RockStation

Powerground hírhegyek : K3, Yellow Spots, Slytract, Watch My Dying

2009. december 17. - SAABI

 

 
K3


November 26-án játszott a Living Colour előtt az instrumentális metalt játszó K3. A két zenekar legénysége között már a hangbeállás alatt nagyon baráti hangulat alakult ki. Doug Wimbish basszusgitáros a K3 buliját a színpad mellől nézte végig, számok végén éljenezve (!!!), és tapsolva. Vernon Reid gitáros, laptopján dolgozva, mint kiderült végig fülelte a bulit és onnan tapsolt. Kállai János a csapat gitárosa így nyilatkozott: "Számomra hihetetlen élmény volt látni, hogy Doug ott áll a színpad mellett, nézi a bulinkat és éljenezve tapsol a dalok végén. Még be is konferáltam, hogy Doug is itt van, és a közönség egy része el is kezdte őt keresni, nyújtózkodtak, hogy lelássanak a színpadi feljáróhoz. Buli után ott várt minket a lépcsőnél, nagy összeölelkezés, azt mondta: Köszönöm Istennek, hogy láthattalak benneteket, és hogy vagytok. Hihetetlen volt, hogy ilyen közvetlenek és kedvesek voltak velünk. Még személyes elérhetőséget is kaptunk. A koncert után volt időnk bőven beszélgetni mindenkivel a zenekarból, még a két manager is ráért egy kicsit lazítani, mivel aznap nem mentek tovább. Vernon ezt mondta nekem: "A növendékeimnek mindig  mondom, hogy jó dolog híres nagy gitárosok dalait játszani, de az egész gitározás kulcsa, hogy légy önmagad, és ez nálad, nálatok megvan!" Corey pedig arra a kérdésemre, hogy ha egyszer úgy alakulna, hogy egy felvétel erejéig meghívnánk vendégnek, lenne-e rá esély? Nem mondott nemet. 


YELLOW SPOTS


Aki december 11-én volt a Tűzraktérben (VI. Hegedű u. 3.) az garantáltan magas színvonalú zenei estnek lehetett szem- és fültanúja. Négy nagyon erős banda biztosította a jó hangulatot. Elsőnek a Wormkids lépett a színpadra, akik a surf rock és punk elegyéből gyúrták ki egyedi, igényes zenéjüket. Számaik hol vokálisak, hol instrumentálisak, hangzásviláguk a "boldog" a '80-as éveket idézik, a magyar punk hőskorát. A legjobb felvezetés egy ilyen estére.  Utánuk következett a Fit Fat. A surf rockot játszó trió egyaránt játszik saját szerzeményeket és feldolgozásokat, olykor feszegetve a műfaj határait. Leginkább talán a progresszív surf címet lehetne rájuk akasztani. Már ha létezne ilyen.

Ezt követően jött az est csúcspontja, a Yellow Spots. Róluk szerencsére felesleges bármit is írni, hisz a nagy múltú zenekar gyakorlatilag már az egész országban bebizonyította páratlan zenei tehetségét és természetesen külföldön is több sikeres koncertet adtak már. De ha valaki esetleg mégsem ismerné annak csak annyit, hogy a belezős rock 'n' rollból csonkolós swinggé avanzsált együttes minden fellépése magabiztos, hibátlan produkció, ami mint tudjuk csak a profik kiváltsága. 


SLYTRACT


Az „eszméletlenül sikerült” szentesi bulival bezárólag véget ért az őszi turnénk. Minden szempontból eredményes, meglepetésekkel és bitang jó koncertekkel teli szezont zártunk, ezúttal is köszönet mindenkinek, aki tiszteletét tette valamely rendezvényen. Aki azonban nem tudott eljönni a bulira vagy bulikra az megtekinthet két videót (Slytrack On Tour - video1, Slytract On Tour - video2) az elmúlt koncertekről, és persze mindenki nézegesse, aki teheti.

Továbbá –  és az egyik legfontosabb, hogy - megvan az új basszusgitáros, Zsengellér Szabolcs személyében, aki Debrecenből érkezett a zenekarba. Örömmel nyugtázzuk, Szabolcsunk jól teljesít a színpadon, a hangszeren és az ágyban egyaránt. Az összerázódási folyamat röviden és abszolút problémamentesen zajlott, hála a zenekarra jellemző ultra-magas intelligenciaátlagnak és kirobbanó empátiának. Az egyetlen zavaró tényező csupán, hogy Szabi 2010 elején az Egyesült Államokba repül, és közel egy évig fog rúdtáncosként helytállni a Pittsburgh-i kamionosok nem kis örömére. A viccet félretéve, ez a kihagyott egy év nagyrészt az új lemez körüli teendőkkel fog zajlani, a koncerteken pedig session-bőgősökkel nyomulunk tovább. Mire Szabi visszaér, várhatóan már indulhat is a pusztító lemezbemutató turné!

De ne szaladjunk ennyire előre, a másik legfontosabb hír még bőven az idei évhez kapcsolódik. Zenekarunk abban a megtiszteltetésben részesült, hogy hazánk két legnagyobb kemény zenékkel (is) foglalkozó magazinjának decemberi cd-mellékletén képviseltetheti magát egy-egy track-el az Explanation:Unknown-ról. A Metal Hammer „Over The Under” válogatáslemezén a Between & Under…, a Rockinform „Rock 2009 vol.2” mellékletén pedig a Marching Through The Defeated fogja sokkolni a leendő hallgatókat. Ezúton is köszönjük a lehetőséget, remélhetőleg így olyan metalosokhoz is eljut a hírünk, akik más médiumokon keresztül még nem hallottak a Slytractről.

A tavaszi turné  javában szervezés alatt áll, az aktuális friss hírekért pedig figyeljétek a Slytract MySpace-t!
 


WATCH MY DYING


A legutóbbi salgótarjáni buli jól sikerült, pedig több hátráltató tényező (munkahelyek, időjárás, rendőrök) is próbálta elrontani a szórakozásunkat.

A hétvégén meg Szeged/Zenta következik, ami a kedvencünk már régóta. A vendégek a szerb Decontrolled, a Dózer.hu és a Conan's First Date lesznek. A Karácsonyra és a vékony pénztárcákra való tekintettel, akcióval kedveskedünk nektek. Ha együtt veszel bármilyen WMD cédét és (lány vagy fiú) pólót, akkor 2500 Ft-ot kell csak leszurkolni a 2 dologért. A leárazás december 26-ig tart. Az akció a postai rendelésekre (+pkg) és a koncerten történő vásárlásokra is vonatkozik. Uff.


Watch My Dying hivatalos weboldal

Watch My Dying MySpace oldal
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr841603962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum