RockStation

Uzipov

2011. szeptember 19. - Norbert K

Blogger legyen a talpán, aki képes műfaji határok közé sorolni az Uzipov zenekar munkásságát. Talán a stoner rockkal lőnék legkevésbé mellé, de a modern rock, punk, metál szakszavak is helytállóak egyes pillanatokban. Új zenekar a magyar rockéletben, a nemrégiben megjelent három számos ep-ről írunk néhány keresetlen gondolatot.

Nem mondhatni, hogy a fiúk ontják a karaktereket a netes fórumaikon, annyit mindenesetre sikerült kiderítenem, hogy egy magyar/horvát zenekarról beszélünk, ami 2006 óta létezik, ez pedig az első nyilvánossá tett hanganyaguk. Címet nem találtam, képeket sem, úgyhogy a lemezhez hasonló lesz az írásom is: szembe a konvenciókkal!

A hangzás eléggé vad, korrekt stúdiómunka. A szövegek teljesen betegek, konkrét példák alapján is (amik persze kiragadva a szövegkörnyezetből nem képesek eredeti funkciójukat betölteni, de csak, hogy érezzük, miről is beszélek: „Elhitted azt, hogy ez az életed, csukott szemmel kutatod a végbeled”), de egyáltalán, a hangulat és az érzések, amik kifejezésre jutnak, nagyon érdekes világot teremt a számok köré.

A három dal közül nekem a Fekete Neked tetszett a legjobban. Elég jó, rákendrollos szerzemény, alapvetően ugyanaz a lüktetés hallható végig, de a dara mértékét nagyon okosan változtatják a különböző részekben. A stoner rockot elsősorban emiatt a szám miatt, illetve a gitárhangzás miatt mondtam. A másik két track is hasonló hangulatú egyébiránt, A kedvem véget értről és a Nem akaromról is egyaránt erre hajazó dolgokat tudnék elmondani. Kellően dühösek, ugyanakkor megfelelően pörgősek is ahhoz, hogy koncerten beinduljon a sűrű fejrángatás a nézőtéren.

A három szám egyike sem hosszabb 3 percnél, így még 10 perces sincs a hanganyag. Ebből kifolyólag nehéz többet és bővebben írni. Összességében elmondható, hogy modern, dinamikus, ötletes, és zeneileg is rendben van. Nekem tetszik ez, amit ebben a pár percben hallhatunk. A többi majd a (remélhetőleg hamarosan megjelenő) „nagylemez” után kiderül. Aki szereti, hogyha picit megpiszkálják a kialakult formák állóvizét, annak tetszeni fog az Uzipov zenekar, nézze meg őket koncerten. Aki nem, az is, mert a honlapon található videókat végignézve egész biztosan elmebetegek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr793238658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum