RockStation

Ők már tuti Budapesten laknak - The Prodigy koncert az Arénában

2012. május 01. - sunthatneversets

Mennyire éri meg a hónap végére szervezni egy, szinte évente már hazajáró zenekar koncertjét? Mennyire éri meg Arénába szervezni, a fesztiválokon teltház előtt játszó zenekar koncertjét? Ez a két kérdés merült fel bennem, mikor megláttam, hogy ismét eljön hozzánk a Prodigy. Nyilván, így a koncert után (sőt, már közben) megtudtam a választ.

 

 

 

 

 

 

 

Az előzenekarról, akik csak a budapesti koncerten vállalták a szereplést, „sikeresen” lekéstem. Köszönhető annak, hogy fent, az Aréna bejáratánál, kettő, azaz kettő darab büfé volt nyitva. Természetesen sok emberre, két büfé roppant kevés. Körülbelül fél óra sorbaállás után meg is kaptuk az italunkat, majd a dohányzó és a mosdó felkutatása után mentünk be a dühöngőbe, ahol az utolsó kettő percre értünk be a Death In Vegas koncertjére…

 

Róluk tehát nem tudok mit írni, nézők voltak, de van egy sanda gyanúm, hogy a bent lévő emberek 90%-a a főzenekarra várt… Ahogy a kint lévő emberek is, ezt érezni lehetett a levegőben. Gondoltam, hogy elszabadul majd a pokol, majdnem…

A Prodigy-nak jó szokása az elmúlt koncertekre visszaemlékezve, hogy szeretik megváratni, vagy inkább felspannolni a közönséget. Ez most is így volt. A kiírt kezdés után, körülbelül bő negyedóra csúszással kezdődött az intro és a 2012-es év Prodigy koncertje.

Természetesen a Worlds on Fire volt az első dal, ahogy tavaly a Sziget fesztiválon is. Ha összehasonlítom a tavalyi és az idei setlistet, meglepő módon nem kaptam változást. Fullosan ugyanaz a sorrend, annyi eltéréssel, hogy a ráadásnál a Their Law és az Out of Space helyet cserélt egymással. A ráadásnál kicsit többet kellett most tapsolni a félháznyi Arénának, mint tavaly, vagy csak hosszabb időnek tűnt, de főhőseink nagyon helyesen döntöttek, hogy visszajöttek. A jóból sosem elég! Igazából, gondoltam/tudtam, hogy mire számíthatok majd. Nem voltam meglepődve semmin. A zenekar elég régóta turnén van, és lesz is még, ahogy nézegetem a dátumokat, de szerencsére kaptunk kettő zsír új dalt is. Az Awol és a Dogbite címet viselő dalok, nagyon jól beépültek a régi slágerek mellé. Kíváncsian várom az új Prodigy anyagot.

Olvasgatom a legnagyobb közösségi oldalon a hozzászólásokat, élménybeszámolókat, elég vegyes érzelmeket váltott ki ez az Aréna koncert. Nekem tetszett, bár a két új dalon kívül semmi újdonságot nem véltem felfedezni. A közönség, ahhoz képest, hogy egy Prodigy koncertre jött, elég lagymatag volt…Tisztelet a kivételnek! Amit még talán fontos megemlíteni, talán érdekesség, hogy a gitáros a második dal végén úgy kidobta a gitárját a technikusok felé, hogy öröm volt nézni…

 

A fenti kérdésekre a válasz pedig, hogy egy fél ház után (9000-15.000 forintos jegyárak mellett) nem hiszem, hogy jó üzlet volt… Sebaj, jönnek még úgyis Magyarországra. Ebben biztos vagyok. 

Száz szónak is egy a vége, ha legközelebb jönnek, én ismét elmegyek és megnézem őket 31324. alkalommal is.This is not Techno, This is not Rock, This is not Metal, This is not Electro, This is The Prodigy!

Aki esetleg kíváncsi a setlistre, annak tessék ezt elolvasni:
Worlds on Fire
Awol
Breathe
Omen
Poison
Thunda Dub
Dogbite
Voodoo
Firestarter
(action riff)
Run
Omen Reprise
Invaders must die
Diesel Power
Smack

Take me to the hospital
Out of space
Their Law


Koncertbeszámoló: Csiga, Fotók: Réti Zsolt. További képek ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr464481318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum