RockStation

Szombaton Budapesten koncertezik Ville Valo

2023. február 28. - rockstation

ville_valo_2022.jpgNemrégiben friss nagylemezzel tért vissza Ville Valo. A korszakos finn gothic rock zenekar, azaz a HIM alapítója VV néven európai turnét is meghirdetett: március 4-én lép fel Budapesten

Kevesen voltak nagyobb hatással a 21. századi alternatív rockzene történetére, mint a love metal finn úttörője, a HIM, mely az ezredforduló egyik ikonikus zenekara volt. A három betű Ő Pokoli Fenségére (His Infernal Majesty) utal: Ville Valo és zenekara egyszerre örvendett komoly tiszteletnek és dühödt utálatnak, de az biztos, hogy kitörölhetetlen nyomot hagyott a hallgatóságban. Az együttes és az alapító énekes egyfajta szerethető különcként költözött be a rajongók szívébe.

“Igazából abban reménykedtünk, hogy legalább átmenetileg képesek leszünk arra, hogy a hard rock véráramlását a test alantasabb régiói felől a szív felé irányítsuk.” – emlékszik vissza Ville. A HIM Poe-tól Bukowski-ig gyűjtötte az inspirációt, és különleges, búskomor hangulatú zenéje nyolc korszakos stúdióalbum formájában vált közkinccsé. A több mint 10 millió lemezt eladott, Grammy-díjra jelölt zenekar a közönség mellett a sajtónak is kedvence volt, így érhető módon nagy megdöbbenés fogadta a hírt, hogy a 2017-es turné egyben a búcsút is jelentette.

“Bármennyire is élmény volt a HIM búcsúrituáléja, valójában jó pár holdciklust töltöttem a sebeim nyalogatásával a heartagram árnyékában, és igyekeztem kifogásokat találni, hogy miért ne folytassam a trubadúr-létet. Aztán sikerült megtalálnom az új hangom, így készült el a Loveletting.”

Ville VV néven kezdett el ismét zenét írni, megtartva a régi Heartagram szimbólumot is, kiegészítve úgy, hogy a két V betű abban is feltűnjön. Ville az új anyagot Budapesten is bemutatja e hét szombaton. A konmcert a Barba Negrában lesz. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3918060104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum