RockStation

Sok jó ember… : Euroblast Tour 2012 @ Dürer Kert, 2012.11.11

2012. november 18. - sebiszabi

jeffloomis1.jpg

…kis helyen is elfér, hát még ha gonoszak. Mondjuk talán jobb lett volna, ha ezt a nézőseregre igaz, de sajnos aznap este nem ez volt a jellemző. Viszont a színpadra annál is inkább. A DK kis termének a még kisebb színpadán a zenészek néha egymás hátát vakarták a gitárokkal, annyira nem volt semmi hely, de rajtuk tényleg igazán nem múlt semmi. A Fradi meccs okozta dugóba sikerült belefutni, de így utólag hál’ istennek, mert akkor talán még lehangolóbb lett volna a látvány, ami akkor fogadott, amikor a Stealing Axion kezdett játszani. Komolyan azon gondolkodtam, hogy alapítok egy közösséget az ott lévőkkel úgy, hogy az lesz a jelszó, mindenki nevét be kell mondani. Hidd el nem kellett volna zseninek lenni, hogy bejuss. Viszont bazi nagy pirospont, hogy ennek ellenére olyan szintű (bár rövid) műsort nyomott le a négy nem igazán popsztár alkatú csávó, hogy egyrészt kezdtek beszállingózni az emberek, másrészt nekem például igazán meghozták a kedvemet az új albumukhoz. Tényleg le a kalappal. Dallamos és technikás modern metált hoztak bemelegítésképpen.

Tovább

W.A.S.P. - Ünnepi turnén tér vissza a 30 éves zenekar

wasp02.jpg

1982. szeptember 21., Los Angeles, Troubadour klub: ezen a napon és helyen állt először színpadra a W.A.S.P. zenekar, mely mára a sokk-rock műfaj korszakalkotó képviselőjévé vált. Napra pontosan 30 évvel később indította el az együttes jubileumi turnéját, amely már nem csak egy kis klubot, hanem az egész világot érinti! Budapestre november 27-én érkezik a minden korábbinál látványosabb show-műsort ígérő produkció, a két órás koncertet a Club 202-ben nézhetjük meg.

Tovább

Hallgasd meg az AC/DC Live At River Plate-jét!

ACDC_RIVERPLATE_COVER.jpg

Bár az AC/DC Live At River Plate című DVD-je már tavaly megjelent, más hanghordozón eddig nem lehetett megvásárolni. Egészen november 20-ig amikor is 2 CD-én és 3 darabos vörös vinylen is megérkezik a cucc. Nos ennek örömére a Rolling Stone oldalán meghallgatható a teljes lemez. Akit érdekel az kattintson a továbbra.

Tovább

Befejeződött a nyomozás a Lamb Of God énekesének ügyében

lambofgod20121.jpg

Nyáron nagy port kavart metál berkekben az az ügy, melyben a Lamb Of God énekesét Randy Blythe-et több hetes előzetes letartóztatásba helyezték Prágában egy 2010-es eset következtében, melyben egy fiatal rajongó életét vesztette azután, hogy az énekes többször lelökte őt a színpadról a koncert közben.

Randy aztán óvadék fejében távozhatott Csehországból, a nyomozás pedig az iDNES.cz portál szerint befejeződött és a rendőrség megküldte az iratokat az ügyészségnek. Az ügyészség várhatóan még novemberben dönt arról, hogy vádat emel-e az ügyben vagy sem. Vádemelés esetén bizonyosan elrendelik Randy Blythe Csehországba való visszatérését a tárgyalásra.

Nem sokkal azután, hogy az énekest kiengedték a börtönből a WTVR-TV-nek adott nyilatkozatában kifejtette, hogy mivel nem érzi magát bűnösnek, mindenképpen visszatér Csehországba, ha ezt az ottani hatóságok elrendelik.

A stage divingnek annyi... : Interjú Robb Flynn-nel, a Machine Head főnökével

0nova2_27.jpg

Pár héttel ezelőtt készült egy közös interjú a Machine Head alapítójával, Robb Flynn-nel. Az interjú apropóját az adta, hogy a napokban, egészen pontosan november 13-án jelent meg a zenekar második koncertlemeze, Machine Fucking Head Live címmel.

Szia, mit csináltok mostanság?
R. F.: Az elmúlt 6 hétben itthon vagyok. Ez az első igazi pihenő, mióta turnézunk, és ez nagyon jó. Két hete tértünk vissza az Államokba, hogy csatlakozzunk egy őrülten népszerű death metal bandához a Dethklok-hoz. Nyolc héten keresztül fog ez tartani, őrült sok bulival, jó móka lesz.

A Machine Fucking Head Live a második MH élő album a 2003-as Hellalive óta. Miért döntöttetek egy újabb élő album mellett és miért pont most?
R. F.: Az elmúlt időszak koncertjei annyira rohadt elképesztőek voltak, a Head Cases (a rajongók) annyira intenzívek voltak, hogy ezt dokumentálnunk kellett. Nyolc éve jött ki a Hellalive, közvetlenül a Through The Ashes Of Empires előtt, és ugyan az Elegies rögzítette azokat a munkálatokat, de a The Blackening-et és Locust-ot viszont nem. Ezért tűnik a mostani pillanat tökéletesnek.

Tovább

Emlékezzünk együtt: Kylesa - From The Vaults, Vol1

KylesaVaults.jpgKevés olyan zenekart ismerek, akik alig több mint 10 éves működésüket egy válogatás lemezzel koronázzák meg. Ebben az underground közegben talán egy feloszlás vagy kiadóváltás generálhat olyan eredményt, mint amit jelen esetben a savannah-i Kylesa vitt véghez. Ugyanis a From The Vaults nem más, mint a a zenekar 11 évére való visszatekintése. Nincs rálátásom, hogy erre milyen oldalról van igény, de az biztos, hogy nagyon nem lőttek mellé Phillip Cope-ék, mivel igen jó érzés ezeket a nótákat ilyen csokorba szedve  hallgatni.

Tovább

Új-Zélandi post-rock a Dürerben!

Jakobband.jpg

Az utóbbi években már megszokhatták a post-rock itthoni szerelmesei, hogy kedvenc műfajuk legnagyobb nevei rendre célba tudják venni fővárosunkat, azonban még így is van mindenki fejében egy olyan bakancslista, amely azon bandákat sorolja fel, akiket még nem lehetett elcsípni nálunk. Április közepén azonban újra ki lehet húzni egy nem is akármilyen nevet, hiszen a téli álmából felébredt Jakob Európa-turnéja a Dürer Kertet is eléri.

Tovább

Elmarad a Dark Tranqullity budapesti koncertje!

Dark Tranquillity band2010.jpg

Még mielőtt valaki azt hinné megint csak Budapestet érinti a lemondás, annak mondjuk, hogy az egész turné elmarad, bár ez a koncertre jeggyel rendelkezőket valószínűleg nem vigasztalja. A zenekar és a management is sajnálattal közölte, hogy a Metal Attack Over Europe elnevezésű turné. Ennek oka sajnos a gyenge jegyfogyás - bizonyos helyeken - és az, hogy az amerikai Warbringer kiszállt a turnéból. A jegyek a vásárlás helyén visszaválthatók 2012. december 14-ig.

Fluor Tomi a végén kap egy büdös nagy sallert ... a Holtidő klipjében

Holtidőband.jpg

A Holtidő zenekar a Render Media közreműködésével készített nemrégiben új klipet Se földön, se égen című dalához. A videó a kercsatornás tehetségkutatók képmutató és manipulatív világát ülteti át egyfajta humoros kontextusba, ahol a zenekar, felöltve egy-egy jellegzetes médiakaraktert, komoly szakmaisággal bírálja a saját produkcióját. Már csak azért is érdemes megnézni, mert Fluor Tomi a végén kap egy büdös nagy sallert - csak úgy, a mihez tartás végett. A banda emellett már nagyban készíti harmadik nagylemezét, illetve őszi klubturnéjának is nekiveselkedett, amelyről további, részletes információkkal a csapat Facebook oldala szolgál.

Tovább

Thornwill - Hétfőn jön az új EP!

Thornwill 2012.jpg

2012. november 19-én, este 19 órakor teszi publikussá és letölthetővé új EP-jét a Thornwill. A három nótás kislemez ízelítő a zenekar jövő év februárjában, a HammerWorld Magazin mellékleteként megjelenő második nagylemezéhez, mely a Requiem for a Fool címet fogja viselni. A Thornwill jövő héttől a Metal. hu turné keretében járja majd az országot, olyan zenekarok társaságában, mint a Dalriada, a Pokolgép, a Bloody Roots, a Moby Dick és a ScerrA.

Kés alá feküdt a Machine Head főnök

flynntwo2.jpgA tegnapi napon sürgősségi műtétet hajtanak végre a Machine Head frontemberén Robb Flynn-en. A gitáros énekes dupla lágyéksérvvel eredetileg 2013 januárjában akart kés alá feküdni, de már akkora fájdalmai voltak, hogy nem bírta a koncertezést, így a Machine Head lemondani kényszerült a Dethklokkal közös túra kilenc koncertjét. A Machine Head  november 24-én folytatja majd a koncertezést. Flynn egyébként jól van és orvosai tanácsára pihen pár napot. Az eseményekről egyébiránt Robb készített egy videónaplót, melyet hajtás után megnézhettek.

A csapat Machine Fucking Head Live című dupla koncertalbuma hétfőn jelent meg, ezzel kapcsolatban hamarosan egy rövid interjút is olvashattok majd nálunk.

Tovább

Sonata Arctica - Ismét Budapesten a finn power metal zenekar

sonataarctica03.jpg

November 25-én legfrissebb albumával érkezik Budapestre az egyik legnépszerűbb finn power metal zenekar, azaz a Sonata Arctica. A monumentális billentyűfutamokat védjegyként használó, és az elmúlt albumokon a progresszivitás irányába elmozduló együttes Stones Grow Her Name című új lemezén eddigi zeneiségének minden emlékezetes megoldását összegyűjti. A Club 202-ben tartandó koncerten egy másik fiatal finn csapat, a Battle Beast is szerepel majd.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum