RockStation

50 éves a Judas Priest első nagylemeze, újrakiadással ünneplik

2024. szeptember 14. - moravsky_vrabec

judas-priest-1974.jpg

Bár a legendás brit zenekar napjainkban is aktív, az örökségük ápolására is gondot fordítanak. Ennek keretében most az 1974-es bemutatkozó albumuk, a Rocka Rolla kap ünnepi újrakiadást.

A Rocka Rolla - 50th Anniversary: Remixed and Remastered 1974-2024 címet kapott kiadvány különlegessége abban rejlik, hogy a hanganyagot az eredeti felvételek alapján nemcsak újramasterelték, de Tom Allom hangmérnök kezei közt friss keverést is kapott. Az eredeti mix ugyanis a zenekar távollétében készült, és a jóváhagyásukat sem kérték ki a gyártás megkezdése előtt. Ez úgy lehetséges, hogy a nem túl jól eleresztett, alig huszonéves mazsolák minden fillért (pennyt, hehe) igyekeztek megspórolni a stúdióban: az éjszakai órákban dolgoztak a felvételeken, mert akkor olcsóbb volt a bérlet, az utómunkát pedig meghagyták az akkori hangmérnöknek. Legközelebb már csak a végterméket hallották, és ami a felvételek során jól szólt a stúdióban, az a kész lemezen csalódást keltett. 

rockarolla_remix.jpg

Szerencsére az eredeti felvételek szalagjai sértetlenül túlélték az eltelt fél évszázadot, így a frissítésnek nem volt technikai akadálya. A zenekar kiemeli, hogy semmit nem adtak hozzá vagy vettek újra a lemezhez, csupán a mai technika adta lehetőségekkel élve újrakeverték és -masterelték. A CD és a vinyl november 22-én fog megjelenni, a digitális felületeken már valamivel hamarabb elérhető lesz. 

A Judas Priesthez kapcsolódó további hír, hogy a nyári fesztiválszezon után ismét Amerika felé veszik az irányt. A turné a napokban kezdődik, a vendégzenekar a Sabaton lesz. A csapat kedvcsinálónak a Rapid Fire profi koncertvideóját adta ki a napokban, ezt júliusban vették fel Athénban. Videó alább, a Priest kiválóan sikerült idei albumáról pedig ITT olvashatsz. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4918490510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum