RockStation

Te vagy - Első klipjével jelentkezik a +4!

A poppunk-srácok majdnem tragédiával nyitnak az anyagban, de a java csak ezután jön

2024. szeptember 10. - rockstation

_4.pngA dunaújvárosi, illetve gyáli illetőségű poppunk zenekar, a +4 még februárban mutatta be első lemezét, az Apróbetűs részeket, amely ki is került minden nagy zenemegosztó platformra és streaming felületre.

A fiúk a nyarat sem pihenéssel töltötték, több helyen jártak az országban, és leforgatták első klipjüket, méghozzá a Dal című műsort is megjárt Te vagy című dalukkal. A munkálatokban, ahogy az Apróbetűs részek lemez munkálatait bemutató werkfilmben, úgy ezúttal is Munkácsi Tamás operatőr-vágóval dolgozott együtt a banda.

- Mindig nagy élmény a srácokkal együtt dolgozni, hiszen ahogyan a legutóbbi alkalommal, a stúdiós werkfilmnél, úgy ezúttal is profi módon álltak a forgatáshoz, amelynek központja a srácok próba helyszíne, a Száva terem volt. Egyetlen fennakadásunk volt, szerettünk volna pár drónfelvételt készíteni, ám egy varjú ezt megakadályozta, egyszerűen akárhányszor felszálltunk azonnal megtámadta, biztosan a fészkét védte vagy a területét. A fiúk minden kérésemet, ötletemet megvalósították, így gyorsan haladtunk a helyszíni munkával. A nyersanyagok vágásával és a klip összerakásával szintén jó ütemben tudtunk haladni, melyet nagyban segített, hogy a bandának határozott elképzelése volt az elkészült végterméket illetően. Nagyon remélem, hogy a jövőben is sok közös munkánk lesz és hogy ezzel is hozzájárulhatok a +4 zenekar felemelkedéséhez, népszerűsítéséhez.

A klipben a srácok a rájuk jellemző hülyéskedés mellett a barátság fontosságát, a zenekari tagok egymás iránti szeretetét igyekeztek bemutatni, a csapat főhadiszállásán, a Száva Próbateremben.

 A srácok két éve próbálnak nálam, személy szerint úgy érzem, hogy sokat fejlődtek, korábban demóztunk is együtt, az Apróbetűs részek lemez dalait, most pedig, mint kliphelyszín mutatkozhatott meg a Száva Próbaterem, és ami a legszebb a dologban, hogy a srácok, mint mindig, most is mindent visszapakoltak a helyére, hiszen sok átalakítás előzte meg a forgatást.

 A dalválasztás tekintetében a zenekar szólógitárosa, Szalagyi Áron válaszolt a miértekre.

- Sokan tipikus szerelmes dalnak gondolják a Te vagy című dalt, holott én ezt inkább a barátságról írtam. A mai felgyorsult, egyre inkább az online térben zajló életben ma már igazi ritkaság a mély és őszinte barátság. Úgy érezzük, hogy négyünket valóban összeköt a zene. Rengeteg kellemes emlék, röhögőgörcsök okozta fej- és hasfájások kísérték eddig az utunkat, és ezt szerettük volna megörökíteni a zenekar történetének első klipjében.

Valóban, a klipben a pörgős zene mellett több bejátszás is látható a közös mókázásokból, amiket a zenekar egy tévén keresztül néz vissza, igaz nem volt ilyen egyszerű a képernyő elé ülni, hiszen a klip úgy indul, hogy a dobos, Pardi Ferenc majdnem elütötte Idul Richárd basszusgitárost.

- Valóban majdnem tragédia történt, de természetesen ez is a forgatókönyv része volt – mondta nevetve Idul Richárd basszusgitáros, aki megúszta az esetet. – Szerintem a klip remekül visszaadja azt a milliőt, amiben mi töltjük az időnket egymás társaságában, rengeteg röhögés, dalkészítés, nagyon élem  a +4-et.

A zenekar dobosa Pardi Ferenc szerint kiváló végeredmény született, ami egy, amolyan látlelet is.

- Sok felvétel született, ha jól emlékszem talán nyolc különböző szögből lettek felvéve a dolgok. Örülök, hogy minőségi munkát adtunk ki a kezünkből, az első lemezhez egy ilyen klip illik. Tökéletes látlelet a zenekaron belül uralkodó állapotokról, vagyis arról, hogy mi együtt nagyon, de nagyon hülyék tudunk lenni.

Hekkel Bence azaz „Heky” nemrég az énekesi elfoglaltságok mellé még a ritmusgitárt is bevállalta ahogy az a klipben is látható.

 - Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez egyszerű váltás, de korábban is gitároztam más csapatokban, így azért előjönnek a régi rutinok. Így sokkal inkább vissza tudjuk adni a lemezen hallható minőséget. A klip munkálatai gördülékenyen mentek, nagyon elégedett vagyok én is a végeredménnyel, első klipünk volt így közösen, nagyon jó tapasztalat volt. Jöhet majd a következő.

 A +4 legközelebb szeptember 14-én, szombaton a HELOZEP előtt játszik a Trafo Clubban Gödöllőn.

A srácok első lemeze, az Apróbetűs részek itt meghallgatható:

https://www.youtube.com/@4zenekar/videos 

https://open.spotify.com/artist/1kfBZvfN9Yf40MMPEddYAq 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5618488045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum