RockStation

RockNuggets Vol174. / Sundowner - Lysergic Ritual (2024)

Mocskos, gerjedő gitárok

2024. június 14. - KoaX

a2451516469_10.jpg

Mindig is kíváncsi voltam Ausztráliára. Milyen zenék születhetnek ott mert azért lássuk be, hogy sok zenekarról nem hallunk, akik onnan törnek ki. Arra aztán végképp nem számítottam, hogy olyan zenekarral ismerkedem meg a kontinensről, mint a Sundowner.

Az ötös fogat most jelentette meg a második nagylemezét Lysergic Ritual címmel. Nos, nem egy barátkozós zene, maradjunk annyiban. Ha bírod az Eyehategod-ot biztos, hogy tetszeni fog, bár, szerintem még Mike-on is túltesz ének ügyileg a Sundowner énekese. A zene ugyanaz stílusra, mocskos, gerjedő gitárok, semmi sincsen túl polirozva, viszont az ének itt sokkal karcosabb, sokkal krákogósabb, éppen csak egy hajszál választja el, hogy ne menjen át az idegesítő zónába. De mégis, ezzel az egésszel annyira megnyerő a zenekar, hogy újra és újra meghallgatom a lemezüket, pedig tényleg nem egy kellemes anyag. Tele van frusztrációval, szenvedéssel, keserűséggel, szóval hamisítatlan EHG gyermek. Szerintem, többet nem is kell mesélni róla, hiszen aki szereti ezt a műfajt, annak egy nagyon jó kis lemezt mutatunk így!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9018422423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum