RockStation

Önvakítás a Zöld Pardonban - Blind Myself @ Zöld Pardon, 2010.07.27.

2010. július 30. - sunthatneversets

Volt kollégánk, Matyesz kedden a Zöld Pardon-ban Blind Myself koncerten járt. Ha már ott volt megosztotta az élményeit velünk. Köszönet a beszámolóért.

Ha kedd, akkor készülhetnek a rock/metál rajongók, hiszen a Budapest szívében elhelyezkedő Zöld Pardon a hét második napján a keményebb zenék kedvelőinek kedveskedik fellépőivel. A mai napon, a sok tagcserén áteső, ám idén mégis 15. életévét ünneplő Blind Myself mutathatta meg a nagyérdeműnek a szabad ég alatt, hogy mit tud.

A koncertek, mint tudjuk elvileg este 8-kor kezdődnek, de ezt nem kell komolyan venni, ha valaki fél 9 kor ér oda bizony jó eséllyel nem marad le a kezdésről .Nem volt ez másként ezúttal sem, és amikor 8 óra körül beléptem, még nem kellett sorba állnom, hogy magamhoz vegyek némi frissítőt. Ahogy azonban időben közelebb kerültünk a 9 órához, mint a 8-hoz a koncert megkezdődött. És nem is volt ez gyenge kezdés, egyből egy még régebbről ismerhető Circle Of Pain-el vonzották a színpadhoz közelebb az összesereglett embereket.



Miközben én azon morfondíroztam, hogy nem igazán voltam még Blind koncerten szabadtéren (aztán eszembe jutott, hogy a 2007-es és 2008-as Azfeszten igen) a fiúk rendesen kitettek magukért. Voltak itt olyan régi(régebbi) jól bevált nóták mint a Horrified by the Sun, Káin, Go Get A Life és a természetesen a legújabb albumról is felcsendültek a magyar nyelvű szerzemények, az elmaradhatatlan Pomogácsok is jöttek, volt Áldozatképzés, Budapest, 7 Fok, Eső.

Gondolkodtam kicsit azon is, hogy vajon mennyire lesz tartalmas ez az előadás, hiszen eddig többnyire fesztiválokon (egy kivétellel) láttam játszani őket, és ott ugye kevesebb játékidőt kapnak általában, mint amennyi a mai estén a rendelkezésükre állt, de talán egy szám volt, amin kicsit lankadt a figyelem(részemről) amúgy végig pörgős, húzós, élvezhető koncertet adtak. Kellett ehhez talán a jó idő is, a szabadtér, de legfőképpen az 5 ember a színpadon, akik mindent megtettek, hogy jól szórakozzon, aki megtisztelte őket a figyelmükkel. Lendületes előadásmód és olyan show elemek tarkították a bulit, amikor például a gitáros dobolt a tempófelelős pedig pengetett egy szám végén.

Aztán jött a szokásos levonulás és visszatapsolás, amire még mindig nem fogytak ki a munícióból. Először az új Idoru énekes Szolga József (aki elég jó Téglás Zoli imitátornak tűnik) vendégszereplésével előadott Lost in Time csendült fel , aztán jött az igazi ráadás és méltó befejezés, a PanteraFucking Hostile című szerzeménye, aki ismeri, mindkét zenekar munkásságát azt hiszem, nem kell bemutatnom, miért erre a számra esett a választásuk…..

Fotók: Zöld Pardon, Dávid Zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr942186360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum