RockStation

Élők, de főleg holtak - Ezt rejti a 2023. februári Metalhead Box

2023. május 14. - theshattered

metalheadbox.jpgBlack és death dominált a február havi Metalhead Boxban, ami igazából sosem rossz. Mind a csomagolás, mind a kitűző és felvarró egy-egy nagy név előtt emelte kalapját, a lemezek pedig príma kuriózumok. Mutatom a konkrétumokat!

Tovább

Szétvisz az új Cattle Decapitation

Hallgasd meg az új lemezt, nézd meg az új videót!

cattle-decap-678x381.jpegPénteken jelent meg a Cattle Decapitation tizedik stúdióalbuma, a Terrasite. A megjelenést mintegy megsüvegelendő egy új videót is kiadott a San Diego-i banda, mégpedig a lemez A Photic Doom című dalához. Ez alább csekkolható le, mint ahogy ott figyel a teljes lemez is

Tovább

Albumsimogató: Deftones - Deftones (Maverick, 2003)

Fiatalságunk egy nagy szelete

defi.jpg

Hihetetlen, hogy a Deftones első lemeze is már idén huszonnyolc éves lesz. De ez hagyján... Az album, ami nyitott a könnyedebb vonal felé idén már húsz éves. Hihetetlen kimondani, hogy ami annak idején újdonság volt, az már ennyire régen volt. Emlékezzünk meg becsületből is a zenekar self titled albumáról! Itt a Deftones album.

Tovább

Megjött a Geld második lemezelőzetes száma

geld2023.pngFriss nagylemezre készül a stílushatárokat feszegető ausztrál hardcore punk csapat a Geld. A Currency // Castration június 9-től lesz szabad préda, előzetes kajálnivalónak a korábban kiadott Fog of War mellé a The Fix Is In szállt be. A lemezen még további tíz dal várja majd a kíváncsi füleket, a megjelenésig tegyetek próbát a már elérhető nóta duóval.

Tovább

Everything - Bemutatta a második új dalát a Sevendust

sevendust-2023.jpgNem kevesebb, mint tizennegyedik lemezére készül a Sevendust. A július 28-ra beütemezett anyag - ha nem hallottátok volna - a Truth Killer címet kapta, erről pedig az Everything lett a friss előzetes. A tizenkét dalos csomag első ízelítője a körülbelül egy hónapja bemutatott Fence volt. Mutatjuk mind a két számot, hátha kimaradtak volna eddig!

Tovább

Az In Flames énekesével közös dalt adott ki Nita Strauss

Jön a szólóalbum is

327537243_562176839259970_1102737137959763184_n.jpg

Hivatalosan is bejelentette új szólóalbumának részleteit az újra Alice Cooper mellett pengető Nita Strauss. A július 7-én megjelenő The Call Of The Void című albumon sok vendégszereplő teszi majd tiszteletét. Köztük van az In Flames énekes Anders Fridén is, aki a The Golden Trail című dalban kap szerepet. Ezt és a dallistát már mutatjuk is alább.

Tovább

Ősszel érkezik az Asking Alexandria új albuma, Dark Void címen itt az első előzetes

photo_oct_08_2_41_39_pm_1_1.jpgNem üres kézzel érkezik majd Budapestre az Asking Alexandria. A csapat egy új dalt, a Dark Voidot fogja majd beszuszakolni a szettbe, melyet az ősszel megjelenő nyolcadik nagylemezük nótái közül emeltek ki. A lemez címe és pontos megjelenési ideje egyelőre nem ismert, viszont így is érdemes lesz július 2-án a Budapest Parkba látogatni, már persze ha éppen ropni támad kedvetek.

Tovább

Ha van még kis időd... - Itt a Wolfmother friss dala

wolfmother2023.jpgÚj számot mutatott a nyáron Budapestre látogató Wolfmother. Az ausztrál rockerek, akik az említett koncertjüket a Harley Davidson alapításának százhuszadik évfordulójára szervezett fesztiválon adják majd június 24-én, a Stay a Little Longerrel lepték meg a rajongóikat, mely most csak úgy, különálló kislemezdalként hivatott betölteni a szerepét. A csapat legutóbbi albuma 2021 végén jelent meg, szóval előbb-utóbb várható majd a következő is, de addig...

Tovább

Jön a Colmena nagylemeze, itt egy dal róla

colmenaprofil.jpg3:32 címmel egy vadonatúj, sorban a negyedik single-jét jelentette meg hamarosan megjelenő nagylemezéről a Colmena. A Hazajutok címen, a Petőfi Kulturális Ügynőkség Nagylemez programjának keretén belül készülő, tíz dalos album első nyolc tétele, noha eredetileg nem így tervezte a zenekar, de egy konceptalbum formáját vette fel.

Tovább

Így fest a Cavalerák által újrarántott Morbid Visions címadója

cavalera2023.jpgBiztos hallottatok már róla, a Cavalera tesók, azaz Max és Iggor fogták és újravették a Sepultura két első anyagát, a Morbid Visionst és a Bestial Devastationt, megszórták egy-egy extrával és a saját nevük alatt hamarosan újra megjelentetik azokat. A frissített borítók alá rejtett korongokról elsőként a Morbid Visions nyitó-, egyben címadó dala szökött meg, ezt a lemezek részleteivel az alábbiakban találjátok meg. De vajon jó lesz ez így, vagy abszolút felesleges volt a projekt?

Tovább

Közösen rohanja le Budapestet a Stratovarius és a Sonata Arctica

sonatastratobp23.jpgTudunk nektek egy frankó kis programot: novemberben irány a Barba Negra! Aznap este ugyanis egy igazi, dallamos metal hangverseny lesz a Stratovarius és a Sonata Arctica jóvoltából, akiknek az Induction melegít majd be. Izginek hangzik, ugye? Na hát akkor meg is van a dolgod! A jegyeket IDE KATTINTVA találjátok meg, a koncert Facebook eseménye ITT érhető el.

Thy Catafalque | Platon Karataev @ Budapest Park, 2023. május 11.

Májusi eső, arany ég

thycatafalque2023_09_eredmeny.jpgVégre, ez is sikerült!” gondoltam magamban, amikor beléptem az új „évadhoz” méltó új dizájnba burkolt Budapest Parkba. Na, nyilván ez a mondat nem annak szólt, hogy sikerült elcsattogni a Soroksári útra, hanem annak, hogy végre élőben is elkaptam az egyik kedvenc hazai előadómat, a Thy Catafalque-ot. Persze eddig is bőven lett volna rá mód, de valahogy úgy hozta az élet, hogy ilyen-olyan okokból, de a Kátai-művek bulijai helyett mindig Borsod megyében tengődtem a neves dátumokon. De nem ez a lényeg, lássuk, milyen volt a lassan már ténylegesen zenekarrá avanzsáló csapat ezen fellépése! (Fotók: Réti Zsolt)

Tovább

We Love You - Új dal jött az Avenged Sevenfoldtól

avenged-sevenfold-bikes.pngEgy 360 fokban nézhető videóval megspékelve új dalt mutatott június 2-án Life Is But A Dream…címmel megjelenő új nagylemezéről az Avenged Sevenfold. A We Love You címet kapott tétel teljes káosz, először azt hittük a játszó adta be az unalmast és több egymás után pakolt dalrészletet hallunk. De nem! Mindez alább.

Tovább

Momentary Actuality - A harmadik lemezelőzetesét adta ki a Pupil Slicer

335928052_5741300819310785_2047326926259222183_n.jpgIgazán nincs sok már a Pupil Slicer friss anyagának a megjelenéséig, június 2-től végre mindenki számára elérhető lesz a Blossom címre keresztelt korong. A csapat harmadik és utolsó előzetesként a Momentary Actuality című dalt osztotta meg a nagyközönséggel, ezt pedig az alábbiakban találjátok meg.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum