RockStation

Anxiety Collapse - Anxiety Collapse (Szerzői kiadás, 2023)

2024. január 14. - theshattered

a0977469904_16.jpgEgy igazán finom, lendületes, karcos, de mindezek mellett nagyon igényes album lett az Anxiety Collapse bemutatkozó lemeze. A death-thrash fanok egy igazi ínyenc falatot lelhetnek benne, de a súlyos metal kedvelői sem fognak csalódni az anyagban. Videós ismertető jön!

Tovább

Bumblefoot, Derek Sherinian és Dino Jelusick egy zenekarban: bemutatkozik a Whom Gods Destroy

whomgodsdestroy_main_photo_by_greg_vorobiov-scaled.jpgÚj zenekart alapított Derek Sherinian, Bumblefoot és Dino Delusick, az ötös felállást pedig Yas Nomura és Bruno Valverde teszik teljessé. A formáció a Whom Gods Destroy nevet vette fel és március 15-én jön majd a bemutatkozó albumuk, az Insanium. A - ki nem találnátok - dallamos progmetalt játszó zenekar elsőként az In The Name Of War-t adta ki az érdeklődő számára, a zseni nóta és a lemez részletei az alábbiakban figyelnek.

Tovább

Tizenöt év után új lemez jön a The Black Crowestól

rh-2023_12_08-0350b_credit-ross-halfin.jpgMásfél évtized nem kis szünet, mégis ennyit kellett várnia a rajongóknak egy új The Black Crowes lemezig. A végre-valahára megjelenő, március 15-re beidőzített anyag a Happiness Bastards címet kapta és tíz számot pakolnak majd fel rá. A lemez első előzetese a Wanting And Waiting lett, amihez egy rövid felvezető videót is készítettek.

Tovább

EP-t adott ki az Asking Alexandria

asking-alexandria2024.jpgA tavaly kiadott nagylemezük, a Where Do We Go From Here? című anyag egyik dalát, a Dark Voidot teszi kicsit jobban szem elé az új EP-jével az Asking Alexandria. A brit srácok az ötdalos pakkba a nevezett szám négyféle kiadását, valamint a szintén a fenti lemezen kiadott Nothing Leftet pakolták be, ez utóbbihoz pedig egy dalszöveges videó is készült.

Tovább

RockNuggets Vol143. / Red Sun Sermon - Queen of Swords (2024)

a3214951017_10.jpg

Szeretem azt amikor egy zenekar már az első lemezével fel tudja hívni magára a figyelmet. Amikor jelez, hogy hééé, itt vagyok, figyelj rám! Lehet, hogy ez a hírnév mindössze tizenöt percig fog a jövőben csak tartani, de akkor is megtesz mindent legalább, hogy rá figyeljünk. A Red Sun Sermon is felhívja magára a figyelmet, na de meddig is? 

Tovább

Berúgta a turnémotort a Tool!

0tool2022_05_eredmeny.jpg

Január 10-én a marylandi baltimore-i CFG Bank Arénában a TOOL, hivatalosan is megkezdte a 2024-es turnéját, amivel Június 13-án Budapestre is ellatogat a legendás zenekar. A setlistet tekintve nem igazán variál a zenekar, noha a Schism továbbra is a megérdemelt szabadságát tölti. Természetesen  hoztunk nektek pár rajongói felvételt is és a dallistát. Ti Budapesten milyen daloknak örülnétek a legjobban?

Tovább

Vendéghegyek figyelnek majd az Aborted új lemezén, itt az első előzetes!

aborted-2024.jpgMárcius 15-én igen izmos csapással szakítja le az agyakat az Aborted. A Vault Of Horrors című nagylemez tíz dalában a zenekar az alapvető brutalitás mellett még amúgy is emel majd a téten, ugyanis mindegyik számban egy-egy neves, nyilván a brutális vonalról érkezett metalénekes teszi majd tiszteletét. Hogy mégis hogy fog ez az egész kinézni, azt a Death Cult című számon keresztül lehet megízlelni, amiben Alex Erian vendégeskedik a Despised Iconból.

Tovább

Till Lindemann megint új videóval és dallal jelentkezik!

till-lindemann.jpeg

Kalandozzunk együtt Till Lindemann-nal! Irány az esőerdő, a tengerpart, aztán a tenger! Entre dos tierras címmel itt van a legújabb dala a Rammstein aranytorkú énekesének. Ami így csak félig igaz, mert a nóta a Héroes del Silencio 1990-es dalának feldolgozása. Nem mellesleg egy videót is kapott a dal, noha a megszokott, totális elmebaj most nincs jelen a videóban. Azonban az elektronikus műfaj egyre erősebben felüti a fejét!

Tovább

MASTER-LAB COMICS: MOBY DICK – INDULJ, KERESZTES VITÉZ! (2023/13)

406298191_319670774280193_1576337089450891800_n.jpg

A Moby Dick nevéhez fűződik az első hazai thrash metal lemez megjelentetése. A Master-Lab Comics triójának hála – ha nem tévedek – Schmiedl Tamásék 2023 vége felé egy másik téren is megszerezték a pole pozíciót. A soproni négyes ugyanis az első olyan hazai (thrash) metal banda, melyről képregény íródott.

Tovább

Új dalt mutatott Steve Hackett, itt a Wherever You Are

steve-hackett-photo-lee-millward-via-chipster.jpgFebruár 16-án új album jön Steve Hackett kezei közül. A mester a The Circus and the Nightwhale című lemezt többféle kiadásban, így CD, CD+Blu-ray mediabook és vinyl formátumokban is elérhetővé teszi, hogy ki-ki válogasson a maga ízlése szerint. Ha esetleg bele szeretnétek fülelni az anyagba, itt az igen király, könnyednek induló, de aztán igazi progdallá váltó Wherever You Are, amihez videó is jár. (fotó: Lee Millward)

Tovább

Januárban végre ismét Budapesten a megújult Delain

delain-2022.jpg

A sok milliós online hallgatottsággal bíró, több mint 20 éve alapított Delain tavaly robbant be ismét, Dark Waters című új lemezével, és megújult tagsággal. A holland szimfonikus metal zenekar hamarosan Budapesten is fellép: január 27-én játszanak a Barba Negra Blue Stage-en, a svájci Illumishade társaságában.

Tovább

Hamarosan Veszprémbe jön a Toto, bemutatták az új felállást

toto24-1024x682.jpgWarren Ham, John Pierce, Steve Maggiora, Steve Lukather, Joseph Williams, Shannon Forrest, Greg Phillinganes felállásban kezdi meg az új turnéját a Toto. A rocklegendák július 20-án Veszprémben teszik majd tiszteletüket, ahol az ígéretek szerint a karrierjük legnagyobb slágereiből fog majd játszani a megjelenteknek. A koncert további részleteit ITT találjátok meg.

Újravízionál az Amaranthe

amaranthe-2023e.jpgLátványos videóval körítette a legújabb lemezelőzetesét az Amaranthe. A február 26-án új lemezt kiadó elektro-pop-metalosok a filmet, amiben Warhammer, Mátrix, meg még ki tudja, milyen utalások figyelnek, a Re-Vision című számukra rakták rá, a lemez a The Catalyst címet kapja majd. Ha élőben is szeretnétek a dalt elcsípni, akkor március 8-án irány a Barba Negra, ahol a Dragonforce-szal közösen egy dupla headliner bulit adnak majd. A bemelegítést az Infected Rain intézi majd, csak hogy kerek legyen az este.

Tovább

The Stormchaser - Új videót adott ki a Caligula's Horse

caligula2023.pngKét hét és megjelenik a Caligula's Horse új albuma, a Charcoal Grace. Az ausztrál proggerek a neves dátum közeledtével egy újabb számot szállítottak le a rajongóknak (meg persze mindenki másnak is), ez pedig a The Stormcatcher. A dalhoz a srácok egy sztorizós videót is készítettek, ez pedig az alábbiakban található meg.

Tovább

Desszert Feszt Budapest Parádé @ Instant-Fogas Komplexum, 2024. január 06.

69908_image_415247702_944764430568417_4930785062784093150_n.jpgJanuár első szombatján ismét megrendezésre került a Desszert Feszt Budapest Parádé, amely a neve ellenére minden évben elég súlyos felhozatallal várja az underground elkötelezett híveit. A helyszín az Instant-Fogas kisebb és nagyobb terme, így felváltva mehetnek a koncertek és akár nyitástól zárásig folyamatosan szólhat az élőzene a füledbe, persze csak ha kellően nyitott vagy, hiszen a lineup ebben az évben is elég eklektikusra sikeredett. 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum