RockStation

Kellemes Húsvétot!

2009. április 11. - SAABI

Ezúton kívánunk mindenkinek kellemes nyúlvadászatot a hétvégére és nem mellékesen jó pihenést, rengeteg sonkát főtt tojással, melengető italokat locsolkodás közben és a végén kellemes, delíriumos álmokat - lehetőleg csak enyhe gyomorrontással kísérve.

Lányoknak természetesen sok-sok locsolóembert; készüljetek a  pirostojásokkal (hogy jól megdobálhassátok őket...).

Azért keddre próbáljon mindenki kijózanodni és visszanézni hozzánk továbbra is. Ígéretes albumok vannak készülőben és mindet meg fogjuk kritizálni és nyári fesztivál ügyben is igyekszünk felzárkózni, szóval olvassatok Rock STATION-t továbbra is.

 

Részletes Hegyalja program

Egyre jobban közeledik a nyár, hogy ezt megállapítsuk, már nem is kell a naptárra nézni elég, ha csak elindulunk pulóverben és hosszúnadrágban az utcán, a kora délutáni órákban, vagy ha megnézzük, hogy mi újság mostanság a Hegyalja fesztivál táján, mert bizony érkeztek új hírek. Egészen pontosan napokra leosztva a fellépők listája, ami tartogat bizony érdekességeket, például, hogy a Tankcsapda már az első nap a színpadra lép…

 

 

Tovább

Primitív butulás : Static-X – Cult Of Static

Static-X Cult Of Static CD CoverA los angeles-i Static-X másfél évtizedes ügyködése alatt már a hatodik stúdióalbumot hozta össze. Az égig érő hajú Wayne Static vezette indusztriális nu metál csapat kuriózumnak számít a szakmában, noha megítélésem szerint hat albumukból öt közel tök egyforma. Az egy – Shadow Zone - ami pozitív irányba lóg ki a többi közül egy kevés munkával világsikert is hozhatott volna nekik, de Wayne barátunk inkább a biztosra ment.

 
A 2003-ban kiadott Shadow Zone szerény véleményem szerint az egyik legjobb nu metál album, amit valaha banda kiadott, de nem mertek bátran belemenni ebbe a sok fával teli erdőbe. Így maradtak a száraz, néhol trashes, néhol groove-os riffek, némi bugyborékoló elektronikával tarkón löttyintve. Maradt Static üvöltős-ordibálós-suttogós éneke is, Tony Campos gyomorból jövő hörgéseivel megspékelve. Lényegében a Start A War és a 2007-es Cannibal egyenes folytatása a Cult Of Static, sőt sokszor annyira ugyanolyan, mint az előbb említett két album, hogy ha a címeket felcserélnék sem vennék észre semmit.
Tovább

Down és VoiVod : június 23-án a PeCsa-ban

Voivod band

UPDATE! 2009.04.10. - jegyárak!:

Jegyár: 7.900.- / június 1-től 8.500.-
2009. 06. 23.Petőfi Csarnok 19h 

 

Na emberek! Aki nem akar Szlovéniáig menni, hogy a Metalcamp keretében elcsípje a Down-t az június 23.-án a PeCsa-ban is megnézheti a zenekart. Ráadásul nem is akárkikkel lépnek deszkára, mert a kultikus – jelenleg új lemezén dolgozó - kanadai VoiVod lesz a vendég. A jegyárakról később hírt adunk.

 

Down band

Clutch : lemez jön júliusban

Strange Cousins From The West címmel július 7.-én fog megjelenni a Clutch kilencedik nagylemeze, a zenekar házi kiadójának, a Weathermaker Musicnak gondozásában. A lemez producere J. Robbins volt, és a következő dalok kerülnek fel rá:
 
01. Motherless Child,
02. Struck Down,
03. Unstoppable Watts,
04. Abraham Lincoln,
05. Metroliner Special,
06. Minotaur,
07. The Amazing Kreskin,
08. Witchdoctor,
09. Let a Poor Man Be,
10. Freakonomics,
11. Algo Ha Cambiado,
12. Sleestak Lightning 
 

Subscribe a Zöld Pardonban

A leghosszabb nyári fesztivál, a Zöld Pardon 2009-ben is várja becses látogatóit a Petőfi híd budai hídfőjénél. A tavalyi programhoz hasonlóan most is keddenként jelentkeznek majd a rock és metal koncertek. Ezt a pusztító nyári fellépéssorozatot indítja a nyitóhét keretein belül április 21.-én a Subscribe. A zenekar most zajló Road-dal közös országos turnéját szakítja félbe a ZP kedvéért. 

A kiváló hangulatú 10. szülinap megünneplésére kerekített Pecsa buli után, most mindössze 200 Ft-ért tekinthetitek meg a srácokat, akik erre az alkalomra is újabb és újabb meglepetésekkel tűzdelik teli első két lemezük legnagyobb koncertfavoritjait. A koncert után természetesen hajnalig tart az ereszdelahajamat mind a pultoknál, mind a tánctereken.

Kapcsolódó linkek:

Semmi vidámkodás : Queensryche - American Soldier

Queensryche American Soldier CD coverA seattle-i Queensryche már tizenegyedik stúdiólemezét adja ki. Feltétel nélkül az 1990-ben kiadott Empire című klasszikus albumukig tudtam rajongani a bandáért, bár kétségtelen, hogy a négy évvel később kiadott The Promised Land sem volt egy rossz lemez. Az viszont tény, hogy nevük a rock hallhatatlanjai között az 1988-ban kiadott Operation: Mindcrime című albummal fog fent maradni. Ugyan 2006-ban megjelent II. rész megpróbálta felébreszteni a mítoszt, de ez véleményem szerint csak halvány pislákolás volt az első részhez képest. 

 
Az utóbbi másfél évtized elég változó minőségű lemezeket termelt ki az énekes-vezér Geoff Tate keze alatt. Az új album azonban minden kétséget kizáróan a jobb albumok között foglal majd helyet, noha klasszikus nem válik belőle. A téma ezúttal koncepciózus, Tate bátyó háborús veteránokkal készített beszélgetései szolgáltatták hozzá az alapot, Vietnámon, Koreán át egészen Irakig. 
Tovább

Black-Out akusztikus koncert az Alcatrazban

Black-Out bandAz év első Black-Out unplugged koncertje egy igazán különleges szórakozóhelyen kerül megrendezésre, a budapesti Alcatraz Clubban.
 
A zenekar négy kiváló zenészéhez az ütős hangszerek mögé Kondella Krisztián csatlakozik. Ezúttal sem lesz hiány különleges vendégekben, hiszen a Black-Out régi barátja, Jamie Winchester is emeli az est fényét több dalban, illetve Nagy Dávid (a Pokolgép zenekar gitárosa) is beszáll gitározni több számba is.   
 
Ismét színes és hangulatos műsorral várunk titeket 2009. április 9.-én az Alcatrazban!
 
Ne hagyjátok ki!  
 
Időpont: 2009.04.09. - 20h
Helyszín: Alcatraz, Bp. VII. ker. Nyár. u. 1.
Asztalfoglalás:  478-60-10
Jegyár: 1000 Ft  
 
Áprilisi koncertjeink:  
 
Tankcsapda előtt:
04.10. Kunszentmárton
04.17. Békéscsaba
04.18. Miskolc
04.24. Ajka  
 
További bulik:
04.30. Nyíregyháza – Főiskolás Hetek
05.30. Budapest – Wigwam  
 

 

Kapcsolódó linkek:

VIDEJÓ! Tius Norma : Investigate My Future

Pár napja publikus a nagyközönség felé a Tius Norma zenekar első igazi videoklipje, amely az Investigate My Future című dalhoz készült. 

A Tius Norma egy hazánk roppant tehetséges zenekarai közül; kiválóan szerepeltek a tavalyi ABC tehetségkutató versenyen, ahonnét egyenes út vezetett számukra Bécsbe. Április 13.-án az International Live Award rendezvény keretében már ott lépnek fel. Korábban már egy bővebb írásban mi is bemutattuk őket (A beszédes zene: Tius Norma).

Tovább

Metallica : koncert DVD készül

Az alább látható képen az ex-basszusgitárossal - Jason Newsted-del -  kiegészült, öttagú Metallica látható, amint Cleveland-ban beiktatták őket a rock and roll halhatatlanainak csarnokába a hétvégén.  
 
Egyébként pedig koncert DVD felvételére készül a csapat, amit várhatóan a banda július 7.-ei, a franciaországi Nimesben sorra kerülő koncertjén rögzítenek majd. A koncert a Festival de Nimes rendezvénysorozat részét képezi. (Tájékoztatásul: a Rammstein Völkerball című dvd-jét is itt rögzítették.)
 
A DVD megjelenésének időpontjáról egyelőre nincsenek hírek.
 
Metallica Hall Of Fame 2009

Tarja Turunen : júniusban Budapesten

Tarja TurunenBár korábban úgy volt, hogy az ex-Nigthwish pacsirta a nyár közepén hazánkba látogat és a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon teszi tiszteletét, ez mégsem jön össze. Igaz a magyarországi koncert így sem marad el, lévén, hogy a művésznő a Petőfi Csarnokban lép fel június 20.-án. Ezzel viszont a program is változik, ugyanis itt szimfonikus zenekar nem fogja kísérni!

 
 
 
 
 
Summer Storm 2009 
TARJA 
2009. június 20. 20:00 
Petőfi Csarnok 
Jegyárak: 
7.900.-
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum