RockStation

TOP 10 betiltott rock-album borító

2011. július 23. - sunthatneversets

TOP 10 rovatunkban eddig csak zenékkel foglalkoztunk. De mi van a zenét rejtő csomagolással. A lemezborító sok mindent meghatároz. Elsősorban már a kedvet, hogy hogyan állj egy album meghallgatásához, már ha nem töltöd le valahonnan legálisan vagy ami rosszabb illegálisan. A művészi szabadság, az albumok borítóit sem kíméli, így aztán születnek munkák, melyek médiatörvény ide vagy oda, de a cenzúra, a jó ízlés, vagy egyszerűen csak a sznobság és prüdéria miatt a kukában végzik. A rock zene pedig igencsak jó táptalaja a művészi szabadságnak. Így aztán betiltott lemezborítót is találtunk rendesen. Ezekből szedtünk össze tízet.

10. Alice Cooper - Love It to Death (1971)



Az eredeti lemezborítón Alice Cooper jobb kezét szépen a nadrágjába csúsztatja. 1971-ben ez még kiverte a biztosítékot, így szépen retusáltak is rajta, igaz Alice egyik karja „elveszett” a manőverben.

Tovább

Tunyó emlék-koncert szombaton, a főváros tőszomszédságában!

Csaknem három éve, hogy Tunyogi Péter már egy másik dimenzióban nyomja a rockot, de ezt a hiányt eddig sem sikerült megszoknunk, és feltehetőleg nem is fogjuk. A P. Mobil, majd a Tunyogi Rock Band egykori énekese sokunkkal szerettette meg a r’n’r-t. Nem hinnénk, hogy hazánkban volt valaki, aki őnála autentikusabban tálalta a műfajt, de szerte a világon is igencsak kevesen lehettek ilyenek. Orgánumát hallva meggyőződhettünk róla: őt az Isten is rock-énekesnek teremtette!

Tovább

Beindult a Rock napja honlapja!

3 hónappal az Egymillióan a Rockért csoport megalapítása után, beindult az első szülött, a Rock napja honlapja.  Ez az oldal hivatott arra, hogy folyamatosan tájékoztassa az érdeklődőket minden olyan eseményről, ami az Egymillióan a Rockért mozgalommal és a Rock napja eseménnyel kapcsolatos. Azonkívül itt szeretnének létrehozni egy olyan zenekari adatbázist, ami lehetőséget ad a zenekaroknak a bemutatkozásra és ami talán közelebb hozza majd a zenekarokhoz a szervezőket, a médiát és nem utolsó sorban a közönséget.

Tegyétek a kedvencek közé és legyetek részesei a történéseknek!

A kobra ikrek első harapása: Twin Cobra demó

Emlékszem még azokra az időkre, amikor a magyar stoner rock zenekarok felcitálása gyakorlatilag kimerült a Polly Is Dead, vagy a Saint Petrol megemlítésével. Azóta azért nem elhanyagolható színtérré növekedett ez a tuskó, betépett, mocsaras, mócsingos riffekkel operáló műfaj, és gyakorlatilag minden évben fel lehet lelni egy új próbálkozót, aki a stoner rock stílusának szűkebb-tágabb patriarcháján belül képzeli el az önmegvalósítást. A Twin Cobra mondjuk a legszűkebben alkot. Arcpirítóan stoner demóval rakták fel magukat ennek a szcénának a térképére.

Tovább

Szeptemberben jön az új Pain Of Salvation

Szeptember 26-án az Inside Out Music gondozásában jelenik meg a svéd Pain Of Salvation új lemeze, mely az előző lemez folytatása lesz. A lemez így stílszerűen a Road Salt Two címet kapta.

Az albumra a következő dalok kerülnek:

01. Road Salt Theme
02. Softly She Cries
03. Conditioned
04. Healing Now
05. To The Shoreline
06. Eleven
07. 1979
08. The Deeper Cut
09. Mortar Grind
10. Through The Distance
11. The Physics Of Gridlock
12. End Credits

 

A csapat október 18-án Európa turnéja keretében a LiveSound jóvoltából Budapesten, az A38 állóhajón lép fel. 

Prince lesz a Sziget „Nulladik” napi sztárja

A világ talán legegyedibb és legizgalmasabb előadója, a hétszeres Grammy–díjas amerikai pop-ikon a Sziget jóvoltából végre ellátogat Magyarországra. Igen, Prince a Sziget „Nulladik” napján, augusztus 9-én uralja a Nagyszínpadot és ontja eddigi pályafutásának legnagyobb slágereit.

Szenzációs hírrel rukkoltak elő a Sziget szervezői alig több, mint két héttel a fesztivál előtt: 2011. augusztus 9-én a Sziget Nagyszínpadán láthatja testközelből és hallhatja élőben a nagyérdemű a hétszeres Grammy-dijas amerikai pop-ikont, Prince Roger Nelsont, aki Prince néven vonult be a rock and roll halhatatlanjai közé. A több mint 100 millió eladott lemezzel, 10 platina albummal és a Grammy-k mellett Golden Globe- és Oscar-díjjal is büszkélkedő élő legenda 1976 óta uralja a slágerlistákat és a Szigetre is legnagyobb dalait hozza el, így minden bizonnyal elhangzik a Purple Rain, a Kiss, a When Doves Cry, az 1999 és megannyi Prince sláger.

Tovább

Betraying The Martyrs: a Sumerian Records égisze alatt!

Az áprilisban nálunk is bizonyító francia Betraying The Martyrs legénységét az észak-amerikai terjesztést illetően nem kisebb kiadó, mint a Sumerian Records vette a szárnyai alá. A Breath In Life szeptember 19-én lát majd napvilágot a Listenable Records égisze alatt, melyről a Man Made Disaster című tételre készült videoklip kis kedvcsináló ízelítőjét már meg is lehet tekinteni. 

Tovább

Darkest Hour: újra nálunk!

 A Darkest Hour legénysége minden bizonnyal le sem tagadhatná az általuk oly' sokszor hangoztatott szeretetét kis hazánk iránt, hiszen egy általuk készített Facebook event alapján, a John Henry vezette zenekar november 11-én tesz egy kis kitérőt a Dürer Kert-be, a sajnos Budapestet elkerülő Machine Head vezette Európa turné pihenőnapján. További információkkal hamarosan jelentkezünk!

Kettőnégy @ Volt 2011 (Primus / Sum41)

Kissé megkésve, de természetesen tudósítunk a Volt 2011 fesztiválról is, ahol többek között a Primus és a Sum 41 tagjai nyilatkoztak nekünk a fesztiválozók ajnározása közepette. Senki sem volt szomjas, ezért a feszt-rap is létrejött sajnos. Továbbá mindenkit figyelmét felhívnánk arra, hogy "Magyarország legsármosabb gitárosa" versenyünket is elindítottuk

Volt video, Volt blog, Legsármosabb gitáros

Metal-színű hétköznapok: Symphony X - Iconoclast

Akik nem ismerik a zenekart, azok kedvéért közöljük: nem egy új keletű szimfonikus metált játszó csapatról van szó. A formáció már a ’90-es évek közepe óta létezik, de tulajdonképpen csak századunk hetedik évében kiadott Paradise Lost című albumukkal zsebükben sikerült akkorát dobbantaniuk, hogy a világsiker szele felkaphassa őket.

Tovább

Menj egy kört Tommy Lee-vel!

A Mötley Crüe dobosa Tommy Lee, mint tudjuk nem egészen egész. 360 fokban megforduló hullámvasútszerű dobemelvénye és a forgás közbeni dobszóló pedig az egész világon ismertté vált. A Mötley Crüe július 17-én a WDHA's Rock The Park 2011 elnevezésű eseményen vett részt a New Jersey állambeli Holmdel-ben, ahol egy szerencsés rajongó mehetett egy kört a dobossal. Íme!

Kétnapos mini-fesztivál Kultfest '11 néven

A Tukker Booking és a Chromechoes Promotion összefogásából idén nyáron először kerül megrendezésre a Kultfest, ami két estén át a főváros két klubjában egyesít olyan turnékat, amelyek méltán érdemelhetik ki a sötétebb zenékre nyitott ínyenc hallgatóság figyelmét. Az esemény lényegében két koncert összevonásából nyert létjogosultságot, amely lépés mögött mindenképp a közönséggel szembeni megfelelés állt. Ennek jegyében igyekeztek összeállítani az egyes estéket, és ennek jegyében hagytuk a lehető legalacsonyabban a jegyárakat. És bárhogy is nézzük, legfeljebb háromezer forintért válik megtekinthetővé az amerikai Tombs, az olasz The Secret, a norvég Hexvessel, valamint Csihar Attila különleges projektje, az évi egyetlen hazai koncertet adó Void Ov Voices is a Wasted Struggle és a Torn From Earth mellett.

Tovább

Bruce Dickinson doktori címet kapott

Az Iron Maiden frontembere Bruce Dickinson tiszteletbeli doktori címet kapott, mely címet a londoni Queen Mary University adományozta számára július 19-én, a zeneiparban végzett tevékenységéért. Érdekesség, hogy az Iron Maiden énekese ténylegesen is ezen az egyetemen szerezte diplomáját történelem szakon.

A zenész, dal-szerző, forgatókönyv író, vivó-bajnok, és utasszállító repülőgép pilóta Dickinson tehát most már doktor is, ráadásul nem is akármilyen egyetemtől kapta, hiszen a Queen Mary University egyike az Egyesült Királyság vezető kutatás-orientált egyetemeinek, mely széles skáláját vonultatja fel a humán-és társadalomtudományoknak és több, mint 14.000 egyetemi hallgatóval rendelkezik.

A Crazy Mama Music Pub a feltörekvő zenekarokért!

2011. július 23-án a következő állomásához érkezik a CMTK Production koncertsorozata.  Ezen a napon a veszprémi Stoneblade, és három budapesti zenekar, a Flúg, a Zinfield és Bermuda Rockband mutatkozik be az Öreg Hölgy falai között. A belépő a helyszínen 1000 forint, de a bandáktól beszerezve ingyenes! Ehhez nem kell mást tenned, mint gyorsan felvenni velük az kapcsolatot és érdeklődni a részletekről.

Stoneblade: istvan.dalmadi@gmail.com
Flúg : flugosrob@gmail.com
Zinfield : luciferi72@citromail.hu
Bermuda Rockband : bermudarockband@gmail.com

Anthrax: Megvan a Worship Music dal-listája

Mint korábban megírtuk, szeptemberben végre megjelenik az Anthrax régóta ígért új nagylemeze Worship Music címmel. Az anyagon újra Joey Belladonna énekel, méghozzá az alábbi dalokban.

01. Worship (intro)
02. Earth On Hell
03. The Devil You Know
04. Fight 'Em Til You Can't
05. I’m Alive
06. Hymn 1
07. In The End
08. The Giant
09. Hymn 2
10. Judas Priest
11. Crawl
12. The Constant
13. Revolution Screams

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum