RockStation

Ezek minden idők legjobb heavy metal dalai

Legalábbis a Rolling Stone magazin szerint

2023. március 20. - moravsky_vrabec

blacksabbath.jpg

A neves zenei magazin gyakran állít össze különféle listákat, amelyek nemcsak viszonyítási pontként szolgálnak, de remek vitákat is generálnak. A legújabb ilyenre a szerkesztők a 100 legjobb heavy metal dalt szedték sorba.

Egy hasonló összeállítás persze mindig szubjektív, még akkor is, ha több munkatárs is beszállt a szavazásba. Az elmúlt napokban többen is megfogalmazták a véleményüket, ki így, ki úgy. Leginkább persze a saját zenekarukat (vagy a kedvencüket) hiányolták, vagy csak megjegyezték, hogy a Rolling Stone magazin nem éppen arról híres, hogy nagyon támogatná a metált, tehát nem biztos, hogy ők a leghitelesebb forrás a kérdésben.

Mi nem is nagyon kritizálnánk a listát, csupán néhány észrevételt tennénk. Például, hogy a brit-amerikai dominancia tagadhatatlan, ami talán igaz volt a műfaj születésekor, de ma már kevésbé. A német és a skandináv régió erősen alulreprezentált, nem is beszélve az underground bandákról. Érdekes, hogy az elmúlt évek hype-ja után sehol egy Ghost dal, és olyan úttörők is hiányoznak, mint az In Flames, vagy a Fear Factory. De mindegy is, kellő nyitottsággal bárki találhat érdekességet vagy új kedvencet a 100 dal között. A legjobb tizenötöt idemásoltuk, a teljes listát képekkel, leírásokkal ERRE találjátok. Nektek melyik dal hiányzik leginkább róla?

15. Slayer: Angel of Death  
14. Rainbow: Stargazer 
13. Black Sabbath: Paranoid 
12. Living Colour: Cult of Personality 
11. Metallica: One
10. Iron Maiden: Run to the Hills 
9. Dio: Holy Diver 
8. Slayer: Raining Blood 
7. Black Sabbath: Iron Man
6. Ozzy Osbourne: Crazy Train 
5. Black Sabbath: War Pigs 
4. Judas Priest: Breaking the Law
3. Motörhead: Ace of Spades 
2. Metallica: Master of Puppets
1. Black Sabbath: Black Sabbath 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8118074830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nevem senki. 2023.03.20. 12:19:15

A Judas Priestől ugyan kerültek fel dalok, de hogy pont a legütősebb számuk a Painkiller nincs ott egy ilyen listán, ezen csodálkozok.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum