RockStation

Egy nagyon hangos rockzenekar: SPACEVAN-interjú

2012. június 11. - ThoMaS

spacevan_1.jpg

Meséljetek a zenekarról, hogyan alakult, és mikor indult útjára a SPACEVAN?

Ezer éve ismerjük egymást, folyamatosan megfordultunk különféle formációkban, majd 2010-ben az aktuális tagokkal-barátokkal megalapítottuk a SPACEVAN-t. Jó pár éve játszunk már együtt, és úgy tűnik, hogy emberileg és zeneileg is nagyon megtaláltuk a hangot. Talán azért, mert egyikünk sem az a „túlfizetett sztár” vagy celeb alkat…:) A SPACEVAN az eddigi legütősebb bandánk, ami arra hivatott, hogy igazi rock zenét biztosítson saját maga és mindenki más számára.

Milyen stílusban utaztok?

Úgy véljük, hogy zenénkben több stílus, köztük a mai modernebb elemek is fellelhetőek. Mindazonáltal megpróbálunk hűek maradni a gyökereinkhez is, ami néha kemény vitákat eredményez a próbateremben. Szerencsére legtöbbször mégis sikerül úgy összerántanunk a dolgokat, hogy mindenki elégedett legyen a végeredménnyel.
A legfontosabb, hogy a SPACEVAN egy rockzenekar, és nem az öncélú zúzás, hanem az igényes és ütős zenei megoldások érdekelnek minket. Hogy még könnyebb legyen megérteni, szívesen lettünk volna az Audioslave előzenekara… vagy akár csak cipeltük volna a hangszereiket. :)

Ki felel a szövegekért, illetve milyen témák kerülnek elő a SPACEVAN-számokban?

Az énekesünk, Zoli felel a szövegekért, és a témák mindig minket érintő, hétköznapi ügyek. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a közönség nem kell, hogy órákon át fejtegesse egy dal meghallgatása után, hogy „Mit akart itt mondani a költő?” – egy dal egy üzenet, méghozzá a legdirektebb módon.
Nekünk mindenre van egy jó riffünk – ugyanakkor ügyelünk arra, hogy továbbra is kövessük a SPACEVAN stílusát, és hangzásvilágát.

Sok magyar, de angolul szerző banda jelentet meg magyar nyelvű számot is. Ti gondolkodtok ilyesmiben a jövőben?

Egyelőre nem írtunk még magyar nyelvű számokat, de nem zárkózunk el semmitől sem. Jelenlegi számaink szövegei angolul íródtak, és a közönség eddigi visszajelzéseiből sem gondoltuk, hogy változtatnunk kellene a nyelven. Made in Hungary vagyunk... csak angolul. :)

Tavaly jelent meg az első videóklippetek, amely az „Underground Radio Station” című dalhoz készült. Meséljetek a forgatásról, hogy éreztétek magatokat?

Egyszerű és nagyszerű klippet akartunk csinálni, ami vizuálisan is megtámogatja ezt a slágerünket. Fontosnak tartottuk, hogy a közönség párosítani tudja a zenét a zenekarral, és nem akartunk többnek látszani, mint amik vagyunk. Nem akartunk mesterkéltnek tűnni ezért nincsenek megrendezett jelenetek a videóban. Mindössze három helyen forgattunk: a stúdióban, a próbateremben és az Akvárium (ex-Gödör) klubban, ahol a „Szentedre a Gödörben” fesztivál keretében játszottunk.

A Youtube-csatornátokon az említett klippes számon kívül több dalotok is meghallgatható. Tervezitek, hogy EP-ként, vagy később nagylemezként megjelentetitek őket? Ha igen, kivel fogtok dolgozni?

Az eddigi stúdiómunkákat Hidasi Barnával csináltunk és a jövőben is vele szeretnénk stúdióba vonulni. Barna képes kihozni a legjobbat a zenekarból, és elcsípni azt a hangzást, amit elképzeltünk. Ő is nagyon komolyan veszi, amit csinál, minden részletre figyel és ezért mi is 100%-on próbálunk teljesíteni .Ha felvétel van akkor nem lehet szórakozni, ha egy kicsit is hamis a gitár vagy pontatlanul játszol, akkor egyből kezdheted elölről („egy tuning után”). Emellett viszont az is nagyon fontos, hogy nagyon jó hangulat szokott lenni a stúdióban.
Ami a kiadókat illeti, nem zárkózunk el semmitől, szívesen dolgozunk bárkivel.

Idén márciusban a Corvintetőn léptetek fel, a Kerekes Band vendégeként. Hogy sikerült a buli?

A közönség szuper volt, és annak ellenére, hogy sokan elsősorban a Kerekes Bandre jöttek, már a mi koncertünk alatt is rendesen buliztak. Azért is különösen pozitív élmény volt ez, mert mi egy fokkal keményebb zenét játszunk, mint a Kerekes, de ez akkor senkit sem zavart. Nagyon jó hangulat volt, amihez kellett egy remek Kerekes Band koncert, meg egy nagyon hangos SPACEVAN nevű rockzenekar. A Corvintető amúgy egy nagyon hálás helyszín, jól éreztük magunkat.

Mik a terveitek az idei nyárra?

Sajnos a közelmúltban kevés időnk jutott a fellépésekre, de reméljük, ezt a nyáron pótolni tudjuk, sok koncertet és bulit tervezünk.

Mikor láthat titeket legközelebb a közönség?

Egyelőre nem tudjuk az időpontokat, amint esedékes arról mindenki tudni fog időben.

Milyen a zenekar élőben? Hogyan írnátok le a „SPACEVAN-élményt – egy kis kedvcsináló-jelleggel?

Mi egy kicsit elfogultak vagyunk, de eddig talán csak egy ember volt igazán kritikus velünk, de ő is azért, mert nem játszottuk el a kedvenc mulatós nótáját, és a zenegép is ki volt kapcsolva a koncert idejére.
Ha valaki viszont jó hangszeres zenét akar hallani, és nem fél a keményebb témáktól sem, az szerintünk nem fog csalódni.
Az online fellelhető nótáinkon kívül megannyi más, remek számunkkal találkozhat a közönség, csak az élmény sokkal intenzívebb. Persze egy-egy feldolgozás is felcsendül ránk nagy hatással levő zenekaroktól, illetve elcsattan egy-két poén is. :)
A SPACEVAN nem más, mint egy életérzés, ami mind a zenészeknek, mind a közönségnek frenetikus élményt biztosít! A SPACEVAN indulásra kész, kérjük csatolják be öveiket!

SPACEVAN:

Balázs Zoltán - ének

Bognár Tamás - gitár

Szabó Zsolt - gitár

Vincze Lőrinc - basszusgitár

Vincze Máté - dob

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr484581506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum