RockStation

Nightmare - The Burden Of God (2012)

2012. május 03. - sebiszabi
Mostanában rendre belefutok re-born bandákba. Ilyen a francia Nightmare is. Ők előbb ’80-as évek derekán dobtak ki két albumot, majd eltűntek egy másfél évtizedre. Aztán a 2000-es évek elején újjászületve érkeztek meg újra a power metal mezőnybe. Sokat nem is mondott nekem a banda, mikor a kiadói promót elkezdtem bogarászni. Gondoltam kis monoton irodai meló közben benyomom, szóljon egy kis metál a hallójárataimban. 
Az intro és az első felvonás igazából nem is nagyon lepett meg, kicsit keserűen vettem tudomásul, hogy erre számítottam, semmi különös, átlag metálzene a Sunrise In Hell alatt, köszönjük… Címadó dal, gondoltam azért nem adják ilyen könnyen meg magukat. Na, itt már rendben vagyunk, a gitárszólók ülnek, a refrén dallamos és máris mászik be fejbe. A meglepetés ez után érkezik.  
 
A csávók elkezdik himnusz-jellegű nótákkal megszórni a korongot. Az Crimson Empire alatt már egész jól éreztem magam, itt is remekül működik a refrén, könnyen pötyögi akár a második meghallgatás után már az emberfia. A Children Of The Nation egy kicsit monumentálisabb vonalvezetésű nóta, ahogy a címe is sugallja, de szintén baromira el tudom képzelni egy koncertnyi ember közös üvöltözéséhez. A Preacher egy sokkal menetelősebb felvonása az albumnak. Tetszett, hogy néha felsejlett benne egy nagyzenekari hangszerelés. A Shattered Hearts nótával vegyes érzéseim vannak folyamatosan, mert a refrén valami bazi jóra sikerült, talán a legjobb része az albumnak, az többi nagyon megtöri a lendületet, emiatt nem tudtam az egészet szeretni.
 
 
A The Doomsday Prediction kicsit átlagosabb power metál muzsikálás. Egyáltalán nem rossz, de az előzőekhez képest kicsit talán sablonosabb. A The Dominion Gate nótát a női vokál ugyan feldobja picit, de kicsit talán a kötelező feladat teljesítése volt a cél. A lécet ugyan nem verték le, de nem több. A Final Outcome aztán megint azt a szintet hozza, amit az album közepe táján megszerettem: dallamos metál, remek, könnyen értelmezhető és dudorászató refrénnel. Az Afterlife nótával fejezik be a nem túlságosan hosszú albumot. Húzós, lendületes kis nóta a végére. 
 
Alapvetően elég jól sikerült albumról beszélhetünk az új Nightmare album kapcsán, ami május 18-án kerül a boltokba. Találunk rajta 3-4 olyan nótát, amire igazán őszintén csettinthetünk, hogy ez igen. Ezért értékelem egy 4-esre. A negatívumokat viszont az erősíti, hogy ha nem a fent említett tuti dalokról beszélünk, akkor a helyet átlagos, sablonos témákkal töltötték ki. Remélem nem lőtték el az összes puskaport, és egy következő albumra több olyan himnusz jellegű nótát sikerült felpakolni, mint a jelenlegi húzótételek.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr624482663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum