RockStation

Albumsimogató: Tool - Undertow (Zoo Entertainment, 1993)

2023. január 15. - KoaX

tool-undertow.jpg

A Tool egy olyan zenekar, akiket a rock zene történetében nem tudsz megkerülni. Az agyadat totálisan megcsavaró zene teljesen megosztja az embereket. Nincs olyan, hogy valakinek semleges. A különleges megoldásokkal, matematikai egyenletekkel operáló zenekar első teljes albuma idén lesz harminc éves, így egyértelműen meg kell emlékeznünk róla. Ez az Undertow!

Tovább

Hit Me Where It Hurts - Új dalt adott ki a The Hellfreaks

01_2.jpgValószínűleg már hallottátok, újabb magyar zenekar anyagát kezeli majd külföldi kiadó. A Napalm Records szárnyai alá igazolt The Hellfreaks az április 14-én megjelenő Pitch Black Sunsettel mutatkozik be ilyen formában a nemzetközi porondon, aminek a legújabb előzetes dala a Hit Me Where It Hurts lett.

Tovább

Megvolt a Pierce The Veil új dala, az Even When I'm Not With You?

ptv2022.jpgEgyre közeledik a Pierce The Veil új anyagának, a The Jaws Of Life-nak a megjelenése, ennek megfelelően pedig hozzák szépen, sorban a dalokat, ahogy illik. Az Even When I'm Not With You a kevésbé tempós, inkább elektronika alapú, melankolikus tételek sorát gazdagítja, ennek megfelelően kéretik közelíteni hozzá. A teljes anyag február 10-től lesz elérhető.

Tovább

Alestorm, Gloryhammer, Wind Rose, Rumahoy @ Barba Negra Red Stage, Budapest, 2023.01.08.

Boborján és a kalózok

alestorm_1.jpgE sorok még a buli előtt íródnak…
Családom külhoni érdekeltségei okán nálunk most értek véget az ünnepek. Évzárónak, utószilveszternek jobbat ki sem lehet találni, mint egy Alestorm/Gloryhammer koncertet, ahol a Rumahoy az egyik előzenekar. (Az imént a Wind Rose-zal is kísérleteztem. Így youtube-ról nem túlságosan bejövős, remélem, élőben nagyobbat üt majd.) Ez így mindenképpen jobb szórakozás, mint december 31.-én a Vörösmartyn kényszeredetten trombitálni. De ha valaki nem ismeri a résztvevőket, annak csak annyit, hogy ezen zenekarok koncertjeire nem azért indul az ember, hogy az élet értelmét célzó kérdéseire választ kapjon.

Tovább

Rock Nuggets Vol6. / Thomas V Jager - Music For Imaginary Movies (2023)

thomas_v.png

Thomas V Jager neve ismerősen csenghet a számotokra. A Monolord frontemberéről van, akik újra naggyá tették már jó pár éve a birodalmat. Azonban most nem a trióról lesz, hanem sokkal inkább Thomasról, aki váratlanul Music For Imaginary Movies címmel előrukkolt a második szólólemezével, ami nem túl hosszú, ámbár annál érdekesebb tud lenni, ha engedi neki az ember, hogy közelebb kerüljön hozzá.

Tovább

Kuko - Tiszta Szívvel Pokolgép - Kuko szerzeményei saját előadásban (GrundRecords, 2023)

Csak bizonyos szempontból szólólemez

kuko_tiszta_szivvel_pokolgep_cover_2000.jpg

Meg sem próbálom kiszámolni, hogy mi, Pokolgép rajongók pontosan hány éve várjuk ezt a lemezt. Ha csak a Metálbomba megjelenési dátumából indulok ki, akkor is közel járunk a tízhez, de már a Rudán Joe-korszakban, a 2004-es A túlélő idején felmerült egy versek megzenésítésére épülő Pokolgép album lehetősége. Hasonlóan régi téma az alapító-zenekarvezető, Kukovecz Gábor gitáros szólólemezének kérdése.

Tovább

Mike Portnoy dobol majd a Twisted Sister alkalmi újraegyesülő koncertjén

4975_photo.jpgEgy fellépés erejéig újra összeáll a Twisted Sister. A Metal Hall Of Fame jótékonysági gáláján a zenekar a fenti képen is látható klasszikus felállását, azaz Dee Snidert, Jay Jay Frenchet, Eddie Ojedát, Mark Mendozát és A.J Perót iktatják majd be a helyi halhatatlanok közé (Mike Portnoy és Steve Vai vezénylete alatt), valljuk be, nem érdemtelenül. Pero, a zenekar 2015-ben elhunyt dobosa értelemszerűen nem tud ott lenni majd az ünnepségen, így a beavatás tiszteletére adott koncerten a zenekar utolsó éveiben kisegítő Mike Portnoy adja majd a ritmust. A gála január 26-án lesz.

Jön a Kamelot friss nagylemeze, itt egy dal róla!

kamelot2023.jpgÖt év lemezcsend után friss albummal lepi meg a rajongókat a Kamelot. A The Awakening megjelenése március 17-re lett beütemezve, de hogy addig se maradjon szárazon a rajongók füle, itt az első kislemezdal, az albumon majd negyedikként helyet kapó One More Flag In The Ground. Ha mindez nem lenne elég, a csapat április 8-án Budapestre látogat, a Barba Negrába szervezett koncerten a bemelegítést a Myrath, az Eleine, és a League of Distortion végzi majd. A koncert részleteit ITT találjátok, a borító, a dallista és a nevezett nóta az alábbi.

Tovább

Argent Justice - Tizenhat vendégénekes szerepel a Distant új dalában

distant2022.jpgNem kevesebb, mint tizennyolc, azaz a Distant saját énekesein kívül még tizenhat énekes szerepel a csapat frissen kiadott tételében, az Argent Justice-ban. A hétpercesre hízott nótában, mely a csapat február 10-én megjelenő albumán, a Heritage-en kap majd helyet olyan arcok tették tiszteletüket, mint Eddie Hermida (Suicide Silence), vagy éppen Frankie Palmeri (Emmure). Alább a nevezett nóta, a teljes névsor, valamint a lemez részletei és az eddig kiadott további dalok figyelnek.

Tovább

Out Of Pocket - Egy jó kis Black Stone Cherryt valaki?

bss2023.jpgCsak úgy a semmiből villantott egy kislemezdalt a Black Stone Cherry. Az új basszusgitárossal, az Otisból ismert Steve Jewell Jr.-ral dolgozó kvartett az Out Of Pocket megjelenését egyelőre nem kötötte semmilyen nagylemezhez, vagy más kiadványhoz, de tudjuk, hogy ahol kezdenek szivárogni a nóták, ott előbb-utóbb lesz valami komolyabb dolog is.

Tovább

Tűz és csók - Jön az Enter Shikari lemeze, itt egy új dal!

enter-shikari-january-2023-promo-credit-jamie-waters.jpgÚj dallal törte meg a csendet az Enter Shikari. Az elektro-metalcore vonalról indult, az évek során egyre több popos ízt a receptbe oltó kvartett a [pls] set me on fire-rel a soron következő nagylemezét, az A Kiss For The Whole Worldöt vezetik fel, melynek megjelenése április 21-re lett kitűzve. A borító, a tucatnyi friss tétel címe, valamint a nevezett nóta az alábbiakban sorakozott fel közszemlére.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum