RockStation

Negyedszer is szúnyogirtás Esztergomban – Hétvégén itt a 4. Kill The Mosquitoes!

2024. július 24. - rockstation

2024_kill_the_mosqitoes_event.jpgAmikor a Covid és a kényszerű helyszínváltozás egyértelművé tette pár éve, hogy a Sportalshow fesztivál öt alkalom után megszűnik, sokáig kérdéses volt, lesz még rockfesztiválja a Sportalsónak? A válaszra egészen 2021-ig kellett várni, amikor is a helyzet adta lehetőségeket kihasználva a klub úgy döntött, teljes visszavonulás helyett csak a méreteket rendezi át.

A kvázi újrakezdésről a szervezők elég érdekesen nyilatkoztak:

„Igazából nekem nem volt kérdés, folytassuk-e? Bár nem mondom, hogy nem játszottam el a gondolattal, miszerint itt a vége. Aztán Bozsó meggyőzött.” – mondta Szénégető Richárd, majd hozzátette, azért nem volt ennyire egyszerű. – „Kicsit olyan volt, mint amilyennek a Sportalshow-t eredetileg megálmodtuk. Kicsi fesztivál, kisebb zenekarokkal.”

„Nagyon nem akartam én már fesztivált és ha a szívünkre tesszük a kezünket, ez inkább egy kerti party, zenekarokkal, mintsem ténylegesen fesztivál. Amiben viszont utánozhatatlan, az a helyszín és a hangulat!” – tette hozzá Bozsó, a fesztivál másik szervezője – „Idén a város az árvizet ugyan megúszta, de a szúnyogokat nem sikerült, így aktuálisabbak vagyunk, mint valaha!”

A rendezvénynek ezúttal is az esztergomi Rugby Club Hostel ad otthont, a Mária Valéria Híd lábánál, festői környezetben, elképesztő kilátással. A két nap alatt 14 zenekar lép fel, illetve szombat délután könyvbemutató is várja az érdeklődőket. A zenei felhozatal idén egy különleges koncepció mentén épült fel, amit Bozsó nem is hagyott szó nélkül:

„Azt gondoltam, idén legyen úgy headliner mentes a buli. Egy nagy zenekar helyett legyen mindenki headliner! Meghívtuk egy csomó barátunkat és a végső line up pontosan olyan lett, amilyennek megálmodtam!”

A buli pénteki napján fellép a Watch My Dying, a Don Gatto, a CYD, a Devoid, a Beerzebub, a Hemlock (USA) és a No Man Is Without Fear. Szombaton pedig a 6 év után első koncertjét Le Panic, az Ordog, a Tűzkerék xT, a No Exit (aus Berlin) (DE), a BTK, az FM123 és az Anyám borogass! 

Ha pedig ez nem lenne elég, akkor szombat délután, írói kerekasztal is lesz, ahol történelmi regényírók beszélnek a könyveikről és a műfajról. A beszélgetésen részt vevő írók: Buótyik Dorina, Fodor Gergő, Pető Zoltán, Nagy-Miklós Péter. A beszélgetés moderátora pedig Békés Nikolett lesz, a Könyvelvonó youtube csatorna műsorvezetője.

A buli Facebook eseménye:
https://www.facebook.com/events/1121160699144271 

A kerekasztal Facebook eseménye:
https://www.facebook.com/events/459536750339328/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6218452967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum