RockStation

2012-ben nem lesz Metalfest Magyarországon

2011. december 16. - sunthatneversets

Amit az elmúlt hetekben már sejteni lehetett sajnos mára valóság lett, 2012-ben nem kerül megrendezésre Magyarországon a Metalfest.

Azt bizonyára sokan láttátok, hogy gőzerővel folyik a 2012-es MetalFestek szervezése és jövőre még bővül is azon országok sora, ahol megrendezésre kerül a fesztivál. Ami Magyarországot illeti, a MetalFesttel kapcsolatos infóhiánynak megvan a szomorú oka. Rendkívül hosszas egyeztetések után sajnálattal kell bejelentenünk, hogy 2012-ben megszakad a magyar MetalFest sorozat. Még annak ellenére is, hogy a 2011-es fesztivállal kapcsolatban jószerivel csakis pozitív visszajelzéseket kaptunk, mind a fellépők, mind a rendezvény látogatói részéről. A júniusi fesztiválzárás óta azon dolgoztunk, hogy egy vonzó fellépőlistával és elfogadható áron 2012-ben is megvalósíthassuk a fesztivált, úgy, hogy az képes legyen megállni a lábán a nyilvánvalóan tovább súlyosbodott feltételek közepette.

2010-ben és 2011-ben a Hammer Concerts és a Rock The Nation rengeteg energiát, időt és pénzt fektetett a MetalFest hazai megszervezésébe, annak érdekében, hogy Magyarországon is megvalósuljon egy nemzetközi fellépőkre építő, évente megrendezésre kerülő metal fesztivál. A magyar MetalFest megbízható partnere volt a nemzetközi ügynökségeknek, a hazai beszállítóknak és szponzoroknak, ám a rendezvény a jelen viszonyok közepette sajnos nem bizonyult életképesnek.

Mi is úgy látjuk, hogy a mai gazdasági helyzetben a magyar fesztivállátogatók lehetőségei roppant szűkösek. 2011-ben például a cseh MetalFest - közel azonos programmal - jóval több látogatót vonzott, alaposan megfejelve még a 2010-es eredményeket is. Míg az anyagi terhek - a zenekari gázsik, a technikai költségek - nagyjából azonosak mindkét helyen, a gazdasági körülmények, ide értve az adóterheket is, nálunk lényegesen kedvezőtlenebbek, mint bárhol a környező országokban.

Köszönjük az első két MetalFest minden látogatójának a támogatást, és reméljük, hogy a későbbiekben még találkozunk! Addig is javasoljuk, hogy támogassátok jelenlétetekkel a hazai fesztiválokat, a Rockmaratont, a Hegyalját, a Szigetet, a Fezent, amelyek színpadaira 2012-ben is igyekszünk minél több remek nemzetközi bandát eljuttatni. Az osztrák és a horvát MetalFesten pedig örömmel látott vendég minden magyar MetalFest-barát!"

a MetalFest szervezői

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr713469165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum