RockStation

A legjobb heavy metal banda pedig...

...legalábbis a Forbes magazin szerint

2024. október 06. - moravsky_vrabec

forbesmetalai.jpg

A magyarul is megjelenő Forbes nem számít a legnagyobb zenei szaktekintélynek, inkább üzleti-gazdasági magazinként ismert. Az amerikai kiadásuk mégis összeállított egy listát a legjobb heavy metal zenekarokról, mi pedig szeretjük a listákat.

Talán senkit nem fog meglepni, kik állnak az összeállítás élén, annál érdekesebb a többi helyezett összetétele. A lista nem egy szerkesztőségi, vagy közönségszavazás eredménye, csupán a szerző, Quentin Thane Singer értékítéletét tükrözi. Összesen 38 előadó szerepel rajta, az nem derült ki, miért pont ennyi. 

A heavy metal születését 1970-től, az első Black Sabbath album megjelenésétől datálja - ebben nagyjából közmegegyezés szokott lenni. A cikk bevezetője szerint a metal különféle leágazásainak meghatározó bandáit vette számba, kiegészítve azokkal, amelyek az egész stílusra hatással voltak, és legalább egy, de inkább több, mérföldkőnek tekinthető lemezzel gazdagították szeretett műfajunkat. 

blacksabbath.jpg

Az Anglia-Amerika tengely dominanciája elvitathatatlan a rock-metal zenében, ezzel együtt is talán túlzás, hogy az előadók kétharmada (23) amerikai, további 7 brit, miközben olyan tradicionális fém-nemzeteket, mint Svédország vagy Németország, kettő, illetve egy csapat képviseli. 

Nehezebb dolgunk van, ha a különböző stílusokat is megvizsgálnánk, mert vannak azért nehezen kategorizálható zenekarok. Összességében a keményebb, extrémebb stílusok uralják a listát, az előadók jó kétharmada az ordibálós-hörgős-károgós zsánerbe sorolható. Nem is csigáznám tovább az érdeklődést, íme a top 15, a teljes listához kattints az eredeti cikkre! Szerintetek kimaradt valaki? Esetleg méltatlanul került be? Írjátok meg kommentben! 

15. Gojira
14. Korn
13. Rammstein
12. Deftones 
11. System Of A Down
10. Avenged Sevenfold
9. Tool 
8. Slayer
7. Slipknot
6. Ozzy Osbourne 
5. Judas Priest 
4. Pantera 
3. Iron Maiden 
2. Black Sabbath 
1. Metallica 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4918701484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nevem senki. 2024.10.06. 16:04:17

Csak ebből a 15-ből csináltam egy személyes sorrendet mert ennyiből könnyebb és még ez se volt egyszerű.
15 Avenged Sevenfold
14 Iron Maiden
13 Slipknot
12 Pantera
11 Deftones
10 Gojira
9 Judas Priest
8 Tool
7 Slayer
6 Korn
5 Ozzy Osbourne
4 System Of A Down
3 Metallica
2 Rammstein
1 Black Sabbath

Nem irigyellek titeket mikor ilyen listákat kreáltok. Még a komment küldés előtti utolsó másodpercben is változtattam. :D
Az Avenged Sevenfold azért 15. mert elsiklottak mellettem. Nem annyira vágom a zenéjüket. Sajnálom.
A Black Sabbathnak meg nem volt egyik korszaka sem rossz. Sőt...!
A Metallica-nál inkább úgy fogalmaznék voltak gyengébb lemezeik amik nem feltétlen rosszak, csak másmilyenek.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum