RockStation

Amerikai világbajnok a Léggitár Világbajnokságon

2012. augusztus 26. - sunthatneversets

Justin-Howard-also-known-as-Nordic-Thunder-has-won-the-17th-annual-Air-Guitar-World-Championship-in-northern-Finland.jpg

Pénteken fejeződött be a finnországi Ouluban a Léggitár Világbajnokság, melyet a tavalyi amerikai bajnok Justin “Nordic Thunder” Howard nyert meg kisebb meglepetésre, de erős gyakorlattal a szintén amerikai Matt "Airistotle" Burns és a holland Theun "Tremelo Theun" de Jong előtt. Hogy ennek mekkora értéke van nem tudjuk, de a győztes produkciót megmutatjuk nektek.

Tovább

Hogyan lettem depressziós?: Beszámoló a 7. Nagyudvarnoki (sk) Rockfesztről

nagyudvarnok 008.jpg

Családom délutáni sziesztáját tölti a sátorban - végre van lehetőségem néhány mondatot írni. Éppen a környéki Sick zenekar végzett a programjával, és nyilván a hallgatóság békésebb beállítottságú tagjaival, de számomra a fesztivál eddig második legkellemesebb meglepetését hozták. Annyiból nem állja meg helyét a kifejezés, hogy nem először láttam-hallottam őket, viszont nem könnyen emészthető dalaik egyre közelebb kerülnek hozzám. Korszerű thrashben utaznak, meghintve populáris elemekkel ugyanúgy, mint death metalos halálhörgéssel (és siralommal). Extra, hogy mindezeket egy törékeny lányka szolgáltatja, aki - mint a koncertjük alatt megtudtam - sebész Pozsonyban. (Remélem, ötven feletti betegei közül egy sem volt tanúja mélyen átélős előadásmódjának, vagy ha igen, van elég szíj a kórházban lekötözni őket műtét előtt.)

Tovább

Born Anew - Új Sylosis dal

SylosisBand.jpg

A múltkor már írtunk a Sylosis készülő új nagylemezéről, amely Monolith címmel kerül a boltokba október 5-én. Most egy új dalt is tudunk már mutatni az angol modern-thrash brigád új anyagáról. Ez a Born Anew. Aki pedig élőben is megnézné a csapatot annak nem kell mást tennie, mint december másodikán lefáradnia az A38-ra, ahol a Sylosis a Devin Townsend Project és a Fear Factory előtt játszik.

Hamarosan érkezik a Down új EP-je

Down-EPOne_Cover.jpg

A new orleans-i Down-t egyetlen metal-rajongónak sem kell bemutatni. A csapat tulajdonképpen egy "metal-supergroup", mely többek között olyan zenekarok tagjaiból verbuválódott 1991-ben, mint a Pantera, a Corrosion of Conformity vagy a Crowbar. Ez azonban pontosan ugyanakkora hátrány, mint előny - hiszen az "anyazenekarok" egyéb elfoglaltságai miatt is, a Down (Philip H. Anselmo - ének, Pepper Keenan - gitár, Kirk Windstein - gitár, Jimmy Bower - dob és Pat Bruders - basszusgitár) még csak most jelenteti meg negyedik lemezét, a hatszámos The Purple EP-t .

A felvételek Philip H. Anselmo otthoni stúdiójában készültek.  "Nem stresszeltünk rá a felvételekre, mert minél kevésbé agyalunk, annál természetesebben jön az egész. A zenekarból mindenki így gondolkodik: nem akarunk mást, mint azt adni a rajongóknak, akik vagyunk. Ha mi öten bemegyünk egy stúdióba, abból csak valami Down-os fog kisülni!" - meséli az énekes.

Tovább

Ha kell, akkor három évet várunk egy új lemezre - interjú Halász Ferivel, a Depresszió frontemberével

Depresszió_2012.jpg

A FEZEN-es Depresszió koncert előtt csíptem el Halász Ferit, a banda frontemberét, és beszélgettünk egy kicsit. A csapat ma este fél 8-tól egy különleges koncerttel lepi meg rajongóit, ahol a teljes Amíg tart lemezt eljátsszák. Kis felvezetésképp a tovább után olvashatjátok a fesztiválon készült interjút.

Tovább

Vision Of Disorder - Új lemez és videó

VODBand.jpg

Szeptember 17-én The Cursed Remain Cursed címmel jelenik meg a hardcore/metal veterán Vision Of Disorder új lemeze. A legendás new yorki csapat 2001-ben oszlott fel, majd 2008-ban újjáalakultak, új lemezzel 11 év után jelentkeznek.

Az albumra a következő dalok kerültek: 01. Loveless, 02. Set To Fail, 03. Blood Red Sun, 04. Hard Times, 05.  Annihilator, 06. Skullz Out (Rot In Pieces), 07. The Enemy, 08. The Seventh Circle, 09. New Order of Ages ,10. Be Up On It, 11. Heart And Soul

Hajtás után megnézhetitek a Set To Fail című tételre készült videó, amely a minap debütál a Metal Injection oldalán.

Tovább

A sors pikantériái: Mondo Generator - Hell Comes To Your Heart (2012)

Bejegyzés alcíme...

4f13ab963fed6907dc6af16769d52ca12bea54d8.jpegA Mondo Generator tizenöt éve működik, és a hatodik lemezüket adták ki a Hell Comes To Your Heart személyében. Lazán el lehetne siklani mind a zenekar neve, mind az album mellett, hiszen nem egy agyonsztárolt, vagy az épp aktuális trendeket meglovagoló korongról beszélünk. Viszont a stoner rock ismerőit néhány igazán pikáns fordulattal lepheti meg a Nick Oliveri vezette alakulat.

Tovább

Így tolta a Quicksand Jimmy Fallon showjában

quicksandwebfazer-cropped-proto-custom_32.jpg

Szeptember 22-én este lépett fel a Late Night With Jimmy Fallon showban a nemrégiben újjáalakult post-hardcore/metál legenda Quicksand, ahol két dalt is elnyomtak. A Fazer és Omission című dalok élő előadását most meg is tudjuk mutatni nektek. Az élő fellépés apropóját a csapat nagykiadós debüt-lemeze, a Split újrakiadása jelentette.

Tovább

Metallica: Koncert egy ezresért, jótékony célra

MetallicaMexico.jpg

A kanadai Vancouverben ma és holnap kerül sor arra a két Metallica koncertre, amelyeken rögzítésre kerül az Antal Nimród által rendezett 3D-s koncertfilm. Viszont lesz egy harmadik koncert is, amit tegnap jelentett be a zenekar. Ez hétfőn este kerül megrendezésre és abból a szempontból különleges lesz, hogy a belépő erre a koncertre mindössze 5 dollár, azaz alig több, mint 1000 forint. Persze azért ennek is megvan az oka:

Tovább

Hajna kimaradt...: Toto, Varga János Project @ Budapest, PeCsa Music Garden 2012.08.21.

MCS_7346-2.jpg

Ahhoz képest, hogy négy esztendeje (az egyébként remekül sikerült Falling In Between album és az ahhoz kötődő, hazánkat is érintő Európa-turné után) teljesen szétesett a világ egyik első számú rádiórock-bandája, idővel csak összeállt újból egy ütőképes felállás, amelynek voltaképp nincs más dolga, mint járni a világot és játszani a legnagyobb sikerszámokat. Mivel pedig a Toto nem létezhet Porcaro-k nélkül, a kontinuitásról a billentyűs Steve gondoskodik mostanság.

Az egykori East gitáros vezette Varga János Project kisebb csúszással vette birtokába a színpadot. A társulat a ráeső közel negyvenöt percben nagy műgonddal összeállított instrumentális blokkot vezetett elő, amelyben szabadon és ötletesen keveredett a hagyományos rockzene dögössége, az art rock művészi, kísérletezős vonala, a jazz összetettsége és a világzene hangszerelése (Kézdy Luca személyében hegedűs is erősíti a formációt, míg Tsoukalas Hristos a darbuka névre hallgató ütőhangszert kezeli). A muzsika gyökerei, akárcsak a szellemisége, az 1970-es évekből erednek, amikor Varga János és a szintén hajdani East zenész Király István dobos pályája elkezdődött. Műsoruk alatt inkább csak szállingóztak még az emberek a „kertbe”, aki viszont időben érkezett, annak figyelmére maximálisan rászolgált a csapat. Szép játék, előzenekari pozícióba ideális választás!

Tovább

Wisdom - Judas világpremier, majd turné a Sabatonnal

wisdomplaki.jpg2012. augusztus 24-én, azaz holnap kerül sor a Wisdom Judas című albumának világpremierjére. A lemez itthon tavaly tavasszal jelent meg a HammerWorld Magazin mellékleteként, és a fanok már kívülről fújják a nótákat. A mostani, limitált szériájú digipack tartalmazza  a 2007-es At The Gates kislemezen szereplő All Alone című dalt Nagy Gábor hangjával. A zenekar szeptember 7-én indul turnéra a Sabatonnal, mely során több mint 40 európai országba jutnak majd el. Szeptember 3-án, a Rockvilág, Rockpanoráma című műsorában Molnár Máté bővebben is mesél majd az előkészületekről, a zenekarral kapcsolatos változásokról, hírekről. A budapesti közönség legközelebb december 8-án találkozhat a zenekarral, a VI. Keep Wiseman Alive elnevezésű bulin, ahol a Wisdom előzenekara a Twister lesz. Minden további infó ITT.

Fürge ujjak: Steve Vai - The Story of the Light (2012)

2012.jpgNe tessék megijedni, nem váltottunk profilt, továbbra is inkább rockzenével foglalkozunk, mint szabás-varrással. Igaz, hogy Steve Vai új lemezének borítóját néhány sör legurítása után lehet szabásmintának értelmezni, de viccet félretéve az új The Story of the Light albumot hallgatva nem véletlenül ugrott be a női magazin címe. A virtuóz gitárművész közel egy órányi műve ha nem is mindig egy könnyen emészthető zenei élmény, viszont adóznunk kell zsenialitása előtt. 

Tovább

Stage Dive, Stage Dive, Stage Dive: Terror, Naysayer, Brutality Will Prevail, The Last Charge @ Dürer Kert, 2012.08.20.

0terror2012_14.jpg

Minden rosszban van valami jó. Még sosem volt ennyire igaz a közmondás. Randy Blythe letartóztatása és bebörtönzése után zenekarok és zenészek egyként álltak ki mellette és nem csak szavakban: a Terror budapesti fellépését a törölt csehországi koncertnek köszönhetjük, ugyanis a zenekar fontosnak érezte, hogy így tiltakozzon Randy fogvatartása ellen. Náluk nem csak póz a "unity" és a "brotherhood"...  A cseh rajongók biztosan csalódottak, a magyar HC közönség viszont örülhetett, rögtön három zenekart is láthattunk és ráadásul a magyar The Last Charge is lehetőséget kapott a fellépésre.

Tovább

Lover A Lot - Új Aerosmith dal

aerosmith-another-dimension.jpg

Hosszas várakozás és a Columbia Records üzletpolitikája miatt igaz hogy csak november 6-án, de végre megjelenik az Aerosmith új - szám szerint 15. - stúdióalbuma. A lemez a Music From Another Dimension! címet kapta és 14 dal foglal rajta helyet.

Most egy új dalt is tudunk mutatni Lover A Lot címmel, hajtás után pedig újra megmutatjuk az első kislemezdalhoz, a Legendary Child-hoz készített videó, hátha valakinek kimaradt ez. Utóbbi dal egyébként a G.I. Joe: Retaliation című film betétdala is volt egyben.

Tovább

Ilyen lesz a koncert-ősz a Phoenix Musicnál

fearfactory2012_1.jpg

Lassan vége a nyárnak és a Fesztiválszezonnak, végérvényesen eljön az ősz és vele egy halom koncert is. Több részes sorozatunkban röviden bemutatjuk, hogy mire készülhettek, a koncertszervezők kiket hoznak el nektek az év hátralévő hónapjaiban. Kezdjük az sort a Phoenix Music-kal.

Tovább

Kalapács József: 50 év totál, 30 év metal a szeptemberi életműkoncerten

kalapacs_jozsef01.jpgIdén ötvenéves a magyar rockzene egyik legismertebb alakja, Kalapács József. A kerek életkorhoz nem kevésbé impozáns karrier is tartozik: Józsi immár 30 éve áll színpadon, s olyan együttesek élén szerepelt, mint a Pokolgép, a Kalapács, az Omen vagy a Hard. A szeptember 14-én tartandó életmű koncerten az elmúlt 30 év legjobb dalai hangzanak majd el, egykori és jelenlegi zenésztársak közreműködésével a Petőfi Csarnokban.

1982-ben történt az eset, hogy egy akkor még meglehetősen ismeretlen zenekar, a Pokolgép koncertje után két teljesen ismeretlen fiatal srác lépett oda a pakolászó zenészekhez azzal, hogy szeretnének velük zenélni, egész pontosan énekelni. Az egyik Kalapács József volt, aki innentől kezdve egészen 1990-ig volt a Pokolgép frontembere – azé az együttesé, mely Totális Metal címen az első heavy metal albumot adta ki Magyarországon, és ’80-as évek végére a műfaj legnépszerűbb, máig meghatározó zenekarává vált. A jel, Mindhalálig rock and roll, Ítélet helyett, A háború gyermeke.. a hazai rockzenét ismerők mindegyike kívülről fújja e dalokat, melyek mind a Pokolgép első három, legendás albumának egyikén szerepeltek.

Tovább

Új lemezzel jelentkezett a Lynyrd Skynyrd

Lynyrd_Last_Of_A_Dyin'_Breed.jpg

A Lynyrd Skynyrd zenekar majd három év elteltével jelentkezik új albummal.  A tegnap megjelent Last Of A Dyin’ Breed című korongon a csapat ismét Bob Marlette producerrel dolgozott együtt. A lemezzel a Lynyrd Skynyrd folytatja a 35 éve tartó töretlen pályafutását, kiegészülve a basszeres Johnny Colt-tal, aki a Black Crowes tagja volt és játszott a Train és a Rockstar Supernova zenekarokkal is.  Természetesen amikor a tagok felhívták, azonnal igent mondott, hiszen a déli rock királyainak nem tudott és nem is akart ellenállni.

A Lynyrd Skynyrd, több mint 60 albummal eladott albummal büszkélkedvet, beiktatták már a Rock & Roll Hall of Fame-be, és az egyik legnagyobb amerikai rock himnusz, a Sweet Home Alabama is a zenekar nevéhez fűződik.

Újra megjelenik a The Doors történelmi jelentőségű koncertje!

The Doors 68.JPG

A legendás The Doors 1968. július 5-én lépett fel a Hollywood Bowl-ban, és a fellépés rögzítésre is került. Most az eredeti negatívokat felhasználva Bruce Botnick, a zenekar hangmérnöke digitálisan feljavította és újramaszterelte a felvételt. Eme "restauráció" végeredménye egy olyan vizuális élmény, melytől a rajongók úgy érezhetik, ott vannak a helyszínen Jim Morrison-nal, John Densmore-ral, Robby Krieger-rel és Ray Manzarek-kel.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum