RockStation

VLKN: új lemez az Earache-hel, Európa-turné januárban

2023. november 24. - rockstation

vlkn2023.jpgAlig három évvel bemutatkozó nagylemezét követően új kiadvánnyal jelentkezik a budapesti crust/grind zenekar, a VLKN. A First Sparks of Eternal Decay dalainak véglegesítését három Európa-turné előzte meg, az album pedig a brit Earache Records digitális szolgáltatójánál, az Earache Digital Distribution gondozásában jelenik meg január 7-én.

Az undergroundban már hétpróbásnak számító zenekarokból (Anchorless Bodies, Hypocrites Breed, Satelles) baráti alapon életre hívott VLKN hatalmas utat tett meg a megalakulását követően, és a társadalmi-politikai kérdésekben aktív zenekar sosem szólt annyira vészjóslóan, mint most. A skandináv crust punk sodrása és szenvedélye mellett a VLKN karakterét egyaránt formálta a CrimethInc. szellemisége és fenyegető atmoszférája, ami mindmáig meghatározza a metalos hardcore kaotikus, erőszakos hangzásvilágát. Nem véletlen, hogy a Catharsis, vagy épp a Portrayal of Guilt budapesti koncertjein is előzenekarként próbálhattak ki néhány új dalt a srácok.

A First Sparks of Eternal Decay stúdiómunkálatai a templomban zajlottak Szűcs Szabolcs felügyelete mellett, a dalok textúrájával együtt lélegző hangmintákat és textúrákat pedig Tóth Gábor (Harmed, The Devil’s Trade) véglegesítette az itt hallható hat dalhoz. A felvétel utolsó dalában vendégként pedig Makó Dávid (The Devil’s Trade) is közreműködik jellegzetes énekdallamaival, méltó lezárást biztosítva az albumnak, ami vinylen is megjelenik 200 példányban, amit közvetlenül a zenekartól, illetve európai disztrókból lehet majd megrendelni.

A megjelenést követően a VLKN nyolc állomásos európai lemezbemutató turnéra indul, ami egyaránt érinti Berlint, Lipcsét, Zágrábot és Prágát is.

‘Eternal Decay’ lemezbemutató turné

01.12. Temesvár (RO)
01.13. Szendrő (RS)
01.17. Prága (CZ)
01.18. Drezda (DE)
01.19. Berlin (DE)
01.20. Lipcse (DE)
01.26. Zágráb (HR)
01.27. Szarajevó (BH)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4018266037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum