RockStation

RockNuggets Vol198./ Mudi - Van Lejjebb (2024)

2024. október 14. - KoaX

a3463630704_10.jpg

A kutya visszatért és próbál visszaterelni minket, elkóborolt bárányokat a nyájhoz. A Mudi zenekar Van Lejjebb címmel, új három számos EP-vel jelentkezett, amit jól meg is hallgattunk!

Nagyon egy érdekes banda a Mudi. Alapjáraton tök jó megoldásaik lennének, de valahogy mindig azt érzem, hogy egy apróságon elcsúszik a történet. Itt van például az első dal az új anyagról a ²³⁵U. Annyira jó a dal a felétől, a szólós résztől, hogy egész nap bírnám hallgatni. De persze van, DE! Mégpedig az, hogy a zenekar a dal elején egy olyan Tool riffet használ, amit bárki könnyedén felismerhet és ez nekem kicsit megöli a dal lelkét. Pedig tök király, ahogy az énekkel is játszanak, ahogy vannak kis betétek, akár anno a Pantera lemezeken. És sokkal több van ebben a zenekarban, minthogy Adam Jones riffeket másoljon. A Kalumet is annyira jól indul, annyira viszi azt a stoner-sludge ízt, amit a Haw zenekar hallgatása okoz, csak az a rohadt Korn majmolás, minek?

A harmadik dal pedig az Eat. Nekem semmi problémám azzal, ha egy zenekar ír egy-egy angol nyelvű dalt egy lemezre, de a három számból, hogy egy angol legyen, kicsit furán hat. Pláne, hogy rámelegednél a magyar mondanivalókra és akkor így megszakad. Lehet szerencsésebb lett volna ezt a dalt külön kiadni és várni még egy kicsit megjelenteni másik három-négy magyar nyelvűt. Egy szó, mint száz, érvényesül a magyar séma, hogy lenne egy tök jó zenekarunk, de apróságokon elcsúszik mindig. Érdemes lenne talán nekik egy manager, producer, egy saját Rick Rubin vagy nem tudom kicsoda, micsoda, aki egyengeti kicsit az útjukat, mert tehetségesek, csak folyton ….

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9918704144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum