keverés és a lemez címében is megállapodtak már.

Tovább

Shining Of Your Soul - Itt egy új Scorpions-dal

scorpions_2022.jpg

Rock Believer címmel február 22-én érkezik a német rocklegenda, a Scorpions új nagylemeze. A rajongók eddig a kiadott előzetesekre nem panaszkodhattak, most itt van még egy Shining Of Your Soul címmel. Ezt alább találhatjátok, az eddig kijött összes dallal együtt. Ha valaki még nem tudná a zenekar - remélhetőleg - május 30-án a Papp László Budapest Sportarénában játszik.

Tovább

Bad Habits - Megérkezett Ed Sheeran és a Bring Me The Horizon közös dala

ed-sheeran-oli-sykes-bad-habits-graphic-february-2022.jpg

A Brit Awards-on meglepetésre Ed Sheeran Bad Habits című slágerébe nem kicsit besegített az egykori deathcore nagyágyú - ma már nem tudjuk mi - Bring Me The Horizon. A kollaborációnak olyan pozitív visszhangja volt, hogy a felek utána stúdióba is vonultak, hogy felrántsák a nóta rögíztett verzióját. Mit mondjunk: egész pofás lett!  És jár hozzá egy videó is.

Tovább

Egy teljes metallemez érkezhet Dave Grohltól a jövő héten

grohl_studio_666.jpg

Tegnap elég nagyot durrant a Foo Fighters (vagy csak Dave Grohl?) thrash dala, amely a csapat Studio 666 című horrorfilmjének egy egyik betétdala és filmben feltűnő Dream Widow neve alatt jött ki. És most lehet, hogy még nagyobb lesz a durranás, ugyanis Grohl úgy tervezi, hogy a film jövő heti bemutatója mellé egy teljes Dream Widow-lemez is érkezik.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum