RockStation

John Bush az isten : Armored Saint – La Raza

2010. március 28. - sunthatneversets

Armored Saint - La Raza coverJohn Bush az Anthrax énekese egy isten. Hogy egy Armored Saint lemezkritika miért kezdődik így az nagyon egyszerű. A későn jöttek – jelen esetben közéjük tartozom én is – előbb ismerték meg John Bush nevét az Anthrax énekeseként, mint az 1992-ben feloszlott Armored Saint vokalistájaként, ahol egyébként már hírnevet szerzett magának. A 80-as évek elején alakult csapat olyan power metál alapműveket tett le az asztalra, mint a March Of The Saint vagy a Delirius Nomad, de messze az egyik legalulértékeltebb csapat voltak abban az időben, bele is fáradtak rendesen.

Tovább

Cannibal Corpse és Ratt videók [VIDEJÓ EXTRA]

Döntse el ki-ki maga, hogy a Cannibal Corpse mennyire vehető komolyan, de tény hogy Chris Barnes-nál nem sokan hörögnek jobban. Mindenesetre a csapat, a tavaly megjelent album Priest Of Sodom című dalára készített egy, a dal egyszerűségéhez mérhető videót.


A 80-as évek egykori hajbandáinak egyike a Ratt, akik új lemezzel jelentkeznek áprilisban. A Best Of Me című dal már korábban is meghallgatható volt, most egy nem túl bonyolult klip is készült rá. 

 

Tovább

Megaline-up a Megadeth júniusi koncertjén

A Megadeth június 20-ai Petőfi Csarnokban tartandó koncertjének előzenekarai is nyilvánosak lettek. A koncertnek két, tengerentúli vendégcsapata lesz: az amerikai death/groove/thrash DevilDriver Dez Fafara vezetésével és a kanadai, tradicionális metálban nyomuló 3 Inches Of Blood.

The Endgame Tour
Megadeth
DevilDriver
3 Inches Of Blood
 
2010. 06. 20. 19:00
Petőfi Csarnok
jegyár: 7.900.- / április 1-től online hálózatok, boltok, helyszín 8.900.-

Nevermore – Május végén jön az új lemez

The Obsidian Conspiracy címmel a Century Media Records gondozásában jelenik meg május 31-én a seattle-i Nevermore új albuma. A lemezt Andy Sneap keverte, a borító pedig a legendás Travis Smith munkája.

Az albumra következő dalok kerültek:
Emptiness Unobstructed
Without Morals
And The Maiden Spoke
Termination Proclamation
The Obsidian Conspiracy
The Blue Marble and the New Soul
She Comes in Colors
The Day You Built The Wall
Poison Throne
Beautiful Mistake
The Crystal Ship (THE DOORS cover)
Transmission (THE TEA PARTY cover)  

Kill With Hate - Megjelentek

Megjelent a budapesti brutális death metált játszó Kill With Hate zenekar 8 számos, bemutatkozó anyaga! A Cathar (Sin Of Kain) és Khrul (Funebre) vezette ötös technikásabb megközelítésű, de old school hangulatú zúzásban utazik - amolyan Cannibal Corpse keverve Hate Eternal-lal, Cryptopsy-val. A dalok meghallgathatók ill. letölthetők a zenekar myspace oldalán, ill. két oldalas, színes borítóval ellátott cd-n beszerezhető koncerteken ill. postán - érdeklődni a cathar1978@gmail.com email címen lehet! Az anyag hivatalos bemutatása április 5.-én lesz Budapesten, a Kék/Vörös Yukban, többek között a Sanatorium társaságában! Kedvcsinálónak egy trailer videó is megtekinthető a zenekar youtube csatornáján.
 

Szép búcsú : Scorpions – Sting In The Tail

Scorpions - Sting In The Tail coverTöbb, mint 40 éves pályafutással és 100 millió eladott albummal a hátuk mögött kérdés, hogy lehet-e még érdeklődésre számot tartó  egy Scorpions lemez? A válasz igen, főleg, ha az az utolsó lemez. Ha minden igaz és hihetünk a veterán német hard rockereknek, akkor bizony nem lesz több Scorpions lemez. Lesz viszont egy több, mint két éves búcsúturné, ahol mindenkinek lesz ideje elbúcsúzni az uraktól és nekik is a rajongóktól.

Tovább

Angertea – Készül az EP

Nagyban folynak a stúdiós munkálatok az új Angertea Ep három dalán. Vári Gáborral, az előző lemez producer-mindenesével Szegeden már felvették a dobot és a gitárt. Hátra van a basszus és az ének. Ezek körülbelül egy hónapon belül felmennek, aztán pedig indul a cucc Chicago-ba Neil Kernon producerhez, aki keverni és masterelni fogja a dalokat. Három teljesen különböző karakterű nótáról van szó, amelyek megmutatják az Angertea minden oldalát kezdve az üvöltözős témaváltós gyorsabb cuccoktól az akusztikus elszálláson át a középtempós málházásig. Az EP címe ”Frog In The Oven” lesz. A csapat az anyagot igyekszik cd-n is kihozni, de valószínűbb, hogy netes terjesztése lesz.

www.myspace.com/angertea

Az Aurora Érden [KONCERTAJÁNLÓ]

Ugyan a győri Aurora mostanában minden héten játszik a főfaluban, aki egy vidéki közegben szeretné megnézni őket, könnyedén megteheti március 26-én pénteken Érden a Borgödörben. Érd megközelíthető Pestről busszal vagy vonattal, koncert után pedig bőven bevehető az utolsó vonat (23.27 Érd-Alsó)! Vendégek a dallamos punk-rock Káderek és a bunkóhardcore Don Gatto. Kezdés 20.00!

Metál, jazz, melódia ... : The Dillinger Escape Plan – Option Paralysis

The Dillinger Escape Plan - Option Pralysis coverThe Dillinger Escape Plan bármennyire is fiatal bandának tűnik, már tizenhárom éve gyűrik az ipart. Tipikusan az a fajta zenekar, akit vagy utálsz vagy imádod, de középút nem nagyon lehetséges. Igazából nem is tudom van-e olyan rockzenei stílus, amelybe beletuszkolhatók, de gyakran a mathcore vagy az avantgarde-metál kifejezéseket emlegetik velük kapcsolatban. Mindenkinek lelke rajta.


2007-ben jelentkeztek utoljára albummal, de az Ire Works egy picit megosztotta a rajongókat is és a csapat is kisebb változásokon esett át: Bill Rymer került a dobos posztjára és Jeff Tuttle gitáros beszállásával, hivatalosan is öten lettek.

Tovább

The Exploited és Heaven Shall Burn a Rockmaratonon

A tizedik születésnapját ünneplő pécsi Rockmaratonra rengeteg, ugyancsak jubiláló banda érkezik. Ezek sorában, a 30 éves angol punk legenda, a The Exploited a fesztivál szerdai napján lép fel. Aznap nem csak az idén 20 éves HétköznaPI CSAlódások fog velük ünnepelni, hanem a (már megszűnt, de alakulásának évét tekintve idén 15 éves) 193.Cella is megdobogtatja sok punk szívét és dobhártyáját! Sőt ezen a napon lépnek fel az amerikai Rockabilly/Punk fenegyerekek, az Al And The Black Cats.
A keményebb zenék kedvelőinek, pedig elhozták a német metal/metalcore nagyágyúit a Heaven Shall Burn-t, akik még sosem jártak hazánkban! A metal csemegék táborát erősíti egy jordániai (!!!) sötét orientál brigád, a Bilocate. A színpadok részletes programjának feltöltése az oldalra folyamatos, és még nem ismertek a nulladik nap és a születésnapi ráadás vasárnap fellépői, tehát érdemes a hivatalos weboldalat sűrűn nézegetni!
És persze nem elfelejteni, hogy az erősen kicombosodott program ellenére is, a hetijegy ára júniusig mindössze 5.990.-Ft! Hupsz, az 856.-Ft/nap, az ám! Ez már igazán nem szorul további magyarázatra. Csak ROCK, semmi cicó!

www.rockmaratonfesztival.hu

Pro-Pain – Absolute Power címmel jön az új lemez

Május 7-én jelenik meg a floridai hardcore veterán Pro-Pain tizenkettedik stúdióalbuma, mely az Absolute Power címet kapta. A felvételek a gelterkindeni (Svájc) Little Creek stúdióban készültek.

Az albumra a következő dalok fértek fel:
01. Unrestrained
02. Destroy The Enemy
03. Stand My Ground (feat. Schmier of DESTRUCTION)
04. Road To Nowhere
05. AWOL
06. Hell On Earth
07. Divided We Stand
08. Gone Rogue (I Apologize)
09. Rise Of The Antichrist
10. Hate Coalition  

Iron Maiden, Muse és sokan mások a Szigeten

A tavasz első rügyfakadásával egy egész bokornyi zenekart jelentett be a Sziget, mely augusztus második hetében lesz nagyon jó az óbudai Hajógyári-szigeten. Az idei Sziget egyrészt az elmúlt 18 év legjobb bulijait sorakoztatja fel, így itt lesz az új lemezanyaggal érkező Iron Maiden, az eddigi legnagyobb nagyszínpados tömeget összeverbuváló Faithless. Másrészt itt lesznek napjaink legfontosabb csapatai, így például a tavalyi Legjobb zenekar címet elnyert Muse, vagy a 2009-es Év albuma címmel büszkélkedő Kasabian.

A Sziget továbbra is bemutat itthon kevésbé ismert, de a világ figyelmét méltán megmozgató produkciókat: jön a kritikusok által felmagasztalt The Cribs, vagy a fehérorosz ska-punk Lyapis Trubetskoy, de lesz Gorillaz és Infected Mushroom is. És végre ami nekünk jó hír, hogy nagyobb fókuszt kap a metal és rock az idei Szigeten: itt lesz a Children Of Bodom, a Monster Magnet, a The 69 Eyes, a Paradise Lost a Papa Roach, az Enter Shikari, a Danko Jones, a svéd The Hives, a punk The Toy Dolls és Bad Religion és a Skindred, valamint a szörnymetál GWAR is.

Magor hírek és áprilisi koncert időpontok

Itt a tavasz,ezt mi sem mutatja jobban hogy az első napsugarakkal az összes M betűs dolog is előbújik téli vackából. Úgymint medve, marharépa, monguz és ez alól a Magor sem kivétel.

Áprilisban zenekarunk a Tankcsapda vendége lesz. Ahol találkozhatunk.:
Április 1.-Gödöllő/Trafó
3.-Nagyvárad/Szakszervezetek MH.
9.-Gyöngyös/ Gyöngyösi ÁMK
14.-Budapest/ZP
16.-Solt/Vécsey Károly MH.
17.-Komárom/Csokonai MH.
23.-Salgótarján/Sportcsarnok
24.-Tiszaújváros/Sportcentrum
30.-Dunakeszi/Voke MK

A fellépéseken már az új felállású Magort láthatjátok,az eddig megjelent két hanganyagból válogatott számok és vadiúj nóták alkotják a programot. Hozzájuthattok pólókhoz, cd-khez és rengeteg energiához. Találkozunk a koncerteken.
Metál halálig!

Magor felállás 2010

Minőségi zene ajándékba : Kontrollzé - A reklámok szünetében

Kontrollzé A reklámok szünetében coverElső hallgatásra erős volt a kísértés, hogy a Kontrollzé legújabb albumát rögtön a Rock STATION Light rovatunkba soroljam be, mert ez a finom zene olyan messze van az általunk bemutatott, túlnyomó többségében hard rock és metál zenéktől, mint ide a Földgolyó túlfele. Van azonban egy olyan határozott karaktere ennek a zenének, amely nem engedi, hogy egy ilyen hanyag mozdulattal perifériára szorítsuk.

Cseppet sem kemény, cseppet sem rock'n'roll, inkább kísérletezős (alter), néhol erősen ambient hatású A reklámok szünetében, de ami határozott előnyére válik, hogy érezhetően igaz rockzenei gyökerekből táplálkozó gitárcentrikus zenét rejt. Az összképet illetően mindenképpen olyan minőségű anyag, amit nem hallhat az ember hazai zenekartól minden kanyarban.

Tovább

K3 - Ingyen buli Smicivel

Az instrumentális metál zene hazai képviselője a K3, nem mindennapi programmal várja rajongóit március 27-én, szombaton a Crazy Mama Klubban (1097 Budapest Gubacsi út 97.) a megszokottól eltérően pár dal erejéig kvartetté bővül a trió. Az est különleges vendége a magyar thrash metal királya, a Moby Dick zenekar énekes-gitárosa Schmiedl Tamás (Smici) lesz. A szokatlanul hosszú programban K3, a Bloody Roots (a Smici új zenekara), valamint Moby Dick dalok fognak szerepelni. A március 27-i K3 koncertre a belépés ingyenes! A Bloody Roots-hoz kapcsolódó hír, hogy Isten Kezében címmel megjelent a bemutatkozó lemez. Az albumon a K3 két tagja, Kállai János és Szuna Péter is játszik, olyan közreműködők mellett, mint Körmöczi Péter (Cadaveres), Farkas Zoltán és Hommonai Gergő (Ektomorf) vagy Ficzek András (Dalriada).
 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum