RockStation

Betraying The Martyrs: megérkezett a videó

2011. szeptember 04. - Benyo.

 Az év elején nálunk is megfordult francia Betraying The Martyrs, a Man Made Disaster című dalhoz elkészítette vadonatúj videóját, mely a 19-én megjelenő Breathe in Life című nagylemezen kap majd helyet.

A Queen legendás koncertje teljes egészében a youtube-on

Holnap - azaz szeptember 5-én - lenne 65 éves a Queen több, mint legendás frontembere Freddy Mercury. 1986 júliusában két estén több, mint 150.000 rajongó láthatta a Quuen-t a híres Wembley stadionban, a második, július 12-i koncert felvételre is került, amely később Queen Live At Wembley Stadium címmel minden idők egyik legnagyobb koncertkiadványa lett 25 évvel ezelőtt.

Ezt a két jeles eseményt az együttes egy jubileumi kiadvánnyal ünnepli, amely nem meglepő módon a koncertfelvétel újrakiadása, amit megspékelnek azzal, hogy a koncert felvétele, holnap estétől 48 órán keresztül teljes egészében megnézhető a Queen Youtube csatornáján.

Ja és, hogy milyen dalok hangzanak el?

01. One Vision
02. Tie Your Mother Down
03. In the Lap of the Gods
04. Seven Seas of Rhye
05. A Kind of Magic
06. Another One Bites the Dust
07. Who Wants To Live Forever
08. I Want to Break Free
09. Impromptu
10. Brighton Rock
11. Now I'm Here
12. Love of My Life
13. Is This the World We Created
14. Bohemian Rhapsody
15. Hammer To Fall
16. Crazy Little Thing Called Love
17. Radio Ga Ga
18. We Will Rock You
19. Friends Will Be Friends
20. We Are the Champions
21. God Save the Queen

 

 

Ződ bőr: Primus - Green Naugahyde (2011)

2011. szeptember 03. - scorn

Jó 12 év telt el már az Antipop, a legutóbbi Primus album óta. Igaz, 2003-ban volt egy DVD 5 új nótával, de azután inkább csak koncertezgettek. Visszatért Jay Lane dobos, aki anno réges-régen egyetlen demo erejéig volt a banda tagja. Ebből talán lehetett sejteni (vagy remélni, ki hogy szereti), hogy kissé visszakanyarodnak a régi időkhöz. Továbbra is itt van Larry LaLonde, aki az ősidőkben még a kultikus death/trash/black Possessed tagja volt. Azért ez jelzi, hogy nem jöttmentekből áll a banda. És hát maga Claypool, az arc, aki imád szívni, kedvenc sportja pedig a legyező horgászat. És hogy alapjában véve milyen zene is a Primus? Nos, avatatlan fül számára nem sokkal másabb mint a Kenó sorsolás zenéje, de maradjunk annál, hogy különleges, utánozhatatlan, beteg és leginkább leírhatatlan.

Tovább

Úton a középszerűség felé: Dream Theater – A Dramatic Turn Of Events

Mire megy a Dream Theater Mike Portnoy nélkül? Nagy valószínűséggel a legtöbb rajongót ez a kérdés foglalkoztatta a csapat új lemeze kapcsán. Persze a kérdés valahol jogos, hiszen mégis csak a banda alapító tagja szállt ki idő előtt tavaly szeptemberben, hogy aztán vígjátékba illő próbálkozások végén már nem maradt számára visszaút. Ráadásul Portnoy a dalszerzés terén is kivette a részét a munkából. Hiányzik-e tehát 2011-ben a Dream Theaterből Mike Portnoy?

Tovább

Napi morbid: Marilyn Manson - Born Villain

Marilyn Manson az utóbbi lemezeivel már nem igen bír sokkolni, így maradnak a klipek. Most ebből is van új melynek különlegessége, hogy a  Born Villain című dalhoz forgatott videót az a Shia LaBeouf rendezte, aki  Transformers-trilógia, az Indiana Jones IV vagy a Sasszem című filmekből lehet ismerős mindenkinek. Véleményt ilyen direktben talán nem illik formálni, de az utolsó - egyébként baromi rossz - lemezt, ez a dal alulról kóstolgatja. Szóval óborzalom, a videóról meg döntsön mindenki maga.

Tartalmas kikapcsolódás péntek estére: Edguy - Age Of The Joker

Igen, azt hiszem, az a szerencsém, hogy egy húzósabb munkahetet lezáró péntek délután hallgattam meg a 2011-es Edguy lemezt, így meg is tudtam szeretni azt. Ezzel szemben nem hiszem, hogy akkor kéne hallgatni az Age Of The Jokert, amikor az ember, teszem azt, az élet értelmét próbálja megfejteni, vagy lelki tusáiban támaszt keres a rock zene által. Hogy mennyire veszi saját magát komolyan ez a zenekar, arra jó példa, hogy Tobias, Jens, Dirk és Dominik nevű német kisdiákok matek tanárukról keresztelték el a zenekart még ’92-ben, és Felix Bohnke dobos is menet közben a nulláról indulva tanulta meg kezelni hangszerét.

Tovább

Budapesten a Horrors

Talán nem nagyképű dolog azt állítani, hogy november 20‐án a 2011‐es hazai koncertkínálat egyik legizgalmasabb eseményét jegyezhetjük. Előfordult már, hogy kurrens és neves alternatív/indie zenei produkció ellátogatott hozzánk valamelyik fesztiválra, de klubkoncerten ez az elmúlt években nagyon ritkán történt meg. November végén azonban megtörik a jég, mivel nem más, mint a The Horrors lép fel a Dürer Kert nagytermében.

Tovább

XIV. Paksi Országos Amatőr Pop - Rock - Jazz Fesztivál

14. alkalommal kerül megrendezésre a Paksi Országos Amatőr Pop – Rock – Jazz Fesztivál. Az esemény, mint minden évben most is novemberben közepén lesz.  A fesztivál célja kettős: Egyrészt színvonalas zenei programot biztosítani a Pakson és a környéken élő zeneszeretők számára, másrészt pedig lehetőséget adni a tehetséges amatőr zenekarok számára a megmérettetésre. A fesztiválon a zenekari helyezéseken túl díjazzák a legjobb énekest és a legjobb hangszeres zenészeket is. A jelentkezés elindult, nézzük a feltételeket, a díjakat és a zsűrit:

Tovább

A kemény zenét és úgy en bloc az undergroundot lenézik itthon ... - Interjú Jakab Zoltánnal

Jakab Zoltán nevét a legtöbben mostanában a Skalar Music kapcsán ismerik, vagy aki már régebben mozog a rockzenében, annak a Bridge To Solace-ből lehet ismerős a neve. Pár hete azonban egy Ascension 46 névre hallgató menedzseriroda élén is feltűnt.

RS: Idéznék: „Úgy döntöttem, hogy létrehozok egy közösséget, ahol fiatal és tehetséges művészek megtalálják reményeiket és álmaikat…. Az Ascension 46 jelenlegi formájában egy személyes hadsereg… Hogy is van ez? És honnan az elnevezés?

Kezdetekben nem akartam semmilyen nevet adni ennek a kezdeményezésnek, mert inkább nevezem annak, mint menedzserirodának – főleg annak fényében, hogy az irodám ebben az esetben a laptopom meg a telefonom, viszont úgy voltam vele, ha már van három zenekar, akivel foglalkozzak, akkor választok hozzá nevet is. Az ’Ascension’ amúgy az egyik kedvenc zenekarom, a Trial egyik dalának a címe, ráadásul a jelentése – felemelkedés – passzol ahhoz, amit csinálok. Mivel ilyen névvel már volt egy cég valahol a világban, így úgy gondoltam, hogy választok hozzá számot is, ez maradjon misztikus jelleggel titok, viszont a 4 és a 6 római számokkal majdhogynem egy metálvillát ad ki, így ezt még gyorsan bele lehet magyarázni.

Tovább

marionette ID: Levakarhatatlan mosollyal

Szeptember 12-én jelenik meg a tatabányai marionette ID második nagylemeze Alluvion címmel az amerikai Fluttery Records gondozásában. A felvételek 2011 elejétől júniusig zajlottak Barják András felügyelete mellett a Szimplakert Stúdióban, a dalokban pedig még Kővári Gábor (ex-Rushworms) basszusjátéka és hangja is hallható, aki mostanra Londonba költözött, így a zenekarral is elváltak az útjai. A helyére a Képzelt Város gitárosa, Győrffy Máté került, aki párhuzamosan fogja kivenni a részét mindkét zenekar működtetésében.

Tovább

Torn From Earth hírek, turné dátumok

Az apokaliptikus sludge/post-metálban utazó Torn From Earthtől az alábbi híreket kaptuk:

Sziasztok!
A Torn From Earth új EP-je 2011 őszén jön ki, melyen 2 dal lesz, mintegy 20 percben.
Itt egy kis ízelítő:
 


Az őszi koncertek - ahol basszusgitáros poszton Rácz Gyula segít ki minket a Fiktív zenekarból - pedig a következők:
2011.Sept 1 Nürnberg (D)@Kunstverein w/ Magma Rise (hu)
2011.Sept 3 Budapest (H)@Szféra w/ Igor, Magic Miner
2011.Sept 7 Uzhgorod (UA)@Cactus Bar
2011.Sept 8 Zhytomyr (UA)@God's Garage
2011.Sept 9 Chernigov (UA)@Garage w/ Tombstones (nor)
2011.Sept 10 Kijev (UA)@Robustfest w/ Tombstones (nor)
2011.Sept 11 Lviv (UA) @ Starushka w/ xWolverinex (ua)
2011.Okt 20 Budapest (H)@Szabad az Á w/ This gift is a curse (Swe), Curse this ocean (I), La Casa Fantom (Nor)
2011.Nov 8 Budapest (H)@Szabad az Á w/ Talbot (est)
2011.Dec ? Vienna (A)@Escape Metal Corner

Üdv.: TFE
http://www.myspace.com/tornfromearthbp
http://www.last.fm/music/Torn+From+Earth
http://www.tornfromearth.com/
http://www.facebook.com/TORNFROMEARTH

Szeretnénk, ha szélesebb rétegek találnák meg magukat a zenénkben ...: Interjú Kókai Barnabással a The Southern Oracle énekesével

A 2009 elején még az eszement Slaughter At The Engagement Party néven alakult The Southern Oracle fénysebességgel lett a hazai deathcore élet vezető képviselője. 2011. augusztusában ott tartanak, hogy a német Let It Burn Records igazolta le őket. Első lemezük Hellwakening címmel októberben már itt jön ki. Erről, a múltról és a szép jövőről beszélgettünk Kókai Barnabás énekessel.
 
RS: Fénysebességű karrier a tiétek. 2 és fél év alatt külföldi lemezszerződés. Itthon nem sokan mondhatják el magukról. Kicsit mesélnétek a kezdetekről, a névválasztásról és a névcseréről?

A zenekar 2009 elején alakult, akkor még jóval másabb felállásban, és elképzelésben. Szerettünk volna egy bandát barátokkal közösen összehozni a zenélés kedvéért, ahol mindenki kiélheti magát. Elkezdtünk próbálni, számokat írni - eközben egy esti híradásban Szellő István kommentárja során rátaláltunk a megfelelő névre, a Slaughter at the Engagement Party-ra:) -, felvenni az első demót és nyáron jöhettek a koncertek egy pár állomásos miniturné formájában, ahol azt láttuk, hogy az embereket érdekli amit csinálunk.

A nyár végére azonban a dobosunknak felmondta a térde a szolgálatot, az orvosok eltiltották a dobolástól. Nem tudtuk mit tehetnénk, de akkor szerencsére bejött a képbe Simi, aki megmentett minket és egyben egy új löketet adott a zenekarnak. Az ősz folyamán, immáron közös erővel megírtuk az EP-t, mely az év végén rögzítésre került Siminél, a No Silence studióban. Közben megrajzoltam a borítót és úgy döntöttünk itt az alkalom, hogy megmutassuk magunkat, saját erőből szerzői kiadásban hoztuk ki a kislemezt, ami betalált. Egyre többen keresték, vették meg, töltötték le és jöttek el a koncertjeinkre, míg egyszer Csongrádon a Bridge to Solace-szel játszottunk és a koncertünk után Jakab Zoli odajött és azt mondta jó amit csinálunk és szívesen segítené a zenekart a jövőben.

Ezt követően egyre több koncertet adtunk és több alkalommal külföldön is játszottunk olyan nagy nevekkel, mint a Walls of Jericho, a Hatebreed, a Veil of Maya, a Carnifex, a Suffokate, a Trigger the Bloodshed és még sok más kiváló banda. A lelkesedésünk egyre csak nőtt, de sok helyen – gondolok itt főként kiadókra – akadályba ütköztünk a nevünk miatt, mondván így nem lehet komolyan venni minket. Mérlegeltünk és arra jutottunk ez az a pont amikor még változtathatunk és talán ezzel a döntéssel elindulhatunk egy komolyabb úton. És így is lett.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum