RockStation

Jó hírünk van: elkészült a Green Lung új lemeze

Az első dalt már meg is tudjuk mutatni róla

2023. augusztus 05. - moravsky_vrabec

greenlung_band.jpg

A folkos, doomos zenében utazó brit Green Lung a 2021-es év egyik legjobb anyagát készítette el, majd nemrég a Nuclear Blast kiadóhoz szerződtek. A következő logikus lépés egy új nagylemez bejelentése volt, ami a héten meg is történt.

Tom Templar énekes és zenésztársai különleges módon elegyítik a 70-es évek hangulatát a folkzenével és a Black Sabbath súlyosságával, amivel gyorsan felkeltették a rockszakma érdeklődését. Szép lassan a közönség is felfedezte őket, és nem lepődnénk meg, ha a nagykiadós háttérrel megtámogatott harmadik nagylemez tovább erősítené a pozíciójukat. A most bejelentett anyag november 3-án jelenik meg, a címe This Heathen Land. Sőt, alcíme is van: A Journey into Occult Albion. Hogy mit várhatunk a lemeztől? Tom Templar próbálta elmagyarázni.

Az volt a célunk, hogy megalkossuk a tökéletes zenét a fejünkben létező folk-horror filmhez. (...) Ez az album az ötéves zenekari munkánk csúcsa, egy odüsszeia a brit folklór furcsa és csodálatos világába, egybeolvasztva a klasszikus rock, doom, NWOBHM és horror-filmzenés hatásainkkal.

Akár már ma megkezdhetjük az utazást az okkult Albionba, ugyanis a zenekar megmutatta az első dalt is a lemezről. A Mountain Throne egyelőre pusztán, vizuál nélkül érkezett, bizonyára tartogatnak még puskaport későbbre is. Ne is szaporítsuk a szót, íme az új Green Lung nóta! (alatta pedig dallista és borító, ahogy megszokhattátok)

Green Lung - This Heathen Land dallista

1. Prologue
2. The Forest Church
3. Mountain Throne
4. Maxine (Witch Queen)
5. One For Sorrow
6. Songs Of The Stones
7. The Ancient Ways
8. Hunters In The Sky
9. Oceans Of Time 

greenlung_lp_2023.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4818186367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum