RockStation

Új anyagon dolgozik a The Cult

2011. március 13. - sunthatneversets

A címben szándékosan az anyag szót szerepeltettük, hiszen a 2007-es Born Into This című nagylemez kiadása óta nem a hagyományos módszer szerint dolgozik az angol banda. A tavalyi év során két, talán EP-nek nevezhető anyag is napvilágot látott a zenekartól Capsule I és Capsule II címmel. Mindkét anyag két új dalt (Every Man And Woman Is A Star, Siberia, illetve Embers, Until The Light Takes Us) és koncertfelvételeket, valamint filmrészleteket tartalmazott és a zenekar nyilatkozatai szerint sikeres kiadványnak is bizonyultak.

A The Cult a napokban ismét stúdióba vonult, hogy új dalokon dolgozzon, a producer pedig ismét a Capsule anyagokon is dolgozó Chris Goss (Kyuss, QOTSA, Unkle). A végeredmény kora ősszel lát napvilágot, viszont azt nem közölték, hogy újból rövidebb kiadványra, vagy egy teljes nagylemezre készülhetünk. 

Poisonblack - Április végén jön az új lemez

A finn Poisonblack ötödik lemeze Drive címmel április 27-én jelenik meg a Hype Records  gondozásában. Az album producere a jól ismert Tue Madsen (The Haunted, Gorefest, Dark Tranquillity) volt.

Az albumra a következő dalok kerültek:

01. Piston Head
02. Mercury Falling
03. A Good Day For The Crows
04. Maggot Song
05. From Now-Here to Nowhere
06. Sycophant
07. The Dead-End Stream
08. Futile Man
09. Scars
10. Driftwood

A Mercury Falling a dal címére kattintva meghallgatható.

Klipözön: Cavalera Conspiracy, Terror, Jag Panzer és Korn videók [VIDEJÓ EXTRA]

Március végén itt az új Cavalera Conspiracy Blunt Force Trauma címmel, melyről a Killing Inside című tételre itt az első városnézős koncertklip.

 


500.000 rock & metal videos on ROCKTUBE and METALHEAD

 

A valamikori Buried Alive frontember, Scott Vogel vezette Los Angeles-i Terror tavaly nyáron adta ki az ötödik albumát Keepers Of The Faith címmel, melyről most a full HC Return To Strenght című tételre készült koncert videó.

Tovább

Kowalsky&Csányi Szabi akusztik a Kupolában [KONCERTAJÁNLÓ]

Március 18-án újra találkozhattok Kowalsky&Csányi Szabi akusztikus gitáros előadásában a Black-Out dalokkal és az új szerzeménnyel!

Kis ízelítő:
Jónak lenni: https://www.youtube.com/watch?v=Vb4Y2cIhDU4
Spirál: https://www.youtube.com/watch?v=R-x2UKPGN2E
Esőnap: https://www.youtube.com/watch?v=XxA9QJSAWd8

A Vilkóval kiegészült felállás ezúttal a Ráday Kupolában ad családias, különleges hangulatú koncertet.

21:00 - PRGT
22:00 - Kowalsky&Csányi Szabi
23:30 - Fémtörés

jegyár: 1000Ft

Várunk mindenkit!

 

Illwill címmel jön az új Lake Of Tears album

A német AFM Records kiadásában április 29-én jelenik meg a svéd dark metálos Lake Of Tears új albuma Illwill címmel.

Az albumra a következő dalok kerültek:

01. Floating In Darkness
02. Illwill
03. The Hating
04. U.N.S.A.N.E.
05. House Of The Setting Sun
06. Behind The Green Door
07. Parasites
08. Out Of Control
09. Taste Of Hell
10. Midnight Madness

 

Within the Ruins: EP a láthatáron

 Alig fél évvel a tavaly megjelent, Invade-re keresztelt nagylemez után, a Within the Ruins legénysége bejelentette, hogy egy közelgő, négy számos EP-n dolgoznak, mely Omen címmel, minden terv szerint még ez év tavaszán fog napvilágot látni. A lemezen két vadonatúj nóta mellett, két feldolgozás is helyet fog kapni, az egyik a  Metallica – Fight Fire With Fire-je a másik pedig a Kansas – Carry On My Wayward Son című tétele lesz.

VOLT 2011: jön a My Chemical Romance és a Sum 41 és a Monster Magnet!

Újabb öt világsztárral bővül a 19. VOLT Fesztivál kínálata. A már korábban bejelentett nevek mellett Sopronba látogat a My Chemical Romance, a Sum 41, a The Ting Tings, a Monster Magnet, és közkívánatra visszatér Dub FX! A megújuló VOLT 18 év után logót is vált, főszponzorként pedig a Magyar Telekom kapcsolódott a legnépszerűbb vidéki fesztiválhoz.

Az eddigi hírek szerint világsztárokban nem lesz hiány június 28 - július 2. között Sopronban. A már korábban bejelentett nevekhez – mint például a Thirty Seconds to Mars, Moby, a Pendulum, a Primus, Paul Kalkbrenner és a House of Pain - további világsztárok sorakoztak fel, köztük többen olyan aktualitások, akiket mindeddig hiába várt a hazai közönség.

Tovább

Betoneszterga: Agnostic Front – My Life My Way

A New Yorkban a 80-as évek elején alakult Agnostic Front a hardcore ikonikus bandájává vált az elmúlt évtizedekben. Tulajdonképpen a stílus megszületésénél bábáskodtak olyan zenekarok társaságában, mint a Black Flag, Bad Brains, a Minor Threat, vagy a Hüsker Dü. Az évek során követhetetlen tagcserék történtek és a volt tagok újabb hardcore bandákban tűntek fel.

Tovább

Slipknot: az eredeti gitáros az új basszer

Donnie Steele - aki 1995-1996 táján a Slipknot gitárosa volt - játszik majd basszusgitáron a csapat nyári európai és dél-amerikai koncertjein a tavaly elhunyt Paul Gray helyén. Állandó tagsággal ez nem jár, de az szinte biztosra vehető, hogy Steele nem a színpad mögül fog kisegíteni. A zenekar közleményében kifejtette, hogy nem szerettek volna teljesen kívülállót Paul Gray helyén látni.

"Donnie és Paul jóbarátok voltak, és tényleg nem tudjuk elképzelni jobb módját a megemlékezésnek annál, minthogy egy olyan zenésszel álljunk ki, aki az elejétől kezdve a történet része volt. Mind a nyolcan nagyon várjuk, hogy ismét színpadra lépjünk, és lerójuk kegyeletünket Paul öröksége előtt a családjainkkal, és az európai, illetve brazil rajongókkal ezen a nyáron."

Okos, technikás, változatos; SiCK zenekar (2011)

Szerkesztőségünkbe érkezett egy levél, miszerint egy szlovákiai magyar hardcore zenekar érdemes lenne arra, hogy bemutatásra kerüljön nálunk. Hanganyagukat meghallgatva ezt mi is így gondoltuk, úgyhogy a folytatás után egy tehetséges és jó zenekarról olvashattok részletesen, általam. SiCK zenekar, „valahol Dunaszerdahely és Lég között”, ezúttal a Rockstation hasábjain.

Tovább

A korábbi felállást nehezebb volt összetartani - interjú Körmöczi Péterrel a Cadaveres gitárosával

Az ötödik a sorban a 2010-ben megjelent Mindstream névre keresztelt Cadaveres album. A lemezbemutató február 18-án a hajón zajlott, a Blind Myself és az Idoru társaságában. Na jó, az Idoru nem ünnepelt lemezkiadást, de ettől eltekintve rangos extrém metalzenei eseménynek néztünk elébe. A koncert előtt Körmöczi Pétert a zenekar atyját, lelkét faggattam a miértekről és a hogyanokról.

Kedves Körmi, mit szólnál ahhoz, ha a te interjúdat a Jason Newsed (akkor még Metallica basszer) interjúkazettámra venném?

Hát azt mondanám, ne akard már letörölni a Jason Newsed interjúd.

Tovább

Sollen - Elkészült a World:Reshaped EP!

A zenekartól kaptuk az alábbi hírt:

Nagy örömmel jelentjük, hogy elkészült az új Sollen EP, mely 4+1 számot tartalmaz. A CD különlegessége, hogy aki az ingyenes letöltési lehetőség ellenére megvásárolja tőlünk, ezúton is támogatva a zenekart, az talál rajta egy bónusz nótát is, melyet az oldalainkon nem tettünk elérhetővé, csupán a szövegét, ami sok mindent elárul róla.
 
Az anyagot nem csak a koncertjeinken tudjátok beszerezni. Aki szeretne egy példányt, írjon bátran az info@sollen.hu címre, és postaköltséggel együtt 1500 HUF-ért megkaphatja a lemezt.

Új hullám és kvintek a Crazy Mamában

Ha most el kellene gondolkodni azon, hogy mi lehetne az, ami egyfajta kapocsként összeköti a Killer Surprise, a HanGerilla és a Plastic Bitch zenekart, az feladná a leckét. Legyen elég annyi, hogy három különbözõ, mégis egyformán fiatalos (mit fiatalos, fiatal!), dinamikus, színes és - nem utolsósorban - kiváló muzsikát játszó csapat mutatja be a kvintes hangközök közt felcsapó új hullámot.

Tovább

Klasszikusan, modernül: Grand Mexican Warlock- Aeon

A Grand Mexican Warlock a tavalyi fesztivál szezon legkellemesebb meglepetése volt számomra. Egyfajta szupergroupról van szó, hat ismerős, és színpadi rutinnal rendelkező zenésszel, akik hallhatóan valami olyan mennyiségű újítást próbáltak belegyömöszölni ebbe a zenekarba, hogy két dolog borítékolható legyen. Egyfelől, hogy egy teljesen szűz területét érintsék a magyar zene tablójának, másfelől, hogy ezt kimagasló minőségben interpretálják felénk. Az Aeonnak így elég magasra lett téve a léc, de aki már egyszer is látta, hallotta a Grand Mexican Warlockot, annak kétségtelenül nem voltak aggályai, hogy az év egyik legnagyobb zenéjét fogja tartalmazni a debütáló album.

Tovább

Bandák Csatája középdöntő!

Repül az idő! Középdöntőjéhez érkezett a Bandák Csatája! A március 10-i viadalon a következő zenekarok mérik össze erejüket: Steroid, The Southern Society, Flood on the Desert, Engine, UnderMind, Diablura, Fools Day, Scerra, 5Yards, Éjfény, Draped in Sun. Jó megmérettetést és sok sikert kívánunk minden csapatnak!

Tovább

Méltó utód vagy megkopott rutinmunka?: Darkest Hour-The Human Romance

 Azt hiszem mindennemű túlzás nélkül kijelenthetem, hogy rég vártam már lemezt olyan gyermeki áhítattal, mint egyik kedvenc zenekaromnak, a Darkest Hour-nek a legújabb dalcsokrát. A korong megjelenését megelőzően már naponta többször, kócos hajjal, borostáktól vakarózva, megszállott tekintettel fürkésztem az internetet, hátha lelek valami szégyenteljes és gyakorlatilag használhatatlan verziót a 'Human Romance-ből, hogy végre belefülelhessek, mert már éreztem, hogy lassacskán eluralkodik rajtam az őrült megszállottság, teljesen beszűkítve ezzel a tudatomat. Aztán hetekkel később, már-már minden reményt elveszítve végre ráleltem....  

Tovább

Metálgyász - Elhunyt Mike Starr, az Alice In Chains egykori bőgőse

44 éves korában elhunyt Mike Starr az Alice In Chains alapító basszusgitárosa. Holttestére Salt Lake City beli otthonában találtak rá. A rendőrség tájékoztatása szerint, ők hívták a házát, de senki nem vette fel a telefont, így szálltak ki a helyszínre. Starr-nak az utóbbi időben drog és gyógyszerfüggősége miatt többször gyűlt meg a baja a törvénnyel, legutóbb múlt hónapban tartoztatták le fájdalomcsillapítók illegális birtoklása miatt, sőt szerepelt a VH1 reality sorozatában a Celebrity Rehab With Dr. Drew-ban, amely hírességek rehabilitációs kezelését mutatja be a Pasadena Recovery Center-ben. 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum