RockStation

Narrows koncert a Dürer Kertben

2013. április 15. - Ernő Hellacopter

Narrows.jpg

A Narrows 2008-as megalakulása óta a Deathwish kiadónál dolgozik, bemutatkozó kislemezüket ("Narrows" - 2008) követően 2009-ben adták ki első New Distances című nagylemezüket, amely komoly sikert aratott az experimentális hardcore zenék kedvelői körében. Első Európa turnéjuk 2010-ben volt, erre az alkalomra a Heiress zenekarral közösen adtak ki egy split kislemezt. A zenekar hozzánk a 2012-ben megjelent Painted című új nagylemezével érkezik.  Nem titok, hogy a banda igen kultikus hősöket vonultat fel, legalábbis ami a hardcore/mathcore szubkultúrát illeti.

Mert hát kezdjük talán a sort az énekes Dave Verellennel (Seattle) aki ugye a '90-es évek és az ezred forduló e körök egyik legmeghatározóbb zenekarában tolta, a seattle-i Botch-ban, és igazából már Dave orgánumából kifolyólag is talán jogutódjának is tekinthetjük a Narrows-t.

Másod körben említsük meg a gitáros Ryan Frederiksent (Seattle) aki Nineironspitfireben kezdte úgy 10-20 évvel ezelőtt, de talán számunkra inkább ismertebb These Arms Are Snakes-ben tett munkássága, ami ha csak a 2008-as budapesti fellépésre visszaemlékszünk lehengerlő volt.

Harmad részben a basszus gitáros Rob Morant (San Diego) kell kiemelni, aki szintén nem kicsit legendás Unbroken alapító tagja volt, vagy később a Some Girls soraiban is felfedezhettük, de megfordult számos formációban is, mint például a Kill Holiday vagy az Over My Dead Body.

Végül, de nem utolsó sorban a másik gitáros Jodie Cox (London, UK) és a dobos Sam Stothers (New York City). A brit fiatalember turné managerként és előadóként is hírnevet szerzett, amikor is a camden town-i Bullet Union-ban kente, avagy jelenlegi hazai projectjére a Tropics-ra gondolunk. A dobos Sam-nél viszont Makeout Boys vagy a Quarantine-t szokás megemlíteni, amelyek minden bizonnyal lokális bandák lehettek, de sajnos csak kevés információ érhető el róluk.

Már ha csak a tagok lakhelyeit megfigyeljük, egyből szembe tűnő, hogy nem kis energia szükséges egyben tartani egy ilyen bandát, és hogy még turnéztatják is, és még komolyan gondolják igen tiszteletre méltó, főleg úgy, hogy mindegyikük rendelkezik polgári állással és s többnyire csak szenvedélyből csinálják azt, amit csinálnak, és nem kis érdem ez nekünk is, hogy megtisztelnek jelenlétükkel áprilisban.

Az este további fellépői a megfelelő hangulat kialakításához is hozzájárulnak majd, amelynek egyik színfoltjaként a crust körökben méltán becsült Rivers Run Dry (Budapest, Gyöngyös, Amsterdam) a megszokott dark-heavy hangzást szállítják majd, és akiknek talán a koncertre meg is jelenik az új split kis lemezük egy másik remek bandával. Az estét fővárosunk metalcore/mathcore/hardcore ifjú titán bandája kezdi, nem más, mint a Wasted Struggle, akiknek nem olyan rég jelent meg az új lemezük, ami igen klasszisra sikeredett, ajánlatos a lehallgatása azoknak akik még nem tették volna meg

Tehát a dátum, helyszín, belépők a következőképp alakulnak:
2013. április 23.
Dürer Kert
Elővét: 2000Ft / helyszínen: 2500Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr495037074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum