RockStation

Zúzda és precizítás: Unbroken & Black Breath @ Bécs, Arena, 2012.04.25.

2012. április 29. - Ernő Hellacopter

Ismét Bécsig kellett zarándokolni ahhoz, hogy az ember fia végre olyat lásson, amit ezelőtt még soha. Történetesen a San Diego-i Unbroken hardcore legendáit, akik sok-sok évnyi kihagyás után először csak 2 koncert erejéig, majd ezen felbuzdulva egy komplett turnét kerekítve jöttek el sógorainkig. Hogy miért csak eddig, az nem fér a fejembe, de mi is és ők is bánhatják, hogy nem jöttek még 260 km-et, de erről majd később.
 
Mivel e napon két turné keresztezte egymást, így abban a szerencsében részesültem, hogy második alkalommal is láthattam a Black Breath nevű seattle-i formációt, akik Heavy Breathing című lemezükkel már elkötelezett rajongójukká tettek. Az újonnan megjelent és turnéztatott Sentenced To Life lemezük nem ütött akkorát, de így is büszke lehet rá az öt zenész.

Tovább

Tankard: a hírhedt germán sörthrash gárda végre Budapesten!

Az idén 30. születésnapját ünneplő Tankardra bizony sokat kellett várnia a hazai metalosoknak, elvégre mostani Európa-turnéjukkal első ízben érkeznek majd hozzánk. A felvállaltan az „alkoholista metal” stílust képviselő urakat nagyon nehéz komolyan venni, de zenéjükkel, vagyis a vérbeli thrash metallal még ők sem viccelnek. Május 13-án Budapestre, a Dürer Kertbe is elhozzák a legfontosabbakat, vagyis a metalt és a sörfesztiváli hangulatot!

Tovább

A sivatag zsenialitása: Urania - Benediction (2012)

Mi lesz egy bandával, ha egyszerűen NEM csak jók, hanem ZSENIÁLISAK.
Általában két opció van. Az első, hogy világsiker, ennek kéne a természetesnek lennie. A másik verziót annyira nem szeretem. Sőt! Utálom, hiszen ilyenkor szűnik meg a közös munka, és megy mindenki, amerre lát. De az ilyen zseniális daloknak a feledés homályába kell merülniük? Kizárt, és bátran merem állítani, hogy az Urania zseniális számai is kiállják az idő próbáját.

 

Tovább

Guilthee - Elkészült a harmadik lemez

A Guilthee-ből Tóth Gábor jelentkezett hírekkel:

A múltkori hírmorzsa után egy újabb részletet árulunk el a harmadik lemezünkről, melynek címe Szemantikai háromszögek lesz. A tervezett megjelenési dátum: május 7.

Ezen levéllel szeretnénk a dalcímeket is leleplezni:

01. Hiedelmek magamról
02. 1/3
03. Vadlibák
04. A nyulak örökké élnek
05. Vérszívók
06. Kedd
07. A jakobinusok ellen
08. Kívánom a testet
09. Necropolis
10. A tachyonok tánca
11. Az „Csak búbánat” nótájára az ember helyéről a világban (Sajnálatos módon összeállítva az adeptus fia és vak szeretője által)
12. Inga

Ahogy az látható ezúttal teljes egészében magyar nyelvű lemezt készítettünk.

Sleep: hiánypótló koncerten a stoner/doom legenda

A Sleep révén egy olyan zenekart köszönthetünk hamarosan hazánkban, amellyel kapcsolatban még a legelvakultabb rajongók is csak titkon mertek reménykedni, hogy valaha is láthatják még kedvencüket a színpadon. Ez most megvalósul: a Sleep évtizedes kényszerpihenő után érkezik, méghozzá a színtér legnagyobb zenészeit felvonultató supergroup az A Storm of Light társaságában, amely a Neurosis soraiból ismerős Josh Graham zenekara. Május 12-én a budapesti Club 202 falai garantáltan beleremegnek a Black Sabbath nyomdokain indult bandák füstös riffjeibe.

Tovább

Hortobágy Hardcore Crew - Itt az első videó, nem is akármilyen

Elkészült a Hortobágy Hardcore Crew zenekar első, rendhagyónak mondható videoklipje, amely eléggé takarékos vagy legalábbis energiatakarékos :-) A paprikafűzérért külön gratula, meg az ötletességért is.

Az érdeklődők a következő koncerteken csíphetik el a zenekart:
Április 29 - Oroszlány, Inter Robo (Cojones, Düne)
Május 4 - Budapest, Kék Yuk (Conan's First Date, Moratorium, Eradication)
Május 19 - Budapest, Club 202 (Akela, Krízis)

V. Zorall Sörolimpia - Balatonszemes

Az V. Zorall Sörolimpia idén új helyszínen, Balatonszemesen kerül megrendezésre, augusztus 17. és 19. között. Csak a helyszín változik, a megszokott Zorall-hangulat és persze a remek program idén is változatlan. A zenei kínálat a headliner sávban kimondottan illusztris, hiszen olyan zenekarok koncertjein tombolhatnak majd a táborlakók, mint a Depresszió, a Road, a Kalapács, a Wisdom és természetesen a Zorall.

Idén több tribute zenekar is fellép a Sörolimpián, így számítunk a Nickelback, Gun's Roses, Bullet for my Valentine, Ramones és AC/DC rajongókra, hiszen hazai képviselőik már alig várják a találkozást. A Pulzus tehetségkutató három dobogósa is a fellépők sorát erősíti, és a Southern Comfort illetve a Semi Holsen mellett, több felvidéki magyar zenekar is fellépési lehetőséget kapott. Zenei stílusok terén is széles a választék, hiszen a country zenétől kezdve a thrash metalon át egészen az alternatív rock zenéig minden stílus képviseltetni fogja magát, így a program szinte minden zenei igényt ki fog majd elégíteni.

Tovább

Teljes az idei VOLT főbb helyszíneinek programja

 

Mától publikus és teljesnek mondható a 20. VOLT Fesztivál fő helyszínének részletes programja. A Telekom Nagyszínpadon – amelynek küzdőterére esténként 25000 vendéget várnak - fele-fele arányban osztoznak a legnagyobb hazai csapatok és a világsztárok. Az első napon a Supernem és a Magna cum Laude után a Lostprophets, a világszerte fő fellépőként jegyzett Snow Patrol és a nemrég három Grammyvel jutalmazott Skrillex lép színpadra.

Tovább

Mézes csirke és hintaszék makacs célokkal: Cancer Bats, Set Your Goals, Stubborn @ Dürer kert 2012. 04. 25.

Április 25-én gyönyörűen sütött a nap. Kellemesen lehetett délután a városligetben sörözni, a csajok is elő vették a szekrényből az egyre rövidebb szoknyácskákat, hogy megmutassák milyen csinosak. Mivel lehet megkoronázni még egy ilyen napot? Nem mással, mint egy igazán húzós estével a Dürer kertben.

Tovább

Casketgarden – Klipp, fotó az új felállásról

A zenekarból Balázs jelentkezett hírekkel:

Bár Gregus Dávid az új dobos, már tavaly december óta velünk van, most jutottunk el odáig, hogy pár promo fotót is készítsünk a Casketgarden új felállásáról, melyek a www.casketgarden.hu honlapon illetve a Facebook oldalunkon megtekinthetőek. A fotókat Novits Ádám készítette (www.cotlart.hu).

Tovább

Thornwill hírek - müncheni buli, lemezbemutató koncert!

Egy sikeres németországi koncert után és a lemezbemutató koncert előtt. Így lehetne most röviden jellemezni a Thornwill zenekar státuszát. Természetesen közte van még nagyon sok munka és egy fellépés a Pannónia Fesztiválon. A müncheni Garage Deluxe-ban adott koncert minden szempontból sikeresnek mondható volt. Remélhetőleg ezt a bulit még sok másik követi majd. Elkészült a végleges lemezborító is a zenekar második lemezéhez, mely a Requiem for a Fool címet fogja viselni, és ismertté vált a lemezbemutató koncert dátuma is: 2012.08.31. Club 202

A koncert minden szempontból különleges lesz, hiszen két remek zenekar, a Thornwill és a Noa Rock közös hangoskodása fogja a buli alapját képezni, mely egyben a Thornwill lemezbemutatója is lesz. Ami miatt még különleges ez a fúzió, hogy Szabó Marci mindkét zenekarban helyt fog állni a gitárosi poszton. Természetesen lesznek vendégzenekarok és vendégek, és a későbbiekben bővebb információk is a koncertről.

A következő lehetőség a Thornwill zenekarral való találkozásra: Pannónia Fesztivál, Szántód, 2012.05.27. 15 óra Metal Sátor

Szuper túlhajtottságban: Billy Idol - In Super Overdrive Live DVD (2009)

Ugyan ez kiadvány még 2009 végén jelent meg, de mivel se akkor, sem az óta nem igazán emlékezett meg róla senki, itt az idő, hogy megtegyük! Egy kedves barátomtól kaptam akkoriban ezt a DVD-t és nem csalódtam benne, azóta is szívesen megpörgetem a lejátszómban. Még élénken él bennem a 2006-os telt házas Pecsa szabadterén adott Billy Idol koncert óriási hangulata, ahol a fiúk igazi nyár esti fieszta hangulatot varázsoltak a színpadra. Ezt, ha nem is teljes mértékben, de képes felidézni ez a koncertfilm. A nyersanyagot a borító tanúsága szerint 2009 júliusában rögzítették a Chicagói Kongresszusi Színházban egy bizonyos Soundstage elnevezésű TV-s rendezvény sorozat keretein belül.

Hasonlatos az elképzelés a Live At Montreaux DVD sorozathoz, amit szintén az Eagle jelentet meg a jazz fesztiválon fellépett sztárok fellépéseivel.(Korn,Gary Moore, stb..) Egyébként a Soundstage sorozatban megjelentek között,-Tom Petty , Heart, Foreigner,Sheryl Crow és még számtalan név,- talán pont Billy cucca a legvadabb! Ha-ha!
Tovább

Baroness - A borító és a dalok

A múltkor már megírtuk, hogy július 17-én jelenik meg a savannahi metálszíntér egyik legszimpatikusabb zenekarának a Baronessnek az új albuma Yellow & Green címmel. A címből sejthetően a korong dupla lesz és borítóját jó szokás szerint a zenekar gitáros-énekes Blaze Baizley készítette. Az albumon található dalok címet hajtás után találjátok.

Tovább

King of Rock n’ Roll – Ronnie James Dio Emlékest a Pecsában!

Talán egy olyan rock- és metalzenét szerető ember sem él a világon, aki ne ismerné, vagy ne szeretné a Rainbow és a Black Sabbath zenekar egykori énekesét, Ronnie James Diot. Május 11-én a Hard Rock Magazin (www.hardrock.hu) és a Pecsa Music Hall közös szervezésében, a két éve tragikus hirtelenséggel elhunyt zenészre emlékeznek magyar énekesek, zenészek és zenekarok.

A ’King of Rock n’ Roll – Ronnie James Dio Emlékest’ elnevezésű rendezvényen a Power a Stonedirt és az Avatar zenekarok mellett már biztosan ott lesz Sipos Péter (Irigy Hónaljmirigy), Rudán Joe (Mobilmánia, Coda), Lőrincz Károly (Asphalt Horsemen, Whitesnake Tribute Band), Zeffer András (RockBand, Mobilmánia), Scholtz ’Atka’ Attila (Cry Free), Szűcs ’Tüdő’ Attila (Judas Best, Invader), Moldován György Szabolcs (Avatar), Szebényi Dániel (Avatar) és Sipeki Zoltán (Lead Zeppelin). A koncerten Ronnie James Dio munkásságából szemezgetnek néhány dalt az előadók, így biztosan terítéken lesznek a Rainbow, a Black Sabbath és a DIO zenekarok legnagyobb slágerei. Mint ismeretes, Ronnie James Diot tragikus hirtelenséggel ragadta el a gyilkos kór, így a szervezők és az előadók egyaránt, ezzel a rendezvénnyel szeretnék felhívni a figyelmet a rákbetegség fenyegető veszélyeire!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum