RockStation

Albumsimogató: Nirvana - Bleach (Sub Pop, 1989)

2024. április 07. - KoaX

nirvana.JPG

A Nirvana mindig is egy megosztó banda lesz. Vannak, akik szerint kinyírták a metal zenét, mások szerint eladták magukat, megint mások viszont elvakultan rajonganak értük. A zenekarnak minden bizonnyal voltak hibái, de az is biztos, hogy a három stúdió albumon sose ismételte magát a zenekar. Nézzük is meg, hogyan is kezdődött ez az egész, hiszen a Bleach harmincöt éves és nem mellesleg most harminc éve annak, hogy itt hagyott minket a legenda.

Tovább

Betör az élelmiszerpiacra a Soulfly!

0soulflay2018_40_eredmeny.jpg

Noha korábban már volt a Cavalera klánnak saját kávéja, eljött az idő, hogy az eddig kiaknázatlanul hagyott piaci rést is betömje végre a család. Nem mást hoztak el nekünk most, mint a Soulfly legújabb IPA típusú sörét. Az italt egy holland cég, egészen pontosan az X-Brewing főzi nekünk. A zenekar elmondása szerint, ez a 0,4-es ital az ELSŐ új italuk, ebből könnyen ki lehet következtetni, hogy lesz itt még mit inni az év folyamán.

Tovább

Új dal jött az Entheostól, itt az An End To Everything

entheos-2024.jpgAlig egy évvel az előző nagylemezük kiadása után máris friss nótával jelentkezett az Entheos. A duó a relatív közeli megjelenés mellett sem mutatja a kapkodás semmi jelét, igencsak erős lett az An End To Everything, szóval ha szeretitek a finom riffeket és a hörgős vonalat, már tenyerelhettek is a play gombra!

Tovább

Új számmal szakít arcba a Grand Cadaver

grand-cadaver-2024.jpgNemrégiben szó volt arról, hogy Mikael Stanne nem tud pihenni, mert két aktív zenekar mellé egy harmadikat is beindított, de úgy néz ki, a Grand Cadavert sem hagyja pihenni. A mondhatni all-star death metal zenekar a Terminal Exittel tért vissza a köztudatba, ami a Skinless God című kislemezen fog fizikai formában megjelenni.

Tovább

Caligula’s Horse - Charcoal Grace (Inside Out Music, 2024)

Gyökeret verni a nemzetközi mezőnyben

a3052377873_65.jpg

A progresszív metalra, mint színtérre sosem tekintettem Ausztrália kapcsán – ez a kijelentés egyébként részemről az ausztrálok viszonylatában az összes további fémzenei irányzatra nézve is áll. Ehhez képest a kontinensről – gyors fejszámolás után – legalább féltucatnyi olyan zenekart tudnék említeni, mely a nemzetközi mezőnyben többé-kevésbé ezen a nyomvonalon mozog, mégsem egymás másolatai, sőt nem is egy tőről fakadnak – Vanishing Point, Eyefear, Karnivool, Voyager, Ne Obliviscaris, Vipassi, Alchemist. Akad itt AOR-os, alternatív beütésű, szanaszét technikázott, popos, instrumentális, poweres és ki tudja, még milyen fajtájú-formájú progresszív alakulat. Számomra most ehhez a sorhoz csatlakozott a Brisbane-i Caligula’s Horse is.

Tovább

Júliusban jön a Powerwolf új albuma

420383037_951171649710864_1699666015318498694_n.jpg

A Napalm Records gondozásában július 26-án érkezik a német Powerwolf új albuma, amely a Wake Up The Wicked címet kapta. A lemezen 11 dal kap majd helyet. Új dallal még nem tudunk szolgálni, dalcímekkel és borítóval viszont már igen. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar október 22-én az MVM Dome-ban játszik, a Hammerfall és a Wind Rose társaságában. További infók az eseményről ITT.

Tovább

C.S.Ú.N.Y.A. - Újra összefog az Adidas és a Korn

korn_2021_2.jpgNem feltétlen combos, de azért vállalható új közös kollekciót dob ki a Korn és az Adidas. A nu metalosok, akik a zenei megközelítés mellett lényegében az egész hullám sportruha mániáját elindították, tokától-bokáig beöltöztetik a kellő mennyiségű zsebpénzzel rendelkező fanokat, a ruhákról lentebb találtok pár képet.

Tovább

Megérkezett a Benighted harmadik előzetes dala, a Metastasis

benighted2024.jpgEgy hét és végre megjelenik az Ekbom, a Benighted új nagylemeze. A franciák nyakatekert zenéje ezúttal egy összefüggő szálat is rejt majd, azt igyekszenek megzenésíteni, milyen érzés az, ha azt hiszed, folyamatosan bogarak mászkálnak a bőröd alatt. Nos, a frissen kiadott daluk, a Metastasis sem a "kellemes" érzést erősíti, viszont egy igen finom zúzásról van szó. Ha szereted a csavart, beteges támadásokat, ez a nóta neked való!

Tovább

We Are Shadows - Újabb dalt mutatott a Kittie

kittie2024.jpgBeindulni látszik a Kittie, bemutatta a tizenhárom év dalszünet után kiadott második dalát. A kora kétezres évek zenei világát jó értelemben idéző We Are Shadows és a videója lentebb fülelhető meg, ahogy a korábban kiadott Eyes Wide Open is. A zenekar egyelőre nem közölte, hogy lemez van-e készülőben, de ha így folytatják, érdemes lesz nyitva tartani a szemeket és füleket!

Tovább

The Dillinger Escape Plan lesz Brutal Assaulton

ba2024.jpgLerakta az egyik adut a Brutal Assault, bejelentette, hogy a huszonöt éves bemutatkozó lemezével, a Calculating Infinityvel, valamint az első énekesével, Dimitri Minakakisszal alkalmi (?) bulikat vállaló The Dillinger Escape Plan is ott lesz a fesztiválon. A népseregnek augusztus 7-10 között kell majd elfáradnia a jól megszokott helyszínre, a Josefov erődbe, aztán mehet is a csapatás. Van még bármi, ami visszatart? Alább az eddigi teljes fellépőgárda átmazsolázható.

Tovább

Nyolcvanéves korában elhunyt Jerry Abbott

434585876_10161572205656779_2063249398603552170_n.jpg

Jerry Abbott neve sokaknak ismerős lehet. A manager, producer híres volt arról, hogy milyen keményen és könyörtelenül bánik a zenekarokkal, legyen szó akár a saját fiai, Vincent vagy Darrell Abbott zenekaráról, a Panteráról. Az Abbott papa halálhírét közeli barátja, idősebb Danny Wood osztotta meg a Facebookon. A család zártkörű temetést fog tartani, a közeli barátok társaságában. Akármilyen is volt az öreg, mi hálásak lehetünk neki, mert nélküle nem lett volna a legendás Pantera, Damageplan és Hellyeah sem. Nyugodjon békében!

Tovább

MARBLEBOG / ODVAS: RELINQUISHED / ORCHESTRA OF BLOODSHOT DAWN - kazetta ajánló (Fekete Terror Productions, 2023)

357832586_739721321489897_416687716391392111_n.jpg

Tavaly ősszel egy rendhagyó megosztott kiadvány jelent meg a hazai underground egy jól és egy kevésbé ismert formációjától. A kazetta – ha az információforrásaim nem tévednek – a Marblebog történetének záró köve. A negyedszázados múltra visszatekintő és háta mögött több tucatnyi kiadványt tudó formációt a név mögött álló Varga Gábor előzőleg már két esetben is elbúcsúztatta, de ezidáig mindkét alkalommal volt visszaút.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum