RockStation

Új öltözetben a RockStation

2010. augusztus 01. - sunthatneversets

Amikor 2008 januárjában elindítottuk az oldalt egy szál Fender Stratocaster árválkodott a tetején. Volt olyan kommentelőnk, aki azt írta nem érti minek kell favorizálni a márkát. Az igazság az, hogy mi csak egy gitárt akartunk képnek és azt találtuk meg először. Fender-hypolásról szó sem volt. Egy évre rá úgy gondoltuk, hogy új köntösbe öltöztetjük az oldalt és talán a blog.hu adta keretek között sikerült is egy igényesebb dizájnt kialakítani. Ekkor már ügyesebben keresgéltünk és az új header minden részét a Netről "szereztük be".

Az igényesebb megjelenéshez úgy gondolom sikerült tartalmat is társítani. A meglévő arculat eddig húzta, mert egy kicsit már meguntuk, illetve akartunk egyfajta átmenetet a jövő év januárjában reményeink szerint bekövetkező nagy változáshoz, aminek részletein jelen pillanatokban is dolgozunk.

A mostani, legújabb headerkép azonban már majdnem teljesen a Rock STATION stábjának szellemi terméke, hiszen a fotót Réti Zsolt szolgáltatta a Lamb Of God idei csillebérci koncertjéről, a betűtípus az igaz, még mindig a Netről van és talán a Pantera sem sértődik meg, ha a hivatalos betűtípusukkal tesszük kicsit metálosabbá a kinézetet.

Szóval 2010. augusztus 1-jén itt a megújult Rock STATION, ami az eddig megszokott  színvonalon megy tovább. Jó böngészést hozzá!     

Ha van kedvetek, mondjátok el a véleményeteket kommentben a megújult Rock STATION-ről. Mementónak álljon itt a két korábbi header. R.I.P.

 

Bal horog ... : Armored Saint - Left Hook From Right Field [VIDEJÓ]

Scott Ian egy f*sz. Aki képes az Anthraxből John Bush-t kihagyni az meg is érdemli. John így az utóbbi időben eredeti bandájára az Armored Saint-re koncentrál. La Raza címmel hosszú idő után, tavasz elején új lemezzel jelentkezett az Armored Saint, melyről itt az első klip a Left Hook From Right Field-re, ami jó kis boxolós, a politikai üzenetet sem nélkülöző videó. Ja és John Bush For President!

 

Top 10 legepikusabb metál videjó

Minden gyerek, és tinédzser álma, akinek sikerült elcsípni a 90-es évek végét, 80-as évek elejét, az volt (feltéve ha szerette a rock zenét), hogy egy kopár szirten, orkán erejű szélben szólózzon egy gitárral, vagy egy Lichtenstein lakossága méretű tömeg előtt pózoljon, miközben mindenki ütemesen dőlöngél egy öngyújtóval a kezében. "Ez a metál!" mondhatnánk, és itt az idő összegezni, hogy mik voltak azok a fémes slágerek (pontosabban azok klipjei), amelyek a legmegindítóbb pillanatokkal jelezték, hogy a rock örök, és elpusztíthatatlan.

10- Demonlord: Still Alive

A magyar virtus, és a skandináv hősi pátosz találkozása a sziklák, hegyek, erdők között. Szinte kedvem támad leigázni a világot, vagy feltelepíteni a WOW-ot!


Tovább

Sziget Fesztivál 2010 fellépők | 8. rész : Bad Religion

Nos lassan megint eltelt egy év a 2009-as Sziget Fesztivál óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Sziget nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak.

A Bad Religiont 1979-ban, a kaliforniai Los Angeles San Fernando Valley nevű külvárosában hozta létre a középiskolás Greg Graffin, Brett Gurewitz, Jay Bentley és Jay Ziskrout. Az 1980-as években az USA-ban gyakoriakká váltak a tévés vallási műsorok, amelyeket Graffin és társai nem kedveltek, innen származik az együttes neve, amellyel a csoport, a dogmatizmussal való szembenállására utal. 1981-ben Brett, jómódú szülei támogatásával létrehozta az Epitaph Records kiadót, amelyen keresztül megjelentették első középlemezüket. Egy évvel később látott napvilágot az első albumuk, How Could Hell Be Any Worse? címmel. Nem sokkal ezután Jay Ziskrout kilépett az együttesből és a helyét Pete Finestone foglalta el.

Tovább

Önvakítás a Zöld Pardonban - Blind Myself @ Zöld Pardon, 2010.07.27.

Volt kollégánk, Matyesz kedden a Zöld Pardon-ban Blind Myself koncerten járt. Ha már ott volt megosztotta az élményeit velünk. Köszönet a beszámolóért.

Ha kedd, akkor készülhetnek a rock/metál rajongók, hiszen a Budapest szívében elhelyezkedő Zöld Pardon a hét második napján a keményebb zenék kedvelőinek kedveskedik fellépőivel. A mai napon, a sok tagcserén áteső, ám idén mégis 15. életévét ünneplő Blind Myself mutathatta meg a nagyérdeműnek a szabad ég alatt, hogy mit tud.

Tovább

Stuck Mojo - Koncert a Dürerben

A Stuck Mojo myspace oldala szerint az együttes október-november folyamán rövid Európa-turnét bonyolít le, melynek keretében november 2-án a Dürer-kertben adnak koncertet, bár itthonról még egyik koncertszervező cég sem tett hivatalos bejelentést. Az együttes legutóbbi, The Great Revival című lemezének kritikája a linkre kattintva máris olvasható.  

Azfeszt 2010 új Madball dalokkal?

Már javában folynak a stúdiómunkálatok a NYHC legenda, a Madball új lemezén, és ha minden jól megy, az Empire október 12-én kerül boltokba. Freddy Cricienék a floridai Mana Recording Studiosban Eric Ruten irányítása alatt készítik az új albumot.  A producer eddig olyan csapatok lemezein dolgozott, mint a Cannibal Corpse, a Misery Index vagy a Goatwhore. A Madball ősszel Kanadában turnézik, de előtte még lezúzzák a magyar közönséget az Azfeszten augusztus 20-án, és valószínűleg már hallhatunk egy-két számot az új szerzemények közül is.

A kedvezményes jegyvásárlás a héten szombaton zárul, úgyhogy most még hozzá lehet jutni olcsóbban a bérlethez!! A VIP bérletek nagyon gyorsan fogynak, így aki szeretné igénybe venni az extra szolgáltatásokat, szintén ne várjon sokáig! Az Azfeszt a megújult termálfürdőnek köszönhetően hazánk egyetlen olyan fesztiválja, ahol a klasszikus nyaralás találkozik a rock’n’rollal. Mindenkinek, aki a lazulás mellett zenei élményekben is szeretne részesülni, ott a helye!

Emlékeztetőnek álljon itt a fellépők listája (természetesen a teljsség igénye nélkül):
Madball (USA), Mnemic (DK), Living Colour (USA), Mad Caddies (USA), Cataract (CH), Scar Symmetry (S), The Hanuted (S), Guerrillas (RO), Strike Anywhere (USA), The Ghost Of A Thousand (UK), First Blood (USA), Jaya The Cat (NL), Punishable Act (D), Polar Bear Club (USA), Elvis Jackson (SI), Kiscsillag, Subscribe, 30Y, Cadaveres, Superbutt Skafunderz, Kowalsky Meg A Vega, Irie Maffia, Wrong Side Of The Wall, Depresszió, Insane, Blind Myself, Fish!, Belga, Kerekes Band, Óperentzia, Road, Óriás, Z.U.P., Isten Háta Mögött, Napra, Besh o droM, …

További infó: www.azfeszt.hu
 

Így mulatnak vörösnyakúék! Hellyeah: Stampede

Ha  valaki 2001-ben azt mondja nekem, miközben nézem az év egyik legnagyobb rock slágerének számító Dig-et a Mudvaynetől, hogy a professzionális szado-mazo bohócnak kimaszkírozott énekes, és a tüskés vörös vérsejtnek öltözött gitáros közel néhány év múlva redneck rockot fog játszani Vinnie Paullal megerősítve a doboknál, minden bizonnyal kiröhögtem volna.

De mint tudjuk, isten útjai kifürkészhetetlenek, és a 2007 óta működő Hellyeah már másodjára veselkedik neki, hogy egy whiskeyvel, shotgunnal, és persze ízes riffekkel átitatott albumon megmutassa, hogy hogyan is mulat a déli ember az USA-ban.

Tovább

The Cult - Új single hétvégén

A The Cult soron következő, az angliai Knebworth-ben a Sonisphere fesztiválon sorra kerülő koncerje más okból is érdekes lehet a rajongók számára. Ezen a hétvégén jelenik meg ugyanis az ősszel esedékes új - általuk csak kapszulának nevezett - anyag első dala, az Everyman And Woman Is A Star, mely két hétig csak a iTunes boltjában lesz beszerezhető.

Sin Of God - EP és romániai koncertek

Elkészült és megjelent a Sin Of God Satan Embryo cimű EP-je, melyet sok szeretettel ajánlanak mindenki figyelmébe. A zenekar ezentúlmár meghívást kapott az új anyag kapcsán Romániába a Metal Maniac Agency-től, hogy 2010. szeptember 05-én baia mare-i (Nagybánya) Tineretului Hall-ban, valamint szeptember 07-én a bucharesti Suburbia-ban a felkapott brazil Blood Infested (brutal death) és a szerb Infest (black/death) zenekarok előtt fellépjen.

A Talajmunkások újra akcióban: Soilwork - The Panic Broadcast

Nehéz írni az új Soilwork lemezről. Azon túl, hogy az előző albumot (szerencsére) bőven túlszárnyalja, nem sok újat hallhatunk a svéd hardcore metal meghatározó zenekarától. A túlszárnyalást pedig, őszintén, el is vártam a régi gitáros visszatértével. Vannak fogósabb és kevésbé fogós számok, kellemes hanganyag lett összességében, de forradalminak semmiképpen nem nevezném. Az összegzés után azért kicsit részletesebben is kifejtem mindezt.

Tovább

The Idoru és Grand Mexican Warlock a Zöld Pardonban [KONCERTAJÁNLÓ]

A The Idoru ex-dobosának jelenlegi /hátbamászó rock/, és ex csapata /arcbamászó rock/ augusztus 1-én veszi be a Zöld Pardont. A helyszín mindkét brigád számára szűz terület, ezért minden kedves szimpatizáló és kevésbé szimpatizáns olvasó jelenlétére egyaránt igényt tartanak az említettek, hogy az esemény mély nyomot hagyjon a placcon, mely placc ilynekor tele van szebbnél szebb emberkékkel, a színpadon pedig underground rock kultúrált hősök nyúzzák a hangszereket, és nem utolsó sorban megjegyzendő tény, hogy a 400 ft-os belépő lefogyasztható! A koncert várhatóan kevésbé lesz nyögve nyelős, mint az előző mondat, cserébe esernyő és pulóver haszálata felesleges, hisz netes előrejelzések szerint az idő nyáriassága pont a tetőfokára hág aznap etse. Köszcsá!
 

Helyszín: ZP
Kezdés: 20.00-20.40 Grand Mexican Warlock, 21.00-21.50 The Idoru
Belépő: 400 Ft. Lefogyasztható!

Volbeat - A borító és a dalok

A dán Volbeat készülő új lemezről már írtunk, sőt a neves vendégszereplőkről is ejtettünk szót. Most azonban már megtekinthető az új album borítója is, sőt ismertek az albumon szereplő dalok címei.

A Beyond Hell/Above Heaven című lemezre a következő dalok kerültek:

01. The Mirror And The Ripper
02. Heaven Nor Hell
03. Who They Are
04. Fallen
05. A Better Believer
06. 7 Shots
07. A New Day
08. 16 Dollars
09. A Warrior's Call
10. Magic Zone
11. Evelyn
12. Being 1
13. Thanks

 

Alcohol hírek

A két kiadott lemezzel is büszkélkedő Alcohol zenekar nyári akciói újabb mérföldkövet jelentett a banda életében. A „Házam egy kocsma” egyre több rocker kedvencévé vált, a srácok a szárnybontogatás és a Pannónia fesztivál után, a Pécsi Rockmaratonon már esti időpontban kaptak helyet, ahol kb 500 ember zúzta végig a koncertjüket, akik szemmel láthatóan kívülről fújták dalaikat, folyamatos pogó mellett, majd a végszó előtt többszöri vissza-vissza skandálásnak a srácok csupán idő hiányában nem tudtak eleget tenni.

Az ígéretesnek látszó nyári programokban a következő nagyobb megmozduláson bárki találkozhat velük, hiszen a III. Maglódi Hídnapokon 2010 augusztus 7.-én, szombaton Maglódon, egy ingyenes fesztivál keretein belül, a nagyszínpadon 20:40 perckor közvetlenül a Depresszió előtt zúznak egy hatalmasat.

Aki nem bírja mindezt kivárni a www.alcoholmusic.hu oldalon tájékozódhat a koncertek időpontjáról, a szóban forgó fesztiválról pedig a www.maglodnagyhid.tvn.hu oldalán kaphattok bővebb információt, addig (és akkor is), minél többen találkozzunk mi még.."

Sziget Fesztivál 2010 fellépők | 7. rész : Billy Talent

Nos lassan megint eltelt egy év a 2009-as Sziget Fesztivál óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Sziget nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak.

A banda Streetsville-ben, Toronto egyik külvárosában alakult 1993-ban. Ekkor találkozott Ben Kowalewicz, Jon Gallant és Aaron Solowoniuk Ian D’Sával egy, a középiskolájukban rendezett tehetségkutató versenyen, a színfalak mögött. Ian ekkor még egy másik bandában játszott, de nagyon jól összebarátkozott Benékkel és később Pezz néven megalakították együttesüket, mely a torontói indie szcénában nagy népszerűségnek örvendett.

A Pezz jogi problémák miatt nevet változtatott és Michael Turner kanadai zenész-költő-regényíró önpusztító punk rock művének, a Hard Core Logo egyik hősének nevét vette fel. A regényben szereplő Hard Core Logo zenekar tagjaival ellentétben a Rage Against The Machine-nel, a Jane's Addictionnel, a Refuseddal és a Fugazival egy stílusközösséget alkotó rockerek az önpusztítás és az egymás ellen való lázadás helyett a sikert választották. Eddigi legütősebb, nemzetközileg is leginkább jegyzett lemezük a Billy Talent-széria második darabja, amely 2006 nyarán jelent meg a Warner gondozásában, és amely a kanadai rock listákat is bekebelezte és Európában is nagyot szólt; Németországban például háromszoros aranylemez lett. A több mint egy milliós eladási mutatókkal rendelkező album után két évvel sem állt meg az élet, 2009-ben jött ki a zenekar negyedik nagylemeze, melynek elkészítésében a legendás Brendan O'Brien producer segítette a zenekart, majd monstre turnéra indultak, amelynek budapesti állomása a tizennyolcadik Sziget lesz. 

A zenekar a Nagyszínpadon kép fel augusztus 15-én (vasárnap) 18.00 kezdéssel.


 

Slaughter At The Engagement Party - A Hatebreed előtt

A szegedi Slaughter At The Engagement Party zenekarnak hatalmas megtiszteltetésben volt része a napokban, ugyanis meghívást kaptak Bécsbe, hogy a metal/hardcore színtér egyik legjelentősebb zenekara, a Hatebreed előtt melegítsék be a közönséget! A bécsi Arena nagytermében tartandó bulira szeptember 1-én kerül majd sor. Mivel a turné nem ér el Budapestig, így ez a legjobb alkalom, hogy itthonról is elkaphassuk a Hatebreed-et a közelben!

A Hatebreeddel közös koncert mellett a srácok játszanak a Blind Myself vendégeként a Dürer Kert színpadán augusztus 27-én, majd az angol death metal gépezet, Trigger The Bloodshed vendégei lesznek szeptemberben egyszer Budapesten szeptember 19-én, két napra rá pedig Besztercebányán. Mindezek mellett a nagylemez is készül és egy hazai turné is kilátásban van, így 2010. második felében sűrűn fogunk még hallani a fiatal szegedi zenekarról!

 

Linkin Park - Borító és tracklista

Korábban már megírtuk, hogy a Linkin Park új lemezzel jelentkezik. Mára nyilvánossá vált az A Thousand Suns című új lemez borítója és a rajta szereplő dalok listája is.

Az albumra a következő dalok kerülnek:

01. The Requiem
02. The Radiance
03. Burning In The Skies
04. Empty Spaces
05. When They Come For Me
06. Robot Boy
07. Jornada Del Muerto
08. Waiting For The End
09. Blackout
10. Wretches And Kings
11. Wisdom, Justice, And Love
12. Iridescent
13. Fallout
14. The Catalyst
15. The Messenger

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum