RockStation

RockNuggets Vol87. / The Lesser Dead - The Script Of Life (2023)

2023. augusztus 23. - KoaX

365634863_264689602985044_8915219532628468562_n.jpg

Európa északi része mindig is gazdag volt zenekarban. Oké, Európa nagy része gazdag zenekarban, de most olyanokról beszélek, akik nagyra is nőttek, akik izgalmasak, akik újítottak valamit. Az aktuális doom mániám közben akadtam rá a The Lesser Dead zenekarra, akik igazi szerethető doom zenét tolnak a bemutatkozó EP-jükön.

The Script Of Life összesen három tételt tartalmaz, de igaz, hogy ez a három tétel együttesen közel félórányi muzsika. Egy HC punk zenekarnál, ez már simán lenne huszonhat dal. A trióról sok mindent nem tudtam meg azon kívül, hogy Svédek és nagyjából pár éve tolhatják közösen a zenekar szekerét. Mégis miért érdekes a zenéjük? A srácok az alap doom riffeket tolják, amiben semmi nagy kaland nincs, ellenben az énekes megbolondítja a hangulatot! Miért is? Mert a hangja olyan, akár a tizenéves Kirk Windstein-nek. Még nem elég érett, még nem elég mély, de kellően tökös! Imádom ezt a hangzást, így nem is csoda, hogy az anyag jó párszor lepörgött az elmúlt időszakban munka közben.

4kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr818197165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum