RockStation

A Lord túl-show oldalán @ Lord, Sipőcz Rock Band, 2012. szeptember 15. PECSA Music Garden

2012. szeptember 16. - viliricsi

0sziget_lord03.jpg

Nem semmi tapintatlanság egy adott együttes 4 évtizedes (!) jubileumának kapcsán egy másik magyar bandától idézni, de mégis a "valami furcsán szól - valami rock and roll" idézet ugrik be a tegnap estével kapcsolatban. Ez nálam szabad asszociációban valami olyasmit jelent, hogy az utóbbi hosszú hónapok magyarországi "koncertélményei" után végre (újfent) sikerült megtapasztalnom a rockzene leglényegét (hú, de hülye szó) jelentő közösségi érzést. Sőt, át is estünk a Lo(rd) túlsó oldalára.

Tovább

TOP 5 Refused dal

Refused (1).jpg

Október 1-jén a bécsi Aranaban lép fel a svéd Refused. Mivel közelebb sajnos nem jönnek ez az alkalom szolgáltatott apropót, arra, hogy egy 5-ös listában megemlékezzünk a csapat eddigi pályájáról.

A svéd hardcore/punk alapvetés idén év elején jelentette be újjáalakuló turnéját, mely eleinte a nagyobb fesztiválokra korlátozódott, de most kisebb helyeken is fellépnek. Sok mindent elárul róluk, hogy az egyik legnagyobb rockzenével foglalkozó magazin, a Kerrang! 2003-ban The Shape Of Punk To Come című lemezüket beválasztotta minden idők 50 legbefolyásosabb lemeze közé.       

5. Rather Be Dead (Songs To Fan The Flames Of The Discontent)

Tovább

Novarock 2012 - Itt a hivatalos összefoglaló videó

Novarock20128.jpg

Igaz, hogy már három hónapja véget ért az idei Novarock Fesztivál, de csak tegnap jelent meg annak rövid, két és fél perces összefoglaló videója, amit most meg is mutatunk nektek.

Az idei fesztiválról koncertbeszámolóinkat ITT, ITT meg ITT olvashatjátok. A szervezők már a jövő évi fesztivál időpontját is bejelentették: jövőre június 14-16. között rendezik az osztrák-magyar határon található Nickelsdorfban.

Egymásnak játszottak - Lillian Axe, Helstar és még egy sereg zenekar @ 2012. szeptember 12., Club 202

0lillianaxe2012_03.jpg

- Isten hozott a mi kis családias bulinkon! - üdvözölt a bejáratnál Hartmann Kristóf szervező. - Remélem, nyolc körül már nem lesz családias a légkör - feleltem, arra számítva, hogy legalább az első sorokért lesz egy kis tülekedés, de Kristóf arckifejezése másról árulkodott. Húsz perccel kapunyitás után a Club 202 területén csupán a zenészek és a technikai személyzet tartózkodott. Többen közülük üdvözöltek, gondolván, valamelyik stábhoz tartozom.

Tovább

Januárban új lemezzel jelentkezik a Helloween

Helloween 2010.jpg

A germán metál legenda Helloween januárban új stúdiólemezzel jelentkezik. Január 18-án jelenik meg ugyanis a csapat új, Straight Out Of Hell címre keresztelt albuma. A produceri székben ezúttal is a régi tettestárs, Charlie Bauerfeind  ült, a felvételek pedig az énekes Andy Deris Tenerifén található stúdiójában készültek. Az albumból készül speciális kiadás is, bónuszdalokkal. 

Északi csúcsok: Matchbox Twenty – North (2012)

Matchbox Twenty North.jpgKishazánkban valószínűleg a Matchbox Twenty neve egyet jelent Rob Thomas-szal, akit a legtöbben csak úgy ismernek, mint azt a pasit, aki Carlos Santana Smooth című megaslágerét énekelte. Nos Rob Thomas és a Matchbox Twenty odaát már azelőtt is világsztár volt, az előbb említettek csak egy lapáttal tettek erre.

A zenekar már első albumával, az 1996-os Yourself Or Someone Like You-val beírta magát a modern pop-rock legnépszerűbb és legtehetségesebb előadói közé.  A következő sorlemezek – a 2000-es Mad Season és a 2002-es More Than You Think You Are - további slágerekkel és többszörös platina eladással tovább szilárdították a csapat pozícióját. Öt Grammy jelölés, négy American Music Award jelölés, és a 2004-es People’s Choice Award elnyerése, mint “A Legjobb Zenekar” - ezek mind bizonyítják a zenekar elismertségét.

Tovább

Befejezte új albumának felvételeit a Hatebreed

Hatebreed 2010.jpg

A Jamey Jasta vezette Hatebreed befejezte új albumának felvételeit. Jelenleg az anyag keverése van hátra. Az anyag felvételeinél két jónevú szakember működött közret Josh Wilbur (Lamb Of God, Avanged Sevenfold, Gojira) és Chris "Zeuss" Harris (Suicide Silence, All That Remains, Shadows Fall) személyében.

A csapat egyébiránt a januárban induló 2013-as Persistence Tour headlinere lesz Európában.

Led Zeppelin - A legendás 2007-es koncert kép-és hangfelvétele november 19-én lát napvilágot

led-zeppelin-celebration-day-e1347541534266.jpeg

2007. december 10-én a Led Zeppelin, barátjuk és mentoruk, az Atlantic kiadó-alapító Ahmet Ertegun emlékére fellépett a londoni O2 Arena-ban. A zenekar bő két órán át játszotta el 16 legnagyobb slágerét, mint például a Whole Lotta Love-ot, a Rock And Roll-t, a Kashmir-t vagy a Stairway To Heaven-t. A még életben lévő alapító-tagokat - John Paul Jones basszusgitáros, Jimmy Page gitáros és Robert Plant énekes - eredeti dobosuk fia, Jason Bonham egészítette ki a színpadon.

A jegyekért akkor 20 millió ember versengett, hiszen a legendás zenekar 27 éve nem lépett fel élőben - ám csak 18.000 szerencsés jegytulajdonos lehetett részese a csodának. Egészen idáig, hiszen a zenekar FB oldalán lévő visszaszámlálás befejeződött; a koncert felvétele Celebration Day címen ugyanis most végre megjelenik hang- és képhordozón is, egészen pontosan 2012. november 19-én!

Tovább

Moby Dick - A 30 éves jubileumi év jegyében!

A Moby Dick 2MD promó Club 202.JPG012-es éve a 30 éves jubileum jegyében folytatódik!. A nyári fesztiválszezont után remek formában, 2012. szeptember 22-én szombaton Budapesten, a CLUB 202-ben (XI . ker. Fehérvári út 202) lép fel. A sok meglepetést tartalmazó koncert vendég zenekara a Demonlord lesz.

Mentes Norbert: „Jó hír a zenekart szeretők táborának, hogy az őszi és az év végi koncertek után „visszavonulunk”… elmélyülünk a dalszerzésben! :-))) 2013 második felére a tavaly képileg és hangilag rögzített a 30 éves jubileumi koncert DVD mellé egy új dalokat tartalmazó albumot szeretnénk készíteni! Addig viszont koncertezünk, szeptember 22-én várunk Mindenkit szeretettel!”

Tovább

"Sikeressé csak munkával, kitartással és a zene iránti szeretettel tudsz válni" - Interjú Szakáts Tiborral a Hard Rock Magazin főszerkesztőjével

20120911278.JPG

Aki egy kicsit is szereti a rock és metál zenéket és még olvas is róla, kizárt, hogy ne ismerje a Hard Rock Magazint. A közel nyolc éve működő internetes magazin a rockzenével foglalkozó hazai internetes médiumok között is vezető szerepet tölt be. Arról, hogy hogyan indultak, hol tartanak most, milyen a hazai internetes rockzenei újságírás helyzete Szakáts Tibor főszerkesztővel beszélgettünk, aki persze ezeken kívül is elárult pár érdekes dolgot.

Ha pár mondatban be kellene mutatnod Önmagad, hogyan fognál hozzá? A rockzenével hogyan kerültél kapcsolatba?
Hú, a legnehezebb kérdéssel kezded, mert nem nagyon szeretek magamról beszélni, a jellemzésemet inkább a környezetemre hagyom. A rockzene viszont gyerekkori szerelem. Ha jól emlékszem 1976, vagy 1977 körül kaptam valamilyen alkalomból az első rocklemezemet, amely a Piramis bemutatkozó albuma volt. A hangzása és életérzése azonnal magával ragadott és meg is pecsételte a sorsomat. Nem mondom, hogy ezután nem hallgattam más stílusú zenéket, ahogyan most is nyitott vagyok a jó, igényes, hangszeres muzsikára, de a rock és a metal a véremmé vált. Később egyre jobban elmélyültem ebben a műfajban, így kerültem kapcsolatba a 1980-as évek közepén Lőrincz Tibivel valamint Molics Zsolttal és lettem a zenekaraik technikusa, roadja, mindenese. Az első valamirevaló metalfesztivált is mi csináltuk 1986-ban, az Almássy téri Szabadidő Központban. A Missio, az Ossian, a Jaguár és a Sámán lépett aznap este színpadra, több mint 1000 ember előtt. Aztán havonta egyszer rendszeresen megtöltöttük a legendás Dési Huber Műv. Házat, jöttek a 666 fesztiválok, a turnék sárgabusszal és vonattal, esetleg egy csurig megpakolt Moszkviccsal…(nevet) Dolgozhattam külföldi bandákkal és többször bejártam az országot, annak szinte majdnem minden koncerttermét. Bármennyire is szidják azt az időszakot mostanában, én nagyon szerettem. Volt közönség, volt hangulat és óriási nagy bulik voltak. Mi akkor valóban megéltük a rock n’ rollt…(nevet) 

Tovább

Vágtázó Csodaszarvas: Világzengetés Dresch Mihállyal a Dürer Kertben

vcssz01.jpg

Világzengetés: Ősök Ünnepe. Ez a címe a Vágtázó Csodaszarvas soron következő, rendhagyó koncertjének, melyre október 6-án, a Dürer Kertben kerül sor. A magyar népzene legősibb rétegeit életre keltő zenekar ezúttal különleges vendégekkel áll színpadra: a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze és Liszt Ferenc-díjas Dresch Mihály, a különleges hegedűjén játszó Lantos Zoltán, valamint a marokkói duda németországi mestere, Thomas Gundermann is közreműködik.

Tovább

Lázadás - Új Tales Of Evening videó

Tales Of Evening 2012.jpg

A Tales Of Evening bemutatkozó albuma a szeptemberi, tehát az épp aktuális Hammerworld magazin exkluzív cd-mellékleteként jelent meg. A fiatal, tehetséges banda énekesnője a mindössze 19 esztendős Dudás Ivett, aki ifjú kora ellenére kiváló teljesítményt nyújt az albumon. A fogós dalokkal teli, dallamos-szimfonikus metal anyagot jó szívvel ajánljuk a műfaj rajongóinak, valamint a női énekes csapatok kedvelőinek. Erről az albumról a Lázadás című dalra most videó is készült, amit alább meg is lehet nézni.

Tovább

Miniszteri elismerés a 40 éves Lordnak – szombaton jubileumi koncert

lord01.jpg

Hazai pályán vehette át az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerő oklevelét az idén 40 éves Lord zenekar. A miniszteri elismerő oklevelet Szombathely polgármestere, Dr. Puskás Tivadar adta át a színpadon a meglepett zenekarnak az oklevelet, a Magyar Dal Napjának keretében. Az átadás pillanatai ezen a videón láthatóak:

Tovább

Visszafordíthatatlan - Új Flúg videó

"Menekülés, szorongás, végzet. Ez a három szó jellemzi a Flúg zenekar legújabb videoklipjét. A forgatások a debreceni Render Media műhelyében történtek Dusa Tibor felügyelete alatt. A klip számos spontán elgondolással, és egyedi elképzelések alapján készült. A fergeteges hangulat leképző összeállítását hűen tükrözi a „Flúg Behind the scenes” munkacímű kis videó.

Akinek kevésbé ismert a zenekar munkássága annak érdemes tudni, hogy a Flúg több mint 10 éves zenei múltra tekint vissza. Zeneiségét meghatározóan a modern dallamos vokálcentrikus rockzene jellemzi (Major Róbert gitár, Dombi Ádám basszus/vokál), sajátos misztifikált versies szövegvilágával (Lõrincz Zoltán ének) egy egészen különleges műfajt képvisel hazánkban. A Flúg a fővárosi klubélet kihagyhatatlan résztvevője. Számtalan eredmény dús tehetségvadászatot, valamint számos határon túli (SK, RO, SRB) és hazai fesztivált (EFOTT, Pécsi Rockmaraton, AZFESZT, Zorall sörolimpia stb..) és országjárást tud maga mögött.

A Visszafordíthatatlan című nóta, azonos című film hatására készült, mely a zenekar 2011 végén megjelent maxiján hallható. Az együttes ezzel az anyaggal, közel kétéves csendjét törte meg a 2009-ben megjelent első hivatalos az „Elviszlek magammal” című lemez kiadása óta. A Supersize Recording és a RendeRmedia munkásságával fémjelzett hang és képanyag igen sok izgalmat tartogat magában!


Flúg - Visszafordíthatatlan by RenderMediaHungary

Lord 40: Sajtótájékozató bulihangulatban

lord01.jpg

- Szép csendben végigzajongtuk ezt a 40 évet - mondta mintegy aforizmaként Gyurik Lajos dobos. A szép csendben jelzős szerkezet már csak az okból is megállja helyét, mert Magyarország egyik legjelentősebb rockzenekarának ezen elképesztő évfordulójára jó ha tíz újságíró és két tv-stáb jelent meg.
- Nem vagyunk egy média-barát zenekar - állapította meg Gidófalvy Attila billentyűs. - Mi nem rohangálunk az újságokhoz, ha fáj az aranyerünk.

Szerencsére Hartmann Kristóf, a Lord kiadványokat immár négy éve istápoló Hammer Records vezetője sem ilyenfajta személyes problémákról értekezett, sokkal inkább az általuk támogatott jubileumi koncertről árult el részleteket:
- A Lord alapító énekese által FÉMjelzett Sipőcz Rock Band a leges-legrégebbi nóták közül válogat. Ezután egy hozzávetőlegesen harminc dalos, két és fél órás, best of jellegű Lord koncert vár ránk. Nem lesz vendég-áradat, a jelenlegi felállás klaszikus és méltó az évfordulóhoz. Valamennyi Lord kiadvány újra megvásárolható lesz a koncerten, és még ameddig el nem fogy.  Sőt, minden belépőhöz ajándékként jár a Big City Lights című, 1985-ös keltezésű, Ausztriában megjelent leges-legelső album.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum