RockStation

Prince az Prince: Prince @ Sziget Fesztivál, 0. nap

2011. augusztus 10. - sunthatneversets

 

Amikor a szervezők, pár hete a 0. nap sztárfellépőjének bejelentették Prince-t lehet, hogy sokan legyintettek. Levitézlett kor levitézlett harcosa, bár 7 Grammy az mégis csak 7 Grammy. Hiába a luxusbudi és fehér rózsák, Prince meg mégiscsak Prince, így bár a Sziget nagyrésze még hátravan, mégis lehet, hogy a Fesztivál legjobb koncertjét adta ez a manus.

Akik persze másért vannak oda, azoknak unalmas is lehetett ez a közel 3 óra, ráadásul meghirdetett este 7 órás kezdésből plusz egy óra lett, de utána zeneileg nagyon egyben lévő lévő produkciót láthatott a nagyérdemű.

Prince ráadásul a turnécsapatát is jól választja meg, hiszen a tegnap fellépő Andy Allo (gitár), John Blackwell (dob), Morris Hayes (billentyűk), Shelby Johnson (vokál), Cassandra O'Neil (billenytű), Ida Nielsen (basszusgitár), Maceo Parker (saxofon), Olivia Warfield (vokál) felállás amellett, hogy jó zenészekből áll még a férfiszemeket is vonzza.

Az ember zseni ez nem vitás, gitár, ének, tánc magas szinten, néha meg zongorázott, dobolt és még basszusgitáron is nyomott egy kicsit. 3 óra, 4 visszahívás - ha jól számoltam -, konfettieső a Purple Rain alatt és színpadra hívott emberekkel tánc vagy tízpercig funky ritmusra.



Ilyen nincs és mégis van és bár úgy tűnt, hogy tavaly a Muse nagyobb ledfallal volt itt és a fénytechnika is picivel gyengébb volt, mint pár kilométerrel nyugatabbra, ez akkor is jó koncert volt, amin kötelező részt venni, amit jól bizonyított, hogy még a VIP is tele volt Budapest zenész, színész, sportoló és celeb krémjével.

Szöveg és fotók: Réti Zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr263138893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum