RockStation

Firefest 2013: A tűz jegyében – tizedszer

2013. június 03. - magnetic star

Firesfestslide1.png

Október 18-20. között ismét felcsapnak a lángok az angliai Nottingham városában, amikor is kerek évfordulóhoz érkezik, azaz tizedik alkalommal kerül megrendezésre a dallamos rockzene kult-fesztiváljának számító Firefest.

A világ AOR / hard rock színterének idei seregszemléje (a szokásokhoz híven) részint az irányzat aranykorának megidézése jegyében zajlik majd. Abban az értelemben mindenképp, hogy a fellépőgárdát böngészve bőven találunk neveket a hajdani topligából és a kevésbé magasan jegyzett, inkább a legelkötelezettebb rajongók körében megbecsült kortársaik közül is. Itt van mindjárt a Legends, amely fedőnév önmagában aligha mond sokat, bármilyen hangzatos is, de amint kiderül, hogy Joe Lynn Turner (Deep Purple, Rainbow), Fergie Frederiksen (Toto) és Eric Martin (Mr. Big) közös fellépését takarja, már kezdhet leesni a tantusz... Hasonló az ábra a JSRG formációval is, ahol az egykor a legmenőbb csajbandának számító Vixen háromnegyede, Janet Gardner énekes, Share Pedersen bőgős és Roxy Petrucci dobos képviselteti magát – nem akarjuk kitalálni, milyen számokból áll majd a szett?..

Itt lesz aztán a hivatalosan már nem létező, (jelen állás szerint) erre az egy alkalomra össze álló Harem Scarem, hogy egyebek mellett a teljes Mood Swings albumot tűzze műsorra. Jön a kelta motívumokkal bőven áthatott rockzenét játszó, Darren Wharton (ex-Thin Lizzy) vezette Dare vagy a Hardline, amelyben az eredeti tagok közül egyedül Johnny Gioeli énekest találjuk és amelynek a zenéje is sokat változott a hőskor óta, ám a minden bizonnyal a klasszikus Double Eclipse lemezre épülő program és Mike Terrana szuperdobos csatasorba állítása révén mégis joggal tarthat számot a banda a felfokozott érdeklődésre. A Prophet, a Baton Rouge vagy a Heaven's Edge képében a maguk idejében méltatlanul alulértékelt csapatok is meghívást kaptak az eseményre, akárcsak olyan jelenkori kiválóságok, mint a Work Of Art és az Eclipse...

Flyer Firefest 2013.png


...Utóbbi két csapat egyes muzsikusai pedig a W.E.T. formációval, a mikrofonnál Jeff Scott Soto-val is színpadra állnak majd. Soto annak idején már a legelső Firefesten is fellépett (a Soul Sirkus énekeseként) s ily módon egyfajta keretbe foglalják a fesztivál eddigi történetét a szervezők. Minden további információ itt: http://www.firefestofficial.com

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr625340160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum