RockStation

Iron Mayhem - Ezt rejti az áprilisi Metalhead Box

2023. augusztus 13. - theshattered

metalheadbox.jpgKis kalanddal, de megérkezett az áprilisi Metalhead Box, lényegében majdnem egyszerre a májusival. Mivel egyszerre csak egyet szeretnék bemutatni, haladjunk időrendben. Ebben a dobozban a szokásos menü található, a cuccok között a nagy nevek és az underground is ismét szép arányban képviselik magukat.

Tovább

MASTER-LAB COMICS: HADHÁZI LÁSZLÓ - MOCSOK DOLGOK PISZOK OLCSÓN (2023/8.)

hadhazi1.jpg

A Mocsok dolgok piszok olcsón már a negyedik olyan Master-Lab Comics kiadvány, melyről oldalainkon is szó esik. A témaválasztása alapján pedig első blikkre talán ez a füzet az, ami a négy közül a legkevésbé passzol a RockStation profiljához. A borítókép azonban gyorsan helyére teszi a dolgot, hiszen a frontra az AC/DC: Dirty Deeds Done Dirt Cheap lemezének „magyarra fordított” verziója került, és itt most nem kizárólag a kiadvány címére, hanem a kép szereplőinek magyarítására is gondolok.

Tovább

Nem lesz nagybetűs Sepultura újjáalakulás

sepultura-11.jpgJövőre lesz negyven éves a Sepultura, melyet egy állítólag különleges turnéval fognak megünnepelni a brazilok. A különleges mivolta miatt persze adta magát a kérdés, hogy vajon az alapító Cavalera tesók esetleg visszatérnek-e a csapatba. A zenekar vezetője, Andreas Kisser röviden, tömören és egyértelműen elhessegette az ezzel kapcsolatos gondolatokat egy nemrégiben adott interjúban.

Tovább

ALICE COOPER - KILLER / SCHOOL’S OUT – újrakiadások (Warner / Magneoton, 2023)

sok50.jpg

Ez az Alice Cooper még nem az az Alice Cooper volt, akit mi magyarok a ’80-as évek végén a rock magazinokból és a rádióból vagy a ’90-es évek legelején az MTV képernyőjéről megismertünk. A kezdeti évek Alice Cooper band-je egy állandó felállással működő zenekar volt, nem maga a frontember.

Tovább

A Metallica kétrészes M72 koncertje a mozivásznakon!

A Pannónia Movie Kft. révén hazánkba is eljut a legendás együttes arlingtoni duplafellépésének mindkét része a texasi show-k másnapján

metallica-live_image_brett-murray_hamburg_3.jpgA banda idei új nagylemezének megjelenése után kezdett világkörüli turnéba, amelynek egyik különlegessége, hogy a tartott két előadás menete teljesen más zenei listából áll. A Dallas Cowboys NFL csapat otthonában, a texasi Arlington AT&T Stadionjában augusztus 19. és 21. az M72 koncertsorozat két időpontja, melyet szerte Észak-Amerikában, valamint Közép-, és Dél-Amerika nagyobb részén teljesen élőben moziba is küldenek. /Fotó: Brett Murray/

Tovább

Dalonként mutatja be az amszterdami koncertjét a The Rumjacks

the-rumjacks-2022.jpgJövő hét pénteken újra Budapestre látogat a The Rumjacks. Az ausztrálok legutóbb februárban jártak magyar földön, ekkor a Barba Negrában mozgatták meg a táncolásra hajlamosakat. Hogy ezt felelevenítsük kicsit, illetve hangolódjunk a következő randira, itt a pár napra rá Amszterdamban adott koncertjük felvétele, illetve annak egy jó nagy szelete. A hetente, dalonként bemutatásra kerülő, nem mellesleg tizenegyezer ember előtt adott bálról egyelőre nyolc szám került ki, mutatjuk, milyen volt a hangulat!

Tovább

Silverburn - Self Induced Transcendental Annihilation (MSH Music Group, 2023)

A lélek sötét bugyraiba kalauzol

a1140670522_10_1.jpg

Kiadóktól kapni anyagot mindig izgalmas dolog. Valahol gyerekkoromban erre vágytam, csönget a postás meghozza a promó CD-t, én meg ezerrel hallgatom mindenki előtt. A világ átalakult és így most már egy letöltési linket kapok, de még így is előbb kezünk közé kerül egy-két finomság. Így jutott el hozzám a Silverburn új anyaga is.

Tovább

PEARL JAM - GIVE WAY (Epic/Sony Music, 2023)

Késői grunge kordokumentumként stabilan állja a sarat

pj_give_way.pngHol vannak már azok az évek, amikor sorozatban, lényegében hivatalos bootlegekként jelentek meg a Pearl Jam koncertfelvételek… Az idősebbek bizonyára emlékeznek, hogy a 2000-es Binaural lemezt bemutató turné – tudtommal – összes koncertjének hanganyaga a rá következő évben hivatalos kiadást kapott. Eddie Vedderék persze azóta sem voltak szűkmarkúak, ha élő anyagok megjelentetéséről volt szó.

Tovább

Koncertvideó készült Danko Jones-ék legutóbbi lemezelőzeteséhez

band_danko-jones_2023.jpgPicit bő hónap és megjelenik a Danko Jones legújabb albuma, az Electric Sounds. Az előzetesben már két dalt kitermelt anyagról ezúttal újra a Good Time mutatta meg magát, a hivatalos klip és a dalszöveges videót követően most koncertvideós kiadásban (de stúdiós hanggal) hallgathatjuk meg a nótát. A felvétel a Graspop Metal Meetingen készült, az eredmény az alábbi.

Tovább

Két hét és jön Alice Cooper új lemeze, itt egy friss dal róla

alicecooper2023.pngMár nem kell olyan sokat aludni és megjelenik Alice Cooper új albuma, a Road. Az öreg a jó kis epikus-rockos, a címével sokat eláruló Welcome To The Show képében már a harmadik előzetest szállította le a limitált kiadásban a 2022-es Hellfesten adott fellépést is tartalmazó csomagról. Az alábbiakban megtalálhatók a friss mű és a már nyilvános társai is.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum