RockStation

A legelső a zene, a második is a zene

Villáminterjú az SFV zenekarral

2024. július 03. - KoaX

sfv_band.jpg

Vannak zenekarok, akik a semmiből tűnnek fel és egyből ragyognak a rock-metal zene egén. Az SFV-vel pár napja találkoztam aztán kiderült, hogy a viszonylag friss formációnak már milyen bulijai voltak. Az újabb nagy dobás előtt - ami a Richie Kotzen előtti holnapi fellépés - feltettünk pár kérdést a zenekarnak.

Srácok kezdjük az elején mert egyre nagyobb nevek előtt nyittok. Winery Dogs, Richie Kotzen stb.. Hogy jutottatok el idáig?

Olivér: A siker mindenképpen az összetartásnak, 110% beleadásának, és annak a csapatnak köszönhető, akik mögöttünk állnak. Nélkülük nem lennénk sehol, állandóan kapjuk a szakmai tanácsokat, hogy mit hogyan lehetne tovább vinni.

Lehet unalmas, de honnan a név?

Olivér: Ez ezúttal is titok marad!

Csabi: De talán nem örökre..

Ahogy nézem eléggé komoly stáb áll mögöttetek. Róluk mit kell tudni?

Olivér: Pócsi István, Nóniusz Gábor és Kovács Gábor munkálkodik mögöttünk. Őket a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló programjának keretein belül ismerhettük meg, és szerencsére azóta is tart a közös munka. Nóniusszal vettük fel az első lemezünket, vele tartjuk a napi kapcsolatot is, rengeteg tanáccsal lát el minket. Kovács Gábor a nemzetközi színtéren tevékenykedik, Pócsi István pedig főként itthon szervezett már nekünk rengeteg koncertet, és ezzel még több élményt. Nagyon hálásak vagyunk nekik.

Bálint: Stábunk tagja még Balogh Balázs hangtechnikus, aki szintén Nóniusz segítségével került hozzánk, és nagyon jó vele együtt dolgozni. Kiváló  munkát végez, és remekül beilleszkedett a csapatba, jól elvagyunk vele. Szerintem ez is nagyon fontos a szakmai tudásán és hozzáállásán kívül.

Ti akkor most csak a zenére koncentráltok?

Olivér: Nem, mindannyian dolgozunk, vagy egyetemre járunk mellette, de ez így a jó szerintem. Az viszont egyértelmű, hogy a prioritás mindig is a zene lesz.

Bálint: A legelső a zene, a második is a zene, azon kívül pont most diplomáztam le gazdálkodási és menedzsment szakon, mellette még fotózással, videózással is foglalkozom.  

A logótokról nekem a Van Halen ugrott be, mennyire van közel hozzátok a zenekar?

Kolos: Hozzám abszolút közel áll, egyike a kedvenceknek. Bálint imádja Alex dobolását, Eddie pedig mindannyiunk nagy példaképe. 
Bálint: Alex Van Halen az egyik nagy példaképem, nagyon szeretem a zenéjüket. 

Mit mondanátok egy új arcnak miért érdemes megnézni titeket? 

Kolos: Igyekszünk nagyon energikusak lenni a színpadon, sokat adunk mind a kinézetre, mind a hangzásvilágra. Akik nyitottak az extrémebb, nem hétköznapi megjelenésre, és nem zavarja az a pár plusz decibel sem, nekik minden bizonnyal tetszeni fogunk mi is. 

Tudjuk a jó oldalát a zenélésnek, de mennyire volt rögös az idáig vezető út?

Kolos: Én élvezem nagyon, igazából imádom a „rögöket”. Emlékszem, mikor órákig skáláztam a nagybőgőn, meg először vettem át arpeggiokat basszusgitáron. Azóta  már a zenélés egyéb részeiben keresem a kihívást, amiből persze adódik rendesen.

Na, és akkor, hogy esett be, Kotzen? Ráadásul háromszor…

Kolos: Ezt is a sokat emlegetett csapatnak köszönhetjük. Pócsi István, Nóniusz Gábor és Kovács Gábor együtt számunkra korábban elképzelhetetlen lehetőségek előtt nyitják meg az ajtókat - folyamatosan.  

Kassa milyen volt? Viszonylag sokat járok oda, van egy hangulata a Collosseumnak.

Kolos: A hely hangulata zseniális, igényesen retro. Koncert után sok helyi arc jött oda gratulálni, beszélgetni, ami tök jó pozitív feedback volt. Remélem megyünk még a közeljövőben. 

Ahogy nézem nem kicsiben játszotok

Kolos: Igyekszünk külföldre és belföldre is lőni, szeretnénk komoly fesztiválok nagyszínpadain fellépni. Ezek a hosszú távú céljaink.  

Amúgy mik számotokra a legnehezebb dolog egy-egy turnén?

Olivér: Nagyon szigorú menetrend van egy-egy napon, annak a betartása mindenki számára nehéz néha, de már tanultunk néhány hibánkból, sokkal több időt hagyunk mindenre, mint régebben.

Kolos: A pakolás. Rengeteg cuccunk van, köztük sok a nagyon értékes holmi. Ezekkel óvatosan kell bánni, ráadásul mindig nagyon kevés idő jut a folyamatra. Amúgy imádjuk egymást, így az utazással például sohasem volt még gond, mindig van valami érdekes topic, valami mesélnivaló. 

A végére hagytam nektek egy trükkös kérdést. Ha belépnétek egy szobába, ahol ott van minden ember az életetekből. Kihez lépnétek oda először?

Bálint: Csabi

Kolos: Basszus. Én a nagyapámhoz, már sajnos nincs köztünk. Szerintem kapnék a kígyóbőr gatyáért, de biztosan nagyon büszke lenne mindannyiunkra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5418439705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum