RockStation

Ördöngős szentek: Eden’s Curse - Trinity

2011. március 06. - viliricsi

Az AFM kiadó jóvoltából még megjelenés előtt eljutott hozzánk ez az anyag. Ez itt nem a reklám helye, mindezt csupán azért írom le, mert ugyanaz a germán kiadó vette gondoskodó szárnyai alá ezt az Eden’s Curse névre hallgató „csibét”, mint a mi Dalriadánkat. Márcsak ezért sem érdektelen dolog számunkra ez a Trinity címre keresztelt album, hiszen had tudjuk már, kikkel kapirgál egyazon baromfi-udvarban a mi üdvöskénk.

Tovább

Kanyarban az új Wolf album

A svéd heavy metal király Wolf hatodik albuma a Century Media gondozásában április 27-én jelenik meg Legions Of Bastards címmel. A lemez producere Pelle Saether volt.

Az albumra a következő dalok kerültek:

01. Vicious Companions
02. Skull Crusher
03. Full Moon Possession
04. Jekyll & Hyde
05. Absinthe
06. Tales From The Crypt
07. Nocturnal Rites
08. Road To Hell
09. False Preacher
10. Hope To Die
11. K-141 Kursk

Gumióvszeren a KISS

Na kérem lehet örülni, mert a Graphic Armor Inc. (Kiss, Live Nation, Condomania) bejelentette, hogy ebben a hónapban forgalomba hozza a KISS Kondoms második evolúciós változatát, mely a világ első, engedélyezett un. képes óvszere, azaz a gumi anyagára az itt látható módon egy színes kép van valamilyen eljárással  nyomtatva. Aki tehát aktus előtt Gene Simmons ikonikus, hosszan kiöltött nyelvét szeretné látni a farkán, az itt előrendelheti az óvszert. A Paul Stanley-s változat pedig állítólag még ebben az évben jön.  

 

Megjelent a III. Műszak 17. száma

Válaszd az életet, válaszd a munkát, válaszd a karriert, válaszd a rohadt nagy monitort, válaszd a kikapcsolódást a III. MŰSZAK márciusi számával! Válaszd a Sledgeback, Aurora, Rockerek.hu interjúkat! Válassz kedvenc zenekart és kérdezd meg egy másnapos vasárnap reggel, hogy ki a fene vagy?! Terülj el egy fotelban és böngészd át a felemelő 2000-be érve rovatot a Queens Of The Stone Age-el és az Alvin És A Mókusokkal! Válaszd az Evolúció rovatot az Aerosmith-el (és válaszd a Aerosmith videóválogatást a youtube csatornánkon)! Tájékozódj a Friss áru segítségével az újdonságokról (Hisztéria, Bugz, Sledgeback)! Kagylózz bele a 2010-es Sledgeback lemezbe (Bite The Bullet) és az új (ritkaságokat felvonultató) Káderek EP-be! Válaszd a végén az Imperial State Electric és az Entombed zenekarokat és éld át az élő zene varázsát az Élő rokk segítségével! Válaszd a melléklettelen vagy a mellékletes verziót! Válaszd a jövőt, válaszd az életet, válaszd a III. MŰSZAK-ot. Töltsd le a NO.17.-t innen.

Egy rakat kölyök Iron Maident énekel

A héten a youtube egyik legtöbbet megosztott videója egy osztálynyi általános iskolás birmingham-i gyerek performanssza lett, amint az Iron Maiden 1983-as klasszikusát  a Flight of Icarus-t éneklik. A 4 perces videóban a gyerekek profin léggitároznak és  és headbangelnek, úgyhogy már ezért dícséret jár.

A dal is része a Kerrang! magazin Cash For Kids jótékonysági akciójának,amelynek célja, hogy anyagi forrásokat biztosítson beteg és hátrányos helyzetű gyermekeknek Birmingham környékén.

Chimaira - Így tisztelegnek Charlie Sheen előtt

Miután Charlie Sheen lenyomta az internetet, most már metálban is tisztelegnek előtte. A cleveland-i Chimaira - akik egyébként új lemezüket készítik - feldolgozta a The Troggs Wild Thing című dalát, mely a színész főszereplésével készült Major League című 1989-es filmvígjáték betétdala volt. Sheen Rick "Wild Thing" Vaughn-t alakította.

 

All Shall Perish dalpremier: Divine Illusion

A Kaliforniai deathcore színtér egyik kiemelkedő képviselője, az All Shall Perish majd két év hallgatás után végre megtörte a csendet és előrukkolt egy új, Divine Illusion-re keresztelt tétellel, mely az idén, újfent a Nuclear Blast-nél napvilágot látó, egyelőre még cím nélküli negyedik nagylemezen kap majd helyet, melyen Adam Pierce a doboknál, Francesco Artusato pedig a szólógitárnál debütál majd.

Tovább

Metalfest 2011 - Még két banda: Misery Index, Milking The Goatmachine

Újabb két csapat jelentkezett be a 2011-es Metalfestre, amely idén is Csillebércen kerül megrendezésre, az időpont június 3-4-5. A könyörtelen death/grind vonalat képviselő Misery Index és a kecskemániás grinder Milking The Goatmachine is fellép az idei MetalFesten, és hamarosan újabb nevekkel is előrukkol a szervezőbrigád.

A háromnapos metal orgia már biztos nemzetközi fellépői:

Cradle Of Filth, Sabaton, Saxon, Arch Enemy, Rage, Primordial, Kataklysm, Stormwitch, Alcest, While Heaven Wept, Bloodbound, Astral Doors, Leaves' Eyes, Visions Of Atlantis, Krisiun, Graveworm, Serenity, E-Force, Thunderbolt, Lanfear, Diabulus In Musica, Kistvaen, Thulcandra, Abigail Williams, Iskald, Suicidal Angels, Equilibrium, Misery Index, Milking The Goatmachine.

A hazai bandák pedig:

Stonehenge, Wisdom, Velvet Seal,Christian Epidemic, Tűzmadár, CasketGarden, Damned Spirits' Dance, Tirana Rockers - EGO - Csejtey

A 2011-es MetalFestre március végéig 12999 Ft a 3 napos belépő.

Egy ismeretlen oxfordi srác lett a Dragonforce új énekese

Az ultrametál brit Dragonforce tavaly márciusban szakított énekesével ZP Theart-tel. Már lassan a feledés homályába merült, hogy énekest keresnek és most egy évvel a szakítás után jelentette be a zenekar, hogy megvan az új frontember, aki egy viszonylag ismeretlen 23 éves oxfordi srác, bizonyos  Marc Hudson lett. Hudsont több ezernyi jelentkező közül  választotta ki a banda. Alább látható miért.

 

 

Matt Barlow énekes másodszor is kilép az Iced Earth-ből

Matt Barlow énekes 2007-es visszatérését követően tegnap hivatalos közleményben tudatta a rajongókkal, hogy énekesi karrierjét befejezve nyugdíjba vonul és másodszor - immár végleg - is otthagyja a Iced Earth csapatát. Barlow a csapatot nem akarja cserben hagyni, ezért a 2011-es fesztivál-fellépéseken még őt lehet látni mikrofonnal a kezében. Döntését a zenei közeg megváltozásával indokolta, melyben egy zenekar életében a koncertek játsszák a főszerepet. Ahhoz, hogy az Iced Earth neve továbbra is a köztudatban legyen egyre többet kell koncertezni, amit a családjára tekintettel nem tud tovább vállalni.  

Átadták a Fonogram Díjakat!

Tegnap este lezajlott a tizenkilencedik Fonogram - Magyar Zenei Díj Gálaest. Bevallom nem láttam, így véleményt a színvonalról alkotni nem tudok. A Millenáris Teátrum színpadán a helyszínre meghívott több száz szakmai résztvevő, a Magyar Televízió élő közvetítésén keresztül pedig nézők is megtekinthették a díjátadót.

Az eseményt közösen rendezte a Magyar Hangfelvételkiadók Szövetsége és az Előadóművészi Jogvédő Iroda. Tizenhét különböző hazai, valamint öt külföldi kategóriában ítélte oda a szakmai zsűri a Fonogram-díjakat. A műsor izgalmasabb része idén is a nyertesek ismertetése, a díjak átadása volt. A különböző kategóriák nyertesei megtalálhatók tovább után.

Idén ketten is kaptak Életmű Díjat: Szörényi Levente és Bródy János. A kiemelkedő zenészi pályafutásért járó díjat Tátrai Tibor kapta. A RockStation profiljába vágó,  Az év hazai hard rock vagy heavy metal albuma kategóriában megosztott első díjat nyert  a Mobilmánia (Az út legyen veled) és a Wendigo (Audio Leash). Az ugyanilyen külföldi előadónak járó díjat Ozzy bátyó vihette haza képletesen a Scream című albumért.

Tovább

Grand Mexican Warlock lemezbemutató a Szikrában vendégekkel [KONCERTAJÁNLÓ]

... És igen, ezt is megéltük! A Grand Mexican Warlock bemutatja Aeons című első nagylemezét a budapesti Szikra Cool Tour House-ban! A zenekar ezen az estén lezár egy korszakot és egyben új fejezetet nyit. Először fordul elő, hogy a lemezt teljes egészében eljátsszák, de sanszos, hogy utoljára, hiszen javában íródnak az új dalok, melyek apránként bekerülnek majd a repertoárba. Így aki élőben is szeretné az Aeons dalait hiánytalanul végighallgatni, annak a megjelenés erősen ajánlott.

Tovább

Sziget Fesztivál 2011 - Az első nevek, új színpadok és tavalyi árak

Megérkeztek a Sziget első hírei! Egy szabadtéri nagyszínpadot kapnak a kemény zenék szerelmesei, az öreg kontinens országainak legismertebb zenekarai egy új szabadtéri helyszínen, az Európa Színpadon mutatkoznak be, és az első nevekből kiderül, hogy a szervezők – néhány nagyöreg metálcsapat mellett - az aktuális zenei trendek bemutatására is, minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetnek. Augusztus 10-15-ig tehát – a megszokott helyen – idén is Sziget, méghozzá a tavalyi árakon!

Tovább

Klipözön: Soilwork, Serj Tankian, Onslaught és The Poodles videók [VIDEJÓ EXTRA]

Lesz itt ma minden. Lágy már-már nyálas dallamok, svéd keménység, brit brutalitás, és rockosított lágy dallamok.

A svéd Soilwork még tavaly adta ki The Panic Broadcast című albumát, melyről most Let This River Flow című szerzeményre készült igényes kivitelű koncertvideó.

 

 

A dallamos rockban utazó szintén svéd The Poodles április 15-én jelentkezik negyedik albumával Performocracy címmel. A Cuts Like A Knife című dalra készült indokolatlan hosszúságú, pózolós videó.

 

Tovább

Folytassa, Glassjaw!: Glassjaw - Coloring Book EP

Betegesen vonzódok az olyan zenekarokhoz, akik úgy csinálnak jó zenét, hogy a kult státusznál megállnak, esetlegesen amikor már közel állnak a világhírnévhez, feloszlanak. Ennek a banda típusnak talán a legjobb mintapéldánya a Glassjaw. Adott egy maroknyi fiatal, akik 1993-ban megalapítják a Glassjawt, majd jó tíz év múlva, 2004-ben bejelentik a feloszlásukat. Ezalatt a bő dekád alatt mindössze két  nagylemezt jelentetnek meg (2000: Everything You Wanted To Know About Silence, 2002: Worship And Tribute), de mégis egy megkerülhetetlen, és egyedi zenekar vált belőlük.

Tovább

As Blood Runs Black: Divided stream

A Kaliforniai, 2006 óta meglehetősen inaktív és a tagok gyakorlatilag már-már havi rendszerességgel történő cserélődése végett kifejezetten szerencsétlennek mondható As Blood Runs Black, a Fallen Figure ex-énekese, Sonik Garcia leigazolását követően tavaly adta hírűl, a rajongók legnagyobb örömére, hogy idén tavasszal végre egy vadonatúj nagylemezzel csal mosolyt a már szó szoros értelemben vett, és talán már a bandát többször eltemető-feltámasztó, kiéhezetett rajongóinak csalódott arcára. A korong előreláthatólag e hónap tizenötödikén lát majd napvilágot Instinct címmel, melyről most a már tavaly bemutatott Resist nótán kívűl egy vadonatúj, Divided-re keresztelt tételt is közzétett a banda a hivatalos Facebook oldalukon.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum