RockStation

Táncolni ér! - Pannónia Fesztivál 3. nap

2013. május 19. - sunthatneversets

9.jpg

Napsütés, vízpart, hétvége és állati jó zene – ez mind együtt volt május 18-án szombaton Szántódpusztán. A 7. Pannónia Fesztivál harmadik napján a Rockélet sátorban fekete pólós punkok, a Nagyszínpad előtt bikinis lányok, a Zipz Shoesban konszolidált hippik, a Zeneszöveg.hu táncterén napszemüveges rapperek, a Hóóórukk Hüttében pedig söröző, asztalon táncoló kempingezők mulattak.

A nyári idő végre kiteljesítette a fesztiválhangulatot a PaFén. Már 5 előtt jöttek-mentek az emberek kezükben sörrel vagy egy tányér sültkrumplival – készülődtek a koncertekre. A Nagyszínpadon először az Intim Torna Illegál lépett fel tekintélyes közönséget verbuválva a színpad elé. Miután alaposan bemelegítették a végtagokat és a hangszálakat, a Punnany Massif és a Vad Fruttik folytatta a pörgést. Minden menetrend szerint haladt, csak a Foreign Beggarsre kellett várnia kicsit a tömegnek, de láthatóan senki nem bánta, mert az Egyesült Királyság hip-hop szekciója beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és irdatlan bulit csapott 10 után nem sokkal. A Brains felköthette a felkötnivalót, de persze nem hittük, hogy bárki túl magasra tudja tenni előttük a lécet.

A Zipz Shoesban már 15:30-kor beindult az élet: a Country Road felvezetését követően többek között Odett, a Mary Popkids, Maszkura és a Tücsökraj, illetve a The Hated Tomorrow közreműködésével hajnalig folyt a tánc és bólogatás. Hasonló volt a helyzet a Zeneszöveg.hu nézőterén: a program csúcspontja valószínűleg 21:00-kor Ganxtáék koncertje volt, amire szinte egy emberként hajlongott a tömeg. A Rockéletben folyamatos volt a dübörgés: Insane, Neck Sprain, Leander Rising és Blind Myself is tiszteletét tette a Pannónia Fesztiválon egy-egy kellően energikus koncerttel. Csoda, hogy a sátor oldala még egyben van! A Hóóórukk Hütte felhozatala sem volt kevésbé impozáns a harmadik napon: Mantra Pornót követően Kozmoszra, Deep Inside-ra, éjfél után pedig a SKAtch fergeteges zenéjére bulizhatott a nép.

Talán hihetetlenül hangzik, de nem túlzás azt állítani, hogy a fesztivál minden programja vonzza a közönséget: a különböző érdeklődési körök hol kereszteződnek, hol jól elválaszthatók egymástól. A lényeg, hogy mindenki megtalálja a számára aktuálisan legjobb bulit. Ahogy a Mary Popkids találóan fogalmazott: „Táncolni ér!” Igaz ez a ma is, vasárnapra ugyanis annyi jegyet sikerült kiadni, amennyi az első három nap során összesen elkelt. Vagyis várhatóan még több ember, még nagyobb ugrálás, még lelkesebb tánc veszi majd kezdetét hamarosan a nyár első hazai fesztiválján, a 7. Pannónia Fesztiválon! Aki lemarad, kimarad – márpedig ebből a hepajból nem érdemes kimaradni!

FOTÓ: SÁNDOR PÉTER

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr655307511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum