RockStation

Megérkezett a The Joystix új EP-je

2024. május 23. - rockstation

joystix2024.jpgA jövőre 20 éves glames beütésű punk/rock'n'roll-ban utazó The Joystix Új EP-t adott ki Nothing to Prove címmel.

"Aki eddig szerette amit csinálunk, és kedvelte a dalainkat az ebben az anyagban sem fog csalódni" - mondta az anyagról Szöszö a zenekar dalszerzője és énekes/gitárosa. "Az utolsó 2 dalos maxink 2 éve jelent meg, úgyhogy ideje volt már előrukkolni pár új dallal."

A zenekarba Kerekes László basszusgitáros mellé tavaly visszatért a csapat eredeti dobosa, László "Jimmi" Imre aki 2005-től egészen 2017-ig adta a ritmust. "Jimmi néha kiszáll aztán vissza száll, aztán kiszáll újra. Bízzunk benne hogy most egy darabig velünkmarad!" - meséli nevetve Szöszö.

"A dalok nagyon gyorsan összeálltak és a visszajelzések is azt tükrözik, amit én is érzek a lemezzel kapcsolatban. Sikerült egy tényleg jókedvű, pozitív energiájú, ízig-vérig rock'n'roll cuccot összerántani, amiben érezni azokat a bandákat, amiket agyon hallgattunk. Legyen az akár a Motley Crue, vagy esetleg akár valamelyik 80 -as évekbeli trash banda, vagy a Ramones, esetleg a Backyard Babies, a végeredmény mégis "joystixos" lett. Így, közel az 50-hez, 30 év zenélősdivel a hátunk mögött tényleg semmi más nem motivál már minket, csak az, hogy felmehessünk időnként a színpadra és "kizenéljük" magunkat úgy és akkor, amikor jólesik. Innen ered a lemez címe is, hiszen nekünk már nincs mit bizonygatnunk. Ha valaki eddig nem kapta el, amit képviselünk, az valószínűleg ezután sem fogja."

Az 5 új dal, ahogy eddig is a  The Joystix esetében, főképp személyes kötődésű témákról szól: "Nekem az, hogy dalokat írok időről-időre szükséglet, úgyhogy amíg tudunk és képesek vagyunk rá fizikálisan, hogy jókedvvel és lelkesen foglalkozzunk a Joystixal addig lehet majd velünk találkozni itt-ott. Ahogy az egyik dalban ezt meg is örökítettük az anyagon: "We are only in it for the good times". 

A zenekar élőben Június elején Tatabányán, illetve Július végén a székesfehérvári Fezen fesztiválon lesz legközelebb látható.

A 2024 márciusában felvett anyag elérhető minden online zenemegosztó felületen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9718411485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum