RockStation

A Magnum nem folytatja Tony Clarkin nélkül

2024. március 14. - moravsky_vrabec

magnum_2024.jpg

A veterán brit hard rock csapat érthető módon leáll a fő dalszerző elvesztését követően, erről Bob Catley énekes tájékoztatta a rajongókat egy érzelmes videóüzenetben. 

Tony Clarkin, a Magnum gitárosa és zenei agya idén januárban hunyt el 77 éves korában, egy gyors lefolyású betegség után. A legutolsó nagylemez munkálatait még éppen be tudták fejezni; a Here Comes the Rain pár nappal Tony halála után jelent meg. A zenekar már korábban lemondta a kapcsolódó turnét, most Bob Catley egy videós bejegyzésben azt is hozzátette, hogy nem szeretné folytatni a régi cimborája nélkül:

Sziasztok, itt Bob. Nos, bárcsak ne kellene ezt mondanom, de tényleg nem tudom úgy folytatni, hogy Tony már nincs itt velem. Nézzétek el nekem, remélem, megértitek, hogyan érzek. Sokat gondolkodtam ezen mostanában. Tony távozásával elveszítettük a jelzőfényt, a csapat mögötti hajtóerőt, a dalszerzőnket, a producerünket, a gitárosunkat. Ő jelentett mindent a zenekar számára, és nekem is. Az elmúlt 50 évben sehova nem mentünk egymás nélkül. A turnékon, a stúdióban is mindig együtt dolgoztunk, és folyamatosan ott voltam mellette. Csodás életem volt Tony-val. De ez most túl sok nekem, nem tudom nélküle folytatni. Ki tudja, talán egy más formációban felbukkanok még a jövőben, de így nem megy. Nagyon-nagyon szomorú ez, remélem, megértitek. Fantasztikusak voltatok, a legjobb közönség. Ti hajtottátok ezt a zenekart évről évre, lemezről lemezre, amiért nagyon hálásak vagyunk. Legyetek jók, őrizzétek meg Tony zenéjét a szívetekben. Tudom, hogy én is így teszek majd, a Magnum mindig is itt lesz bennem. És bárhova is megyek, Tony Clarkin ott lesz mellettem. Csodásak vagytok, szeretlek titeket! De most itt az ideje meghajolni, aztán lemegy a függöny, rendben? Talán még találkozunk, jók legyetek! 

A Here Comes the Rain albumot mi is meghallgattuk, kritikánkat ERRE találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr10018352471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum