RockStation

Az év első súly metalbulija [KONCERTAJÁNLÓ]

2011. január 07. - sunthatneversets

Nincs is szebb, mint egy jó fajta metalbulival kezdeni az évet. Erre nincs is alkalmasabb hely és idő, mint a budapesti Tündérgyár 2011. január 8-án. A keménykötésű súly metal képviselői adnak majd közös koncertet. Lesz itt duóban előadott helldoom, blues és drone beütésű doom, death 'n roll és doom/thrash/HC keverék, szóval eléggé változatosnak ígérkezik 2011 második szombat estéje, ha a FairyFactory-ban kötsz ki. Ja, és a lényeg, hogy a belépő 700 Ft és egészben leiható. Tök jó nem?

Sunday Fury
A váci Sunday Fury az utóbbi években a doom/stoner bulik egyik legfontosabb alapkellékévé vált, pedig a zenekar sosem skatulyázta be magát sehova, hiszen zenéjükben a thrash és a HC hatások is megjelennek, mint a belassulós témák. A két nagylemezzel bíró négyes koncertjei általában a súlyosan prezentált jókedvről szólnak, ahol a nagy doomolások közepette befér pár jó refrén és gyorsabb téma is. Ez kérem szépen igazi férfizene, mindenféle görcsösség és giccs nélkül.

Conan’s First Date
A Conan’s First Date büszkén rekeszt ki zenéjéből minden felbujtó elemet, mely megakadályozná az eredeti koncepció megvalósulását, azaz a metal korlátlan imádata és szüntelen magasztalása. A zenei elhatározottságon kívül a csapat előnyös külső tulajdonságai is nehezen megkérdőjelezhetőek, hiszen mindahányan jó megjelenésű, sudár és intelligens fiatalemberek, akiket minden szem örömmel lát a színpadon. Ezért mondom én nektek, hogy ezektől a férfiaktól senki se várjon meglepetést, mert a Conan’s First Date nem árul zsákbamacskát, tőlük mindenki azt kapja, amit megérdemel. A véreskezű szentendreiek ezúttal sem fognak kegyelmezni. A death 'n' rollban utazó brigád felvételei meghallgathatóak a csapat myspace oldalán ahol a "The Werewolf Rising" című dalhoz készült videoklip is megcsodálható.

Ordovicium
Az Ordovicium nem szórakoztat: illetlen, kellemetlen zenéjével szigorúan a gyökerekig nyúl vissza, ősies emléket állítva méltatlanul letűnt földtörténeti koroknak súlyos blues örökséggel, őseink bölcsességével, valamint a freedoom valamennyi rendelkezésükre álló eszközével. Gyászzenéjük középpontjában ugyan a sallangmentes doom áll, azonban műfaji kereteken átívelő szabad képzettársítás az, ami muzsikájukat jellemzi: klasszikus doom riffektől a pszchedelikus hangulatokig - a dronetól a rákenrólig terjed a muzikális eszköztár.
Sigor Cavalera - wardrums, Sick Holmes - vokills, gloom axe, Bávi Shankar - crazy train, Nordic Walker - superjoint bass

Twin Cobra
A Gelóczy István (dob) és Kalmár Imre (gitár) által 2010 nyarán alapított Twin Cobra alapjaiban véve közelít máshogy a zenéhez. A poklokat megjárt riffeket remekül egészíti ki Gelóczy erős és lendületes dobolása, úgy, hogy abszolút nem érezhető a duó adta szűkös keret egy percig sem. A mélyen morgó dalokat hipnotikus elszállások teszik változatossá, megmaradva a már jól bevált dalformáknál. Súly van kérem szépen. Hogy ez mit jelent? Tessék megnézni!
 
Tündérgyár
Bp, Tűzoltó u. 22
2011. 01. 08. szombat
Kapunyitás: 20:00
Kezdés: 21:00

Sunday Fury
Conan's First Date
Ordovicium
Twin Cobra

Belépő: 700 Ft LEFOGYASZTHATÓ!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr382568231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum