RockStation

Maybeshewill a Dürer Kertben!

2012. szeptember 27. - sunthatneversets

Maybeshewillband.jpg

A méltán híres brit színtér és zenei közösség hazai szerelmeseinek idén egyáltalán nincs okuk panaszra, hiszen két zenekar is visszatér hozzánk az ősz folyamán: novemberben a Caspian oldalán az iLiKETRAiNS ad majd koncertet, szeptember 30-án pedig a Maybeshewill lép majd fel a Dürer Kertben.

Az idei Fishing On Orfű egyik főzenekara pedig épp annak köszönhetően nőhette ki magát nemzetközi jelenséggé, hogy a banda szinte mindhárom nagylemezének, valamint tengernyi egyéb lemezének kiadása alatt a kezében tartotta az irányítást. Legyen szó kiadózásról, felvételekről vagy turnékról, a srácok a „csináld magad!” jegyében egyaránt foglalkoztak a zene mindkét oldalával. Persze a folyamatos ismertté válásnak köszönhetően idővel szükség volt egy profi, többnyire barátokból álló csapat megbízására, ám itt is megjelenik az az elvközpontúság, ami az egyes kiadványokat, és úgy általában a Maybeshewill arculatát is meghatározza. Elvégre az elektronikus közjátékoktól sem idegen instrumentális post-rockot játszó banda egyszerre robbanékony és ijesztően emberi. És legyen bármennyire is érzelemközpontú műfaj a post-rock, a Maybeshewill épp azért tudott ennek igazán az élére állni, mivel a megszokottá vált tizenhatodolós katarziskergetés helyett azt a szabadelvűen rockzenei utat választotta, amiben a Russian Circles is megtalálhatta magát. Ennek értelmében a leedsi zenekar dalait sem formálja semmilyen giccses textúra vagy visszhang: kompromisszummentes, feszült és érzelemgazdag rockzenéről van szó, ami dalszövegek nélkül is nagyobb hatást gyakorolhat hallgatójára, mint sok más zenekar, melynek van énekese. A jelenleg öttagú zenekar pedig élőben már hozhatja is azokat a zongora-, valamint billentyűs betéteket, amelyek alapvetően meghatározzák az egyes kiadványok hangvételét, így a banda rajongói, valamint a stílus érdeklődői garantáltan teljes élményben részesülhetnek majd. További információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr744805546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum