RockStation

Albumsimogató: Korn - Follow The Leader (Immortal /Epic, 1998)

Elő az Adidas melegítővel!

2023. március 26. - vinylwowww

81a8yfzizpl_sl1500.jpg

Idén 25 éves a Korn harmadik albuma a Follow the Leader, ami egyben a nu-metalnak csúfolt stílusirányzat mainstreammé válását is jelöli, így ez a szép negyedszázados évforduló jó apropója egy kis múltba révedésnek. Elő az Adidas melegítővel, simogassunk együtt kukoricát!

Tovább

Megjelent a Night Demon új albuma, videót kapott a Beyond The Grave

nightdemon2023.jpegPéntektől szabad préda a Night Demon friss anyaga, az Outsider című nagylemez. A klasszikus heavy metalt űző brigád friss lemeze, ahogy az újonnan videót kapott, igencsak finom és húzós félballada Beyond The Grave is az alábbiakban található meg. Ha kedvelitek a hagyományosabb metal ízeit, ezt kimondottan szeretni fogjátok!

Tovább

AI-generált videót adott ki a Howard Jonesszal közös dalához az Ov Sulfur

ovsulfur2022.jpgPénteken jelent meg az Ov Sulfur friss anyaga a The Burden Ov Faith. A csapat a neves nap alkalmából a Wide Opent filmesítette meg, melynek két érdekessége is van. Egyrészt, mert a Light The Torch (és ex-Killswitch Engage) énekes, Howard Jones vendégszerepel benne, másrészt pedig hogy a klipet mesterséges intelligencia generálta hozzá. Jöhet?

Tovább

Ilyen az, amikor összefog a Creeping Death és Corpsegrinder

creeping-death-2023.jpgÚj dalt mutatott a Creeping Death. A lemezelőzetes kislemezként kiadott brutalizátor, az Intestinal Wrap érdekessége, hogy a vasárnap Budapestre látogató Cannibal Corpse énekese, Corpsegrinder vendégszerepel benne. A nótához készített klip az alábbi, a Boundless Domain című album június 16-án jelenik meg.

Tovább

Elindult a Depeche Mode turnéja

Csütörtökön este Sacramentóban elindult a Depeche Mode világkörüli turnéja, melynek keretében július 28-án Budapsten is fellépnek majd. A setlistben nem kevesebb, mint 23 dal kapott helyet, melyek közül négy (My Cosmos Is Mine, Speak to Me, Soul With Me és a Ghosts Again) szerepel a tegnap kiadott új Memento Mori című lemezről. Természetesen a programban Andy Fletcherről is megemlékeznek a World In My Eyes című dalban és annak háttérvetítésében. A programban van pár érdekesség is, amit a feketeöves rajongók az alább setlistben biztosan észrevesznek. 

Tovább

I Would Die For You - A John Wick új részéhez írt dalt az In This Moment és Tyler Bates

in_this_moment_2017.jpgTegnap került a mozikba a legújabb Keanu Reeves-film, a John Wick: 4. felvonás. A filmhez természetesen egy egész filmzenealbum is készült (ez szintén elérhető már), melynek dalszerzői Tyler Bates és Joel J. Richard. A korongról az egyik - rockzenei szempontból - legérdekesebb tétel az I Would Die For You, melyben az In This Moment két tagja, Maria Brink és Chris Howorth a társszerzője és -producere, ez, valamint a teljes anyag az alábbiakban hallgatható meg.

Tovább

Megérkezett a Dave Lombardo-féle Empire State Bastard bemutatkozó dala

dave-lombardo-main-photo-credit-ekaterina-gorbacheva-1.jpgAz ígéretekhez híven leszállította a bemutatkozó dalát az Empire State Bastard. A Dave Lombardo, valamint Simon Neil és Mike Vennart (mindketten Biffy Clyro) alkotta grindcore (?) csapat a többféle hangulatot felvonultató Harvestet tartotta méltónak a kitűntetett szerepre, mely révén szűk három percnyi agypofon várja a hallgatókat.

Tovább

Állati moshpit - AI generált vadállatokkal teli koncertfotókat

336801337_1325900731523337_4398220117294759493_n.jpgAmikor egy koncerten elszabadul az indulat, szinte (vagy nem csak szinte?) állati hévvel lendül a vadabbja, hogy szétszedje a hasonlóan ösztöneinek élő társait. Néha már egy-egy csordát látni a tomboldában, de hát ennek ez a rendje, valahol ki kell ereszteni a mindennapok okozta gőzt. De mi lenne, ha tényleg (nagy)vadakkal találkoznál a darálóban? Ezzel játszott el egy Animals rock! művésznevű felhasználó, akinek az alkotásaiból párat mi is bemutatunk.

Tovább

Negyven művészeti alkotás készült a U2 legújabb válogatás-albumához

if_u2songsavedmylfe.jpg2022-ben jelent meg Bono önéletrajzi könyve, a Surrender, amelyben a frontember 40 U2-dal köré rendezte életének legfontosabb történéseit. A néhány napja megjelent, Songs Of Surrender címet viselő válogatáslemez ezt a negyven dalt tartalmazza, viszont minden szerzemény új köntöst kapott. A munkálatokat The Edge fogta össze: a két éven át tartó folyamat végére az albumon szereplő összes dalt újrahangszerelték, sőt, olyan is van közöttük, amelynek változtattak a szövegén. A rajongóknak nem kell aggódniuk, így is a legnagyobb slágerek szerepelnek a Songs Of Surrender-en, mint például a With Our Without You, a One, a Sunday, Bloody Sunday, az Invisible, vagy az A Beautiful Day.

Tovább

Fighting Myself - Itt egy új Linkin Park-dal

337421808_181050178023283_2493245918863899858_n.jpgFighting Myself címen egy Meteora-korszakos, eddig kiadatlan dalt jelentetett meg a Linkin Park. A dal az album megjelenésének huszadik évfordulójára érkezett, melyet további bónuszok követnek egy jubileumi újrakiadás formájában április 7-én. A lemezről ez már a második ilyen előásott tétel a korábban már megmutatott Lost után.

Tovább

Májusban érkezik a Metal Church új albuma

Van új dal is.

metal_church_2023.jpgCongregation Of Annihilation címmel május 26-án lát napvilágot a a veterán Metal Church új albuma, amely az első lesz Mike Howe énekes 2021. júliusi halála óta. A frontember szerepkörét Marc Lopes vette át. Hogy ez mennyire sikerült, alább kiderül, ugyanis Pick A God and Prey címmel új dalt is tudunk mutatni. 

Tovább

Hallgasd meg a Depeche Mode új lemezét!

334839949_1253664678866922_2192450757706078895_n.jpgMemento Mori címmel március 24-én, azaz ma jelenik meg a Depeche Mode új, szám szerint 15. stúdióalbuma, amely a már duóban zenélő csapat első albuma lesz Andy Fletcher tavaly májusi halála óta. Nem mondhatni, hogy a megjelenés előtt rengeteg dalt mutattak volna meg róla (szám szerint összesen kettőt), így aztán tényleg van meglepetés a lemez első hallgatásakor. Ha pedig mindez nem lenne elég és valaki koncerten is szívesen látná a zenekart, annak július 28-án irány a Puskás Aréna.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum