RockStation

Albumsimogató: Fear Factory - Obsolete (Roadrunner Records, 1998)

25 éves a Fear Factory klasszikus albuma

2023. június 25. - KoaX

0674fd13.jpg

A kilencvenes években megjelent a modern metal fogalma, ami azóta is pörög, bár soha nem értettem ezt a kifejezést. Mit is jelent ez tulajdonképpen? Honnan jött ez az elnevezés? Ma is van modern metal? Akkor van trendi metal, meg elavult, régi metal? Erről majd később... Most inkább nézzük meg a Fear Factory harmadik, zseniális lemezét. Simogassuk meg az idén huszonöt éves Obsolete-et.

Tovább

Vágyak és tengerek: Így néz ki a Rammstein - Sehnsucht ünnepi újrakiadása

rammstein_du_hast.jpgFogalmazzunk úgy, hogy szándékán kívül, de elég rosszul lett időzítve Rammstein második albumának, a Sehnsuchtnak az ünnepi újrakiadása. A botrányt szépen megkerülve én szigorúan csak magáról a frissített anyagról beszélnék, ami egyszerre szép és kihagyott ziccer is. De akkor hogy is van ez?

Tovább

Az idő dönti el - Itt a Blind Myself új albuma

Hallgasd meg a teljes lemezt!

blind_myself_2023.jpgMár csak két dal hiányzott hozzá, hogy megismerjük a Blind Myself új albumának Az Idő dönti elnek az összes szerzeményét. Tegnap be is futott az Apró-cseprő poklocskák és a Kívülállók videója. Ezzel lett teljes a dallista. Így aztán egyben is megmutathatjuk, hogy milyen lett az új dalcsokor.

Tovább

Kilenc év után adott ki új dalt a Texas In July

271855630_462251622133736_2352847373699196123_n.jpgNyolc évvel a feloszlásuk után újjáalakult a Texas In July. A metalcore csapat ráadásul egy igen erős tétellel, a False Divinityvel tért vissza a vérkeringésbe, ehhez pedig egy videót is mellékeltek. A hogyan továbbról egyelőre rejtélyesen fogalmaznak, "talán koncertek, talán több új zene" várható tőlük.

Tovább

Új klip jött a Bring Me The Horizontól - Itt az AmEN! videója

bmth_2023.PNGMegjött a Budapesten debütált Bring Me The Horizon dal, az AmEN! videója. A Daryl Palumbót (Glassjaw) és Lil Uzi Vertet felsorakoztató nóta klipjében a zenekar fullban nyomja a hippit, míg a többi snittben egy klasszikus halálszekta tevékenysége látható, persze szanaszét szórva mindenféle extra bevágással.

Tovább

Hogyan halok meg? Hiába? - Az idő dönti el!

Újabb két Blind Myself-dal

blind_myself_2023_1.jpgA napokban már nem győztük írni, hogy június 19-e, hétfőtől, június 25-e, vasárnapig kis adagokban, de megkapjuk a Blind Myself új nagylemezének összes dalát. Az idő dönti el kilenc tételről hullt le eddig a lepel, most pedig itt van még kettő, mégpedig mag a címadó tétel és a Senki. Mindez a tovább után, az eddigi összes dallal egyetemben.

Tovább

Ünnepi hangulatban a Slipknot!

unnamed.jpg

Noha a zenekar körül mostanában eléggé felkavaródott az állóvíz, a banda úgy érzi, hogy az idén tizenöt éves All Hope Is Gone albumot meg kell ünnepelni valahogy. Ennek apropójaként kiadnak egy koncert felvételt vinylen. A Live At MSG (Madison Square Garden) augusztus 18-án fog megjelenni rengeteg féle kiadásban. A számlistáért és a képekért kattints a tovább gombra!

Tovább

Stúdióban volt Slash és Axl Rose

guns_n_roses_2018.jpgNyilván semmi konkrétat nem közöltek, de fényképpel tudatta a nagyvilággal a norvég Urban Sound Studios legénysége, hogy náluk járt Slash és Axl Rose. A két veterán rockzenész, akik nem mellesleg hamarosan Magyarországon is villantanak egy nagyot, várhatóan a régóta ígért, vélhetően egyre inkább a célegyenesben lévő következő Guns N' Roses anyag ügyeiben járt arrafelé.

Tovább

Forever Free - Új lemezelőzetest villantott az U.D.O.

udo-2023.jpgBemutatta a soron következő albumának, a Touchdownnak az első előzetes dalát az U.D.O.. A tizenhárom dalt felsorakoztató nagylemezen már a volt Acceptes kolléga (mármint Udo mesteré, persze), Peter Baltes basszusjátéka hallható, ami eleve jó értelemben izgalomra akad okot. De hogy mire is érdemes számítani majd? Íme a Forever Free!

Tovább

Casketgarden: Csúszik a vinyl kiadás, de itt van egy új videó

CasketgardenPromo11_kis.jpg
Csúszik a Casketgarden This Corroded Soul of Mine lemezének húsz éves újrakiadása, illetve vinyl megjelenése. A pontos közleményről a zenekar adott ki egy nyilatkozatot, amit a cikk folytatásában olvashattok. Azonban a zenekar már most kedveskedett nekünk egy új klippel is, ami az I Witness című dalukhoz készült.

Tovább

Godflesh - Purge (2023, Avalanche)

Lélektemető 2.0

a0596879219_10.jpg

Kevés zenekar tudja jobban elvenni a kedvét az embernek az élettől, mint a Godflesh. Mindazonáltal a zenekar hatása az industrial metal színtérre megkérdőjelezhetetlen. Olyan zenekarokra volt alapvető hatással mint a Rammstein, vagy épp a Nine Inch Nails, hogy csak a nagyobbakat említsük meg. A '89-es Streetcleaner az ipari metal egyik alapköve és így nem mehetünk el szó nélkül, ha új lemezzel jelentkeznek. És bár a zenekarnak az évezred fordulójától számítva volt egy hosszabb szünete, amíg a tagok másban is kipróbálták magukat, de 2009 óta újra nagyjából működnek. Így érkeztünk el tavaly októberig, amikor is bejelentették az új lemezt, ami a keresztségben a Purge nevet kapta és stílusában és eszmeiségében a 1992-es Pure album örököse.

Tovább

Punk, hardcore, emo fanok, figyelem! Jön a Koyo bemutatkozó anyaga!

koyo2023.jpgFriss dalt villantott az első nagylemezére készülő Koyo. A punk, hardcore és emo ízeket vegyítő kvintett szeptember 29-én adja majd ki az említett, egyébként Would You Miss It? címre keresztel anyagot, melyről most az Anthem mutatta meg magát. Ez a lemez részleteivel, valamint a korábban kiadott You're On The List (Minus One)-nal az alábbiakban csekkolható le.

Tovább

Hallgasd meg a Tsjuder új albumát!

Pluszban elérhető a Bathory-feldolgozás anyaguk is.

chantik_photography_tsjuder_bandphoto-10.jpgA mai naptól bárki számára hivatalosan elérhető a Tsjuder legújabb alkotása, a Helvegr. A már harminc éve zakatoló black metal legendák nyolc év szünet után adták ki a kilenc dallal megszórt csomagot, melynek különleges kiadásához egy egész kosárra való Bathory-feldolgozást csatoltak Scandinavian Black Metal Attack címen. Íme a két lemezanyag!

Tovább

Kihagyja az európai turnét a Clutch basszusgitárosa

winters_clutch_2022_publicity_0347_preferred_shot.jpgAkárhogy szeretnénk, nem a megszokott felállásban lesz ott a keddi koncertjén a Clutch. A zenekar basszusgitárosa, Dan Maines családi okok miatt kénytelen kihagyni ezt a kanyart, viszont az irány kedvelői így is egy ismerős arcot köszönthetnek a beugrós pozícióban: a basszusgitár mögött Brad Davis lesz látható, hallható a Fu Manchuból.

Tovább

Jön a Cannibal Corpse új albuma, megérkezett az első friss dal!

cannibalcorpse2023.jpgCsak úgy, minden előzetes előzetes nélkül bedobta a legújabb dalát, a Blood Blindot a Cannibal Corpse. A death metal folyamatosan mozgásban lévő alapkövei a nótát a szeptember 22-én megjelenő nagylemezükre, a Chaos Horrificre pakolják majd fel kilenc másik sorstársa mellett. Alább a borító, a dallista és a nevezett, szokásosan tündéri riffgyilok.

Tovább

Stratovarius, Fear Factory és Deathstars: heavy metal titánok és industrial visszatérők a Concerto Music őszi koncertnaptárában

332070310_5682729985170190_7400043802788900182_n.jpgSosem látott párosok és régóta várt visszatérők is szerepelnek a Concerto Music őszi szezonra meghirdetett zenekarai között: a Poets Of The Fall, az Annisokay és a Skálmöld mellett közös turnén érkezik majd a Stratovarius és a Sonata Arctica, illetve a Beast In Black és a Gloryhammer. A keményebb metal után sóvárgók a Fear Factory, illetve a Thy Art Is Murder koncertjére készülhetnek, de visszatér a Deathstars is.

Tovább

Megint itt van a napi Blind Myself-adag

blind_myself_2023.jpgA napokban már nem győzzük írni, hogy június 19-e, hétfőtől, június 25-e, vasárnapig kis adagokban, de megkapjuk a Blind Myself új nagylemezének összes dalát. Az idő dönti el hét tételről hullt le eddig a lepel, most pedig itt van még kettő Szent Gyűlölet és Léna címmel. Igen, utóbbi egy Omega feldolgozás. Mindez a tovább után, az eddigi dalokkal egyetemben.

Tovább

Ez a nap az a nap - Itt egy új Tankcsapda-dal, videóval

355148351_799893034827586_7362989462903296148_n.jpgÚj dallal jelentkezett az ország legnépszerűbb rockzenekara, a Tankcsapda. A dal címe Ez A Nap Az A Nap és mindjárt videó is érkezett hozzá, amit alább meg is sasolhattok. Van itt minden, AC/DC, megafon, kábszeres fiatal és a testétből élő fiatal hölgy is. Ti mit gondoltok? Ismerősek a dallamok vagy ez teljesen új irány?

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum