RockStation

Rosetta, King Destroy és Torn From Earth a Dürerben!

2012. június 27. - sunthatneversets

Flyer Rosetta.jpgJúlius 11-én szerdán, négy éven belül harmadjára tér vissza hozzánk a tengerentúli experimentális metál színtér talán legszerethetőbb és leghitelesebb zenekara a Rosetta !! A 2009-es Düreres és a tavalyi Tündérgyáras, csak szuperlatívuszokkal leírható koncert után ezúttal visszatérnek hazai bemutatkozásuk színhelyére, a Dürer-kert kistermébe, ahol egy viszonylag új formáció, a new yorki Kings Destroy és a hazai szcéna képviseletében a pesti Torn From Earth legénységével karöltve lépnek majd fel.

A philadelphiai négyes, a Rosetta tagsága ugyan az összes létező fórumon és módon tiltakozik az ellen, hogy a zenekart a valóban meglehetősen megfoghatatlan post-metál kategóriába sorolják, zenéjük leírására azonban mégis talán ez a legmegfelelőbb jelző. Annyiban megtévesztő maximum, hogy aki a kategorizálás alapján egy, a közönségtől hűvös távolságot tartó, „művészmetál” koncertet vár tőlük (és persze előzőleg még nem találkozott a csapat élő fellépéseivel), azt nagy meglepetés éri majd ezen koncerten. Ugyanis a talán leginkább a legelső Isis EP és nagylemez zeneiségével rokonítható zenekar élén egy valódi, a közönséggel folyamatos kontaktust és interakciót fenntartó, erőteljes punk ill. hardcore attitűddel megáldott frontember áll, aki a műfajtól meglehetősen távol álló módon szántja fel a színpadot és alkalmanként gondolkodás nélkül mászik bele a közönség szerencsés első pár sorába. A zenekar a legkreatívabb módon ötvözi a különböző post-kategoriákba sorolható experimentális metálműfajok zenei sokrétűségét és összetett gondolatvilágát a hardcore intenzitásával és emberközpontúságával. A színpadról folyamatosan áradó energia és katartikus élmény- így lehet röviden jellemezni egy Rosetta koncertet, talán nem a véletlen műve, hogy eddigi két pesti, közel teltházas koncertjük számos év végi összesítésben az év tíz legjobb koncertje között végzett. Láthatóan nagyon szeretnek hozzánk járni, az itthoni közönség is szereti és érti őket, kis túlzással nem is lehet kérdés, hogy a soron következő turnénak legyen-e pesti állomása…

Az eddigi két koncerttel ellentétben a mostaninak az lesz várhatóan a sajátossága, hogy ezt a turnét nem előzi meg új Rosetta lemez (hacsak a frontember zajeffekt és egyéb projektjeit és a Junius-al közös splitet nem vesszük), talán van ok a reménykedésre, hogy egyfajta „bestof” jelleget kap a pesti fellépés setlistje (máramennyire ennek evvel a zenekarral kapcsolatban van értelme…).

A Dürer-kertes koncerten egy eddig nálunk nem járt zenekar, a Kings Destroy is debütál a pesti közönség előtt. Viszonylag friss, a new yorki zenei élet veteránjaiból alakult formációról, egyfajta helyi underground „szupergroupról”beszélhetünk, akiknek 2010 decemberében jelent meg a debütáló nagylemezük. A zenekar bemutatásakor felsorolt  fő hatások (The Melvins, Black Sabbath, YOB, Cro-Mags) tökéletesen kifejezik, milyen jellegű zenét várhatnak a csapatot még nem ismerők…helyenként hardcore-osan feszes, punkos attitűdű, sötét hangulatú doom/stoner ötvözetet kapunk tőlük.

téefe.jpg
A koncert vendégzenekara a pesti sludge/post-metál Torn From Earth lesz, akik a mostanra végre megszilárdult végső felállásukban erősebbek, mint valaha és szép lassan a legtöbbet turnézó magyar underground zenekar címére is pályázhatnak. A tavalyi egyértelmű sikert hozó ukrán túrát még abban az évben szerb és német állomások követték, a mostani fellépés pedig egy többállomásos közép-európai/balkáni turné záróeseménye lesz, a turné során felléphetnek az egyik legjelentősebb szerbiai underground metálfesztiválon ill. a bécsi Rosetta koncerten is…garantáltan méltóképpen fogják képviselni a hazai szcénát.

A helyszín befogadóképessége erősen korlátozott, ezért jegyek csak limitált számban állnak rendelkezésre, éppen emiatt  a jegyelővétel a koncert napjáig kedvezményes áron, 2000 forintért lehetséges a Wave lemezboltban és a CD-pincében ill. jegy rendelhető a balvanyver@gmail.com címen (helyszínen, ha marad, 2500 forint a belépő).

Rosetta / Kings Destroy / Torn From Earth
2012. július 11. szerda, Dürer-kert, 20.30h

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr244613831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum